-
Hyvä ja kunnollinen talvi
– 31.1.2010 20:51
MariJo kirjoitti:
Minun täytyy kyllä ympäri vuoden kulkevana työmatkapyöräilijänä todeta, että minulle alkaa jo talvi riittää...Tänäkin päivänä tuli ähkittyä naama punaisena ja vaatteet hikisenä tuolla auraamattomilla pyöräteillä. Asenteeni kesti vielä jotenkin ne pakkaset, mutta lunta ei kyllä enää jaksa. Eipä tulisi mieleenkään lähteä vapaa-ajalla hiihtämään, puhumattakaan että lähtisin lomalla Lappiin lumesta nauttimaan...kevät tänne ja äkkiä! Ja huomenna taidan tilata taksin...
Kunnioitettava suoritus 
Itselläkin alkaa kyllä lumi riittämään. Helsinki on säästänyt aurauksessa ja se tarkoittaa kantakaupungin alueella käytännössä sitä, että päätiet aurataan kohtuullisen nopeasti, mutta sivukatuja ei juuri ollenkaan. Sitten kun aurataan, pysäköidyt autot ovat metristen kinosten sisällä ja kyllä siinä on mukava puoli tuntia suditella ja kaivaa autoa hangesta, että pääsee liikenteeseen. -
Gluteeniton kartta
– 29.1.2010 22:03
Noniin, nyt pystyy lisäämään vähän enemmän tietoja karttamerkkiin, myös tekstimuotoisen osoitteen. Eikun kokeilemaan ja päivittämään omiin karttamerkkeihin lisätiedot! Minä jo muutaman merkin lisätiedot päivitin.
-
"Se on automaattisesti gluteeniton"
– 29.1.2010 21:32
Herkuttelija kirjoitti:
Onko Suomen keliakialiitto miettinyt samanlaista järjestelmää Suomeen kuin Jenkeissä on, että liitto ja ravintoloitsija luovat tai käyvät yhdessä läpi gluteenittoman menun? Tai että ravintoloitsija kävisi jonkun Keliakialiiton kurssin, jonka jälkeen saisi diplomin tai vastaavan "todisteen" gluteenittoman ruuan turvallisuudesta?
Ehkäpä Glu.fi:n pitäisi alkaa jakaa diplomeja ravintoloille käyttäjien suositusten perusteella. No ei vaan, ehkä tämä on enemmän liiton heiniä 
Herkuttelija kirjoitti:
Minullekin tuli mieleen, että ehkä Jenkkien omalainen oikeusjuttukulttuuri on yksi syy, miksi gluteenittomuus otetaan niin vakavasti. Passaa mulle! 
En hirveästi arvosta jenkkien oikeussysteemiä, mutta toisaalta siellä ihmiset joutuu ottamaan vastuun tekosistaan. Täällä vaan levitellään käsiä ja annetaan (ehkä) 10 euron lahjakortti parin päivän tuskaisista vatsanväänteistä. Jenkeissä jo pelkkä oikeusjutun pelko saa sopimaan asiat asiallisemmin. -
Sikainfluenssa
– 29.1.2010 21:28
No nyt on tämäkin heppu rokotettu. Rokoteasemalla oli enemmän rokottajia kuin asiakkaita ja piston jälkeen joutui odottelemaan vielä puoli tuntia - tämä kerrottiin tietty vasta piston jälkeen.
Vähän oli seuraavana päivänä pää kipeä ja olkavarsi on ollut melko kivulias pari päivää. Ehkä tämä voittaa kuitenkin viikon kuumeilun sängynpohjalla?
-
Entsyymeistäkö hoito keliakiaan.
– 29.1.2010 21:25
Vähän kyllä kiinnostaisi, mutta toisaalta mulla on sen verta paha gastroskopiafobia, ettei taida onnistua. Lisäksi työaikataulu ei taitaisi antaa myöden 
Toivottavasti mahdollisimman moni pystyy osallistumaan.
