KatjaRa

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3 4 5 6
 • Kaurajuomien käyttö 9.4.2016 18:20

  Mä käytän kaurajuomia ja -valmisteita ruoanlaitossa, koska liiton mukaan niitä voi käyttää. Päivittäiset määrät omalla kohdalla ovat kuitenkin loppujen lopuksi aika pieniä.

 • Hannun 100% gluteeniton - uusi leipomo 9.5.2014 18:02

  Mulle tarttui eilen matkaan Espoosta Kilon K-supermarketista noita yrtti-porkkanasäpylöitä. Sämpyläksi en kyllä oikein nimittäisi, juuri sellaisia reissarin kokoisia ja muotoisia kuten Ron-keli mainitsi. Ihan olivat makoisia kun illalla maistoin. Pitää vielä kokeilla paahdettuna, facebook-sivuilla taidettiin niin vinkata. Pussin hinta tuossa kaupassa oli yli neljä ja puoli euroa.

 • Gluteeniton Grandiosa-pizza 25.4.2014 18:07

  Viestiä laitettu. Olisihan se hienoa, jos pizzavalikoima laajenisi entisestään.

 • Veriarvot normaalit, silti keliakia? 8.2.2014 16:47

  Vain tähystyksessä otetulla koepalalla voidaan varmistaa onko keliakiaa vai ei. Vasta-aineet eivät kerro aina totuutta. Vaatisin päästä tähystykseen tai vaihtaisin lääkäriä, jos ei muuten onnistu. Syyt oireiden taustalla kannattaa selvittää. Ruokavaliohoitoa ei tulisi aloittaa ennen kuin on tutkittu.

 • Aamiaistarjonta Suomen hotelleissa 30.6.2013 20:02

  Tampereella Rautatienkadun Cumuluksessa aamupala pelitti: gluteenittomat leivät, makeat leivonnaiset, myslit omassa läpinäkyvässä "leipälaatikossa" erillään tavistuotteista. Kipossa pienet margariinirasiat. Vieressä mikro ja nurkassa leivänpaahdin, jossa merkintä "gluteeniton". Osa viljatuotteista vielä erikseen yksittäispakattuja. Muunkin tarjonnan osalta merkinnät kiitettäviä. Tarjoilija vielä ystävällisesti kertoi (pyytämättä, kun näki minut glut.pöydän äärellä) lihapullien olevan gluteenittomia ja tiedusteli huomasinko leivänpaahtimen.

 • Sain tietää keliakiasta, ahdistaa 29.6.2013 00:15

  Saa ahdistaa, siinä ei ole mitään väärää tai liioiteltua. On aivan normaalia, että sairastumisen aiheuttama uusi elämäntilanne herättää erilaisia tunteita. Kuten sanoit, se on lopullista. Sopeutuminen sairastumiseen vie oman aikansa. Mutta ajan myötä se helpottuu, ja gluteenittomuudesta tulee osa elämäntapaasi.

  Et kertonut tarkemmin minkä ikäinen olet. Sinun voisi olla hyödyllistä hakeutua sopeutumisvalmennuskurssille. Itse kävin sellaisen saatuani diagnoosin 19-vuotiaana. Kurssilta saa vertaistukea ja paljon hyödyllistä tietoa gluteenitonta elämäntapaa varten. Keliakialiitolla on myös muuta nuorille suunnattua toimintaa ja vertaistukea.

  Myös se, miten sairastuminen tapahtuu, vaikuttaa sopeutumiseen. Monelle pitkään pahoista vatsa- ym. oireista kärsineelle diagnoosi on usein helpotus: oireille löytyy selitys ja selkeä hoito. Toisille, kuten itselleni, diagnoosi tulee vähän kuin puskista. Minulla ei ollut selkeitä, keliakiaan viittaavia oireita, mutta veren vasta-aineet ja tähystyksessä otetut koepalat kertoivat toisin.

  Omalla kohdallani sopeutumista helpotti myös se, että äidilläni on keliakia ja sairaus oli minulle entuudestaan tuttu. Siitäkin huolimatta teki ajoittain mieli heittää itkupotkuraivarit jos esim. kaveriporukalla syömään mentäessä minulle ei meinannut löytyä sopivaa syötävää. Nykyään onneksi on paljon enemmän vaihtoehtoja ja gluteenitonta löytyy monista paikoista.

  Keliakia ei onneksi kuitenkaan ole maailmanloppu , ja sen kanssa oppii elämään. Lopulta sitä ei enää edes ajattele sairautena. Tärkeintä on muistaa, että oikeanlaisella ruokavaliolla pidät itsesi terveenä ja ehkäiset monia, vakavia ongelmia, joita voi muuten seurata.

  Ole rohkea ja utelias. Anna tilaa erilaisille tunteille, jotta voit käsitellä ne ja sitten jatkaa eteenpäin. Tsemppiä!

 • Semperin uutuustuotteita testattavaksi 7.6.2013 09:03

  Jee, mahtavaa!

 • Gluteenittomia tuotteita tarjouksessa! 3.5.2013 18:43

  Vuosaaren Citymarketissa 3.-7.5. Semperin Piruett -suklaatäytekeksit 1,00e/paketti (päiväys menossa 7.5.13).

 • Uusia gluteenittomia pizzoja 8.4.2013 22:22

  Oi, loistavaa, noita pitää maistaa!

 • Hyvä aamiainen 24.1.2013 18:22

  Minä vaihtelen näitä:
  - tattaripuuroa, päälle marjoja/omenahilloa/voisilmä
  - Sun Flakes tattarihiutaleet maidon/maustamattoman jogurtin kera
  - maustamaton jogurtti, päälle glut.mysliä/marjoja/aroniahilloa/ rusinoita
  - glut. leipää/näkkäriä
  - hedelmiä

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3 4 5 6

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  5 vinkkiä

  Tuotteita
  4 tuotetta

  Kuvia
  1 kuva

  Keskustelu
  51 viestiä, 4 aloitusta

  Kommentit
  64 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  7.8.2009 12:20

©2023 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,013s