Ragnarok

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • Hesari vertaili 16 gluteenitonta olutta 16.4.2018 00:38

  Minua kovasti harmittaa, että Green'sin IPAn saatavuus on kovasti heikentynyt viimeisen vuoden aikana. Baareissa on osunut harvoin kohdalle eikä lähi-Alkoissakaan ole näkynyt.

 • Mitä tulisi tehdä (gluteeniton olikin gluteenillis 15.4.2018 23:54

  Tuotetiedot eivät tosiaan automaattisesti välity kaupalle saakka vaikka niin voisi kuvitella. En mene yksityiskohtiin, mutta on olemassa järjestelmä, johon yritykset syöttävät tuotteidensa tiedot ja tätä kautta ne päätyvät ketjuille, jotka voivat lisäksi ylläpitää omia lisätietojaan ja kokonaisuus menee sitten myymälöihin saakka. Tieto ei ole virheetöntä, voi muuttua ja lisäksi myymälöissä voi tapahtua virheitä kuten lapun päätyminen väärän tuotteen kohdalle. Oikea paikka ilmoittaa asiasta on kuitenkin myymälä, asiakas ei voi yleensä tietää missä kohtaa virhe on tapahtunut ja henkilökunnan pitäisi kyllä huolehtia, että virhe tulee korjattua siellä missä kuuluu.

  Ainoa edes likimain luotettava tapa varmistaa gluteenittomuus ovat pakkausmerkinnät ja niiden lukemisen pitäisi olla rutiinia. Itse en ole törmännyt virheellisesti gluteenittomiksi merkittyihin tuotteisiin.
  Ravintolat ovat sitten kokonaan oma lukunsa...

 • Viking Line, Silja Line 15.4.2018 23:20

  Buffet-ruokailu aiheuttaa ainakin minulle jonkin verran stressiä ja tarkkana tulee oltua, mutta hyvin on Vikingiltä (Siljