Jounassi

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • Harhaluuloja keliakiasta 7.10.2012 18:53

  Meillä oli joku kesä koko suku kokoontunut isomummin mökille aurinkoista päivää viettämään.

  Oli sitten jotaan minestronekeiton tapaista tehty, tosin makaroniversiona. Sanoin sitten ystävällisesti, että en tätä voi syödä, johon sain vastaukseksi "no älä ota makaronia".

  Aina on mennyt vähän niin, että isän suvun puolella (johon äskeinen kuului) homma menee niin, että joka paikkaan otetaan omat eväät tai sitten jätetään syömättä. Muutaman kerran tosin on ollu positiivisia yllätyksiä: milloin on ollut gluteenitonta voileipäkakkua erikseen varta vasten minulle tehty, kerran ristiäisissä oli minulle enemmän tarjottavia lajeja kuin muille. Tosin ainutlaatuisia tapauksia. Äidin suvun puolella taas kaikki sujuu melkeinpä kuin unelma: aina on jotain minulle varattu, myöskin jouluna kaikki on gluteenitonta paitsi laatikot, koska niihin en koske pitkällä tikullakaan. Hauska juttu, että 73-vuotias minikokoinen mummoni tietää ja huolehtii, mutta vajaa kolmekymppinen kummitätini ei tiedä sitten juuri mitään.

  Huomasin juuri, että tässähän tuli enemmän positiivisia kuin negatiivisia, mutta ei anneta sen haitata. [:

 • Silja Line? 7.10.2012 18:43

  Vanha ketju, mutta miksipä ei tännekkin kommentoitaisi ja nostettaisi tätäkin ketjua pinnalle.

  Usein käydään Galaxylla, kun on tuttuja siellä töissä. Kahvilasta saa gluteenittomia leipiä hyvin ja ellei ole, niin tehdään. Kerran kysyimme, että onko gluteenitonta, ystävällinen miestyöntekijä sanoi että "ei ole valitettavasti". Kysyimme uudelleen, ja vastaus oli sama. Kysyimme vielä, että eikö edes siellä kaapissa siellä alhaalla ja johan löytyi hyvää leipää. Lopuksi sanoi henkilö vielä, että sähän voisit tulla tänne töihin

  Illallis- ja lounasbuffetissa on hyvin ollut aina merkitty. Siellä toisen puolen kulman takana on semmonen kärry, josta löytyy jos jonkinsortin leivonnaista, keksiä ja aamuisin myöskin muroja ja mysliä. Voinappejakin taisi olla. (?)

  Kun Siljan buffet uudistui, niin tuli lihapullien tilalle lihapullat kermakastikkeessa (näin lapussa väitettiin). Kastiketta ei tosin lihapullien seassa näkynyt, joten puhuttiinpa siitä tarjoilijalle joka ohjasi kokin puheille. Olivat gluteenittomia ja sanoivat, että aina joskus tulee virheitä. Harmittelivat kovasti, että ihmiset eivät sano, että virhe on tullut, voivat kuulemma heti ja näppärästi tulostaa lappuja joihin tieto voidaan korjata.

  Oltiinpa kerran illalla nälkäisiä, joskus puolenyön jälkeen. Mentiin kahvilaan ja kysyttiin, että oliko leipiä valmiina. Eipä ollut ja koska tyttö joka siinä oli oli ilmeisesti yksin vuorossa, kun ei kukaan keittiöstäkään vastannut. Ei saatu leipää, mutta kovasti yritti miettiä, mitä minulle keksittäisiin. Kysyi sitten, että "Haluaisitko sä tosta buffetista jotaan?". Siinä oli siis lihapullia, muusia, kalapihviä ja jotaan salaattia, oli kuulemma ottamassa kohta pois. Otinpa siitä, sanoi että saa hakea lisää vapaasti ja saatiinpa vielä lasten hintaan, kun ei leipää löytynyt.

  Hyvin on siis sujunut ja aina on löytynyt jotakin syötävää, muutenkin tuntuu Siljalla tämä homma olevan hallussa.

 • Kypros, Agia Napa 7.10.2012 18:34

  Vähän vanha ketju, mutta vastaanpa nyt näin rekisteröitymisen kunniaksi.

  Lomailimme Kyproksella lokakuussa 2010 ja olimme oikein tyytyväisiä. Hotellimme oli BlueVillage Callisto (Finnmatkojen neljän tähden perhehotelli), jossa pelasi oikein hyvin. Aamiaisella gluteenitonta leipää ei automaattisesti ollut tarjolla, mutta kysyessä sai. Jatkossa ei tarvinnut edes kysyä, vaan sama ystävällinen naistarjoilija kysyi päivittäin, "How many breads?". Tuli kiva mieli heti aamusta

  Käytiin myöskin sukellusretkellä yksi päivä, ja saatiin sinne mukaan hotellilta leipiä, kun kysyttiin. Uudet kielikäännöksetkin saimme ystävälliseltä oppaalta, kun oli vesipullo falskannut ja mennyt lukukelvottomaksi. Halusi itsekin lukea tekstin ja hetki siinä sitten juteltiin keliakiasta yleisesti ja miten on sujunut noudattaminen ym..

  Allasravintolassa söimme yleensä lounasta, jossa sielläkin kielikäännöksillä hyvin pärjättiin. Söin semmoisia ihania lihavartaita ranskalaisten (gluteenittomien sellaisten) kera ja oli kyllä hyvää!

  Koska olemme rannallalöhööjäporukka emmekä juuri hotellilta poistu, kävimme kaupungilla vain kerran. EuroBakers -nimisen leipomon seinässä oli iso gluten free -kyltti, jossa oli jos jonkin sortin leipää ja leivonnaista. Tosiasiassa löytyi tasan kahta muffinssilaatua, mutta oli kyllä hyviä. Niitä ostettiin useampi.

  Edellisestä poiketen meille jäi ainakin tosi positiivinen kuva Kyproksesta. Erikoinen asia oli se, että leikkeleet (kinkut ym) sisälsi gluteenia, mutta illallisella olleet lihapullat taas ei. Tämäkin varmistettiin kokilta ja senkin kanssa muutama sana vaihdettiin, että hassusti näin päin, kun Suomessa yleensä päinvastoin.

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

©2023 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,01s