-
Gluteeniton kartta
– 29.1.2010 09:57
jori-o kirjoitti:
Joku täällä jo valittikin tuosta ravintolalinkeistä. Kyllä niihin pitäisi saada myös ravintolan osoite eikä vain karttapaikka.
jori-o
Joo, tuo on tulossa myös karttamerkin lisäykseen. Siihen asti voi lisätä ihan normaalin ravintolavinkin ja laittaa sen lopuksi kartalle. Ravintolavinkkiin voi lisätä myös tarkan osoitteen.
Lisää ravintolavinkki -
Glu.fi mediassa
– 28.1.2010 14:51
Glu.fi on mainittu Forssan sanomissa. Itse en ole juttua nähnyt, mutta onko joku teistä? Jos jostain löytyy linkki juttuun, sen voi heittää tänne. Tai sitten vaan kopioi koko jutun tänne 
-
"Se on automaattisesti gluteeniton"
– 28.1.2010 14:42
Herkuttelija kirjoitti:
Kopioin tähän kirjoitukseni Keliakialiiton sivuilta, kun sivuaa tätä aihetta: Kun suomalaiseen tarjontaan ei voi luottaa!
Lomailin viime kesänä kolme viikkoa New Yorkissa ja söin pelkästään ravintoloissa lomani ajan. Löysin todella monta hyvää, gluteenitonta ruokaa tarjoavaa ravintolaa (koostan niistä pian listauksen tännekin), jotka olivat koostaneet paikallisen keliakialiiton kanssa yhdessä erityisen gluten free -menun. Menut olivat yleensä suppeampia kuin tavallinen menu, mutta sain aina herkullista ja turvallista ruokaa, ja koko kolmen viikon aikana en saanut oireita. Mutta Suomessa on toisin.
Tykkään syödä ulkona ja yleensä suomalaisissa ravintoloissa saa hyvin gluteenittomia vaihtoehtoja. Harmillisen usein kuitenkin törmää tilanteeseen, jossa ravintolalla on aivan oma käsityksensä siitä, mitä gluteeniton tarkoittaa. Tai harmilisen usein seuraavana päivänä on vatsa kipeänä.
Onko Suomen keliakialiitto miettinyt samanlaista järjestelmää Suomeen kuin Jenkeissä on, että liitto ja ravintoloitsija luovat tai käyvät yhdessä läpi gluteenittoman menun? Tai että ravintoloitsija kävisi jonkun Keliakialiiton kurssin, jonka jälkeen saisi diplomin tai vastaavan "todisteen" gluteenittoman ruuan turvallisuudesta?
New Yorkin järjestelmä toimi ainakin loistavasti: sain tiskin alta erillisen GF-menun, josta sain valita varmasti gluteenittomat vaihtoehdot ja palvelukin pelasi hyvin.
Kannatan tällaista systeemiä. Jenkeissä tullut ruokailtua useissa gluteenittomissa paikoissa ja kokemus on ollut aina huomattavasti turvallisempi kuin monessa suomalaisessa ketjuravintolassa. Tämä on asia, johon Keliakialiiton pitäisi erityisesti panostaa.
Mielestäni gluteenittomuutta pidetään liian "itsestäänselvyytenä" useissa ravintoloissa ja homma hoidetaan turhan ympäripyöreästi. Jenkeissä keliaakikoiden tarpeet otetaan enemmän tosissaan, liekö sitten syynä oikeusjuttujen pelko. -
Keliapuoti tiedottaa
– 27.1.2010 23:40
Kulkurit puodissa huomenna!
Perjantaina Laskiaispullia, hillolla tai mantelimassalla!
Suomen kattavin gluteeniton valikoima
-
Lidl+Schär
– 27.1.2010 15:36
Eikös Dr.Schär ole italialainen yritys? Ainakin pääkonttori on Pohjois-Italiassa, tosin tuotantolaitoksia on myös Saksassa. Täältä löytyy ihan mielenkiintoista tietoa yrityksestä: About Schär
Itse en tiennyt, että myös DS, Glutafin ja Glutano ovat Schärin brändejä.
Mutta kyllä, Lidl voisi parantaa omaa gluteenitonta valikoimaansa merkittävästi. Nyt vaan kaikki laittamaan palautetta 
Lidl Palautelomake