LG1982 

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 • Keliakia tulee kalliiksi 16.6.2023 18:52

  Hallitusohjelmasta bongattua:

  Palautetaan keliakiakorvaus alaikäisiä ja alemman tulotason aikuisia painottaen.

  Jää nähtäväksi mitä tarkoittaa käytännössä.

 • Keliakia tulee kalliiksi 23.9.2022 23:25

  Valtiovarainministeriö on julkaissut ensi vuoden budjettikatsauksen https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/164339/VM_2022_61.pdf?sequence=1&isAllowed=y, jonka sivulla 23 todetaan, että valtionverotuksen invalidivähennys poistetaan sote-verouudistuksen yhteydessä.

  En ole osannut yhdistää hyvinvointialueiden perustamista verotuksen invalidivähennykseen, mutta näköjään näillä jokin yhteys.

 • Juoksukelit 2011 8.3.2012 00:24

  Viime viikon otsikko "Talvi oli runsassateinen" vielä oudoksutti, mutta nyt muutaman aurinkoisen päivän jälkeen sitä alkaa jo uskomaan kevään alkamiseen.

 • Glu.fi ja Explorer9 8.3.2012 00:20

  Taas odotti aamulla "iloinen" yllätys, kun selaimeksi oli vaihtunut automaattisen päivitysten myötä tuo IE9 ja nyt edes normipoistaminen ei palauttanut kasia takaisin. Parin tunnin hiusten repimisen jälkeen sain kasin takaisin, tosin kieli oli vaihtunut englanniksi.

  Ysillä oli kuitenkin edelleen sama ongelma, muun muassa glu.fi-sivusto ei auennut lainkaan vaan jäi latamaan sivua. Edes historian ja evästeiden poisto eivät muuttaneet tilannetta. Onko muilla ollut vastaavia ongelmia?

 • Kypros, Agia Napa 1.3.2012 13:56

  Riisikakkuja löytyy Agia Napankin kaupoista, mutta esimerkiksi vakuumipakuttua leipää joutuu hakemaan läheisestä Paralimnin kylästä, jossa on neljä isoa ruokakauppaa (Kokkinos, Carrefour, Lidl ja joku neljäs). Kokkinoksessa ja Carrefourissakin on ihan hyvin gluttituotteita, mutta hinnat ovat selkeästi Suomea kalliimmat ja isot kaupat ovat rajoitetummin auki, kuin lomakeskusten pienet "supermarketit".

  Tuoretta leipääkin saa Zorpas-leipomosta (Mäkistä pari korttelia Larnacan suuntaan). Ko. leipomoita on kaikissa suuremmissa kaupungeissa. Leipää toimitetaan vain tiettyinä päivinä erillisestä tilauksesta, joten siellä kannattaa vierailla heti loman aluksi. Gluteeniton leipä oli heille ihan tuttu juttu, mutta kielitaito ei riittänyt selvittämään leivän tarkempia ainesosia tai kontaminaatioriskiä. Itse en ko. leivästä pitänyt tai mukana olisi pitänyt olla paahtopussi paahtamista varten.

  Gluttituotteita löytyy myös isompien kaupunkien erikoisliikkeistä, esim. Nikosian Holland & Barrett - ketjun kaupassa on paljon erikoisempiakin tuotteita. Muutoin tuotteet ovat lähinnä suurten yritysten tuttuja tuotteita.

  Mukavaa lomaa! Itselleni jäi Kyproksesta negatiivinen mielikuva, mutta se johtui lähinnä matkanjärjestäjästä, hotellin tasosta ja jatkuvasti muuttuneista lento- ym. aikatauluista.

 • Kirje Keskolle Pirkka-tuotteista 6.2.2012 20:11

  Merkintätapa on kätevä erityisesti, jos samassa yhteydessä on logo gluteenittomuudesta ja erillinen allergia-infolaatikko. Suomessa kyseinen merkintätapa vaatisi ensin säädösmuutoksia, joten ei voine toteutua lähivuosina. Tosin nykyisinkin merkittävässä osassa gluteenittomista tuotteista pakkausmerkinnät ovat lakien ja asetusten vastaisia.

 • Creme Bonjour savuporo 15.1.2012 20:03

  Mielenkiintoinen vastaus valmistajalta, jos tuoteselosteen mukaan sisältää vehnää ja valmistajan mukaan ohraa.

  Noiden erittäin vähägluteenisten kanssa on se ongelma, että merkintä voi olla vain erityisruokavaliovalmisteissa, ei ns. tavanomaisisssa tuotteissa kuten tuorejuustoissa.

  Ainakin jokin Rainbow-jäätelö sisältää aromia (sis. ohraa), joten en ole sitäkään uskaltautunut syömään.

 • Luontaisesti gluteeniton leipä? 8.1.2012 21:13

  Useimmat Moilasen leivät (pakaste), Vuohelan Herkun leivät (tuore), Schärin leivät (vakuumipakkaus) ja Garbon leivät (pakaste). Osa näkkileivistä on myös luontaisesti gluteenittomia.

  Semperin leivistä Toasty Tumma on luontaisesti gluteeniton.

 • Gluteeniton kirkkopyhä 4.1.2012 18:34

  Eipä olisi tosiaan tullut omaan mieleeni järjestää tällaista. Olisi kiva kuulla myöhemmin miten tapahtuma onnistui.

 • Gluteenittomia tuotteita tarjouksessa! 4.1.2012 18:31

  Jos on nopea ja valmis kyynerpäätekniikkaan, niin Helsingin Columbuksen S-marketin tyhjennysmyynnistä saa gluttituotteita kohtalaisen edullisesti. Jauhot, leivät, keksit, pastat, pakasteet ym. vajaasta eurosta puoleentoista euroon. Myslit ja hiutaleet olivat lähempänä normihintoja. Gluteenittomia tuotteita oli ainakin hetki sitten vielä hyvin hyllyssä.

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  39 vinkkiä

  Tuotteita
  443 tuotetta

  Kuvia
  4 kuvaa

  Linkkejä
  20 linkkiä

  Keskustelu
  164 viestiä, 12 aloitusta

  Kommentit
  118 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  27.5.2009 12:40

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,013s