Marjatta

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3 4
 • hengitystekniikasta apua kipuun? 21.9.2013 20:39

  Kysyit tuossa alussa, lisääkö stressi keliakiaoireilua. Mielestäni lisää. Ehkä keliaakikko reagoi herkemmin vatsalla stressiin. Joskus on vatsa täydellisen sekaisin vaikka omasta mielestään ei ole syönyt mitään gluteenia sisältävää.

  Suosittelen naurujoogaa ja rentoutusta. Nauramalla stressioireet helpottuvat ja rentoutuneena rauhallisesti hengittäen keho saa levätä.

 • Gluteenittomat meikit 21.9.2013 20:33

  Viestiä laittaessani ajattelin lähinnä sitä, voiko meikkivoiteissa oleva gluteeni välittyä ihon lävitse..
  ehkä se on jo saivartelua

 • Purnaan uusista gluteenittoman määritelmästä!! 21.9.2013 20:29

  Hyvä se vaan kun on tarkennettu määrittelyjä vaikka totutut, käytössä olleet tuotteet täytyykin jättää. Esim. Ohrakas oli hyvä hyvä jauho mutta eipäs sitä enää saa käyttää.

  Muroja nyt ei kenenkään pidä syödä,niissä on liikaa sokeria ja suolaa. Murojen sijasta mysliä, jogurttia, hedelmiä tai muuta vastaavaa. Itse teen smootheja joka päivä hedelmistä ja milloin mistäkin. Täyttää vatsaa ja on tuoretta ja herkullista.

 • Apua! 21.9.2013 20:24

  No voi hittolainen, sun pitää päästä tähystykseen heti! Käy rähjäämässä, sillä tavalla hoitoa nykyään saa.
  Minulla on myös ankara migreeni todella usein ja voi olla, että liittyy vatsan toimintahäiriöihin.
  Ei muuta kun heti päivystykseen, lääkäriin ja gluteenittoman elämän aloittaminen. Kyllä ne oireet siitä helpottavat.
  Voimia!

 • Gluteenittomat meikit 23.8.2013 09:53

  Lainasin kirjastosta kirjan Detox Puhdista kehosi haitta-aineista. Siellä on mielenkiintoinen maininta siitä, että keliaakikot voivat saada oireita käyttäessään kosmetiikkaa, jossa on esim. vehnästä peräisin olevia ainesosia.

  Kirjassa kehotetaan keliaakikkoja tarkistamaan meikkilaukkunsa ja tutkimaan, mistä tuotteisiin mahdollisesti lisätty E-vitamiini on peräisin. Useissa tapauksissa E-vit. on vehnänalkiosta, vehnästä, oraasta, kaurasta tai rukiista.

  Nyt siis tutkimaan meikkipussien sisältöä jos oireita esiintyy.

 • Sain tietää keliakiasta, ahdistaa 28.6.2013 22:02

  Alussa on aivan pyörällä päästään mitä saa syödä ja mitä ei.
  Kannattaa ajatella niin, että tämä kaikki on vaan minun parhaakseni. Ruoka on lääke.
  Aikaisemmin sairautta on kutsuttu näivetystaudiksi ja potilaat ovat hiljalleen kituneet pois kun ravinto ei ole imeytynyt. Nyt gluteenin välttämisen avulla elämä jatkuu ja keho on täysin terve. Eikö se ole onnellista?
  Voimia sinulle tähän alkutilanteeseen. Vuosien mittaan ruokavalioon tottuu niin täysin, että ei pidä tätä enää lainkaan epätavallisena. Terveellisempää ruokaa tulee syötyä kun ei jokaista pullaa ja kakkupalaa pysty popsimaan.
  Tsemppiä! Ruoka on Lääke!

 • Vehnänalkiouute? 24.6.2013 10:21

  Kaiketi se sitten on kiellettyjen listalla. Mietin vain sitä kun mallasUUTE muroissa kuitenkin on sallittua (kun sitä on niin pieni määrä) - niin mikäs ero tässä sitten on. Ehkä se on erilaista.
  Kyllä pitää olla aina niin tarkkana..

 • Vehnänalkiouute? 23.6.2013 12:17

  Ostin nestemäistä rautavalmistetta ja siinä mainitaan yhtenä ainesosana vehnänalkiouute. Toista samanlaista valmistetta mainostetaan gluteenittomana, koska siinä ei ole tätä uutetta. Tietysti tämä on paljon kalliimpi.
  Tietäisikö joku onko vehnänalkiouute keliaakikolle sopiva? Uutetta on tuotteessa pieni määrä.

 • Keliakian seuranta 14.12.2012 12:42

  Olen muutamia vastauskirjoituksianne lukenut ja niissä vilahtaa usein mainintoja kuten "keliakiaseurantatutkimukset" tai "vasta-ainetutkimuksissa ei hälyttävää" tms. Seurataanko teidän tautinne tilannetta vuosittain jotenkin ilman, että siitä itse pitää huolehtia? Minulla ei nimittäin ole minkäänlaisia kontrollitutkimuksia. Ensimmäinen kontrolli tuli mieleen 10 vuotta keliakin toteamisen jälkeen ja kysyin lääkäriltä, että pitäisiköhän jotain kokeita ottaa...
  Pidän itseäni suht terveenä vaikka vatsa välillä oikkuileekin.
  Mietin vain pitäisikö kontrolloida kuitenkin silloin tällöin, koska onhan tässä taudissa syöpävaara olemassa.

 • Kaurahiutaleissa homemyrkkyä! 19.10.2012 23:25

  Tämän päivän Metro-lehdestä luin sattumalta uutisen, että Semper vetää markkinoilta erän gluteenittomia kaurahiutaleita, sillä niissä on havaittu homemyrkky DONia! Uutisen mukaan pois vedetään 500g Semperin gluteenittomia kaurahiutaleita, joiden parasta ennen päiväys on 26.9. Päiväys on kylläkin jo vanhentunut mutta rahat saa takaisin tyhjän pakkauksen lähettämällä.

  Nykyisin ei voi olla varma mistään ruuasta mitä syö..

  --

  Viestin kirjoitettuani huomasin, että tästä näkyy olevan jo tiedote toisessa osiossa )

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3 4

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Keskustelu
  35 viestiä, 6 aloitusta

  Kommentit
  1 kommentti

  Rekisteröitynyt
  16.9.2009 13:10

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,018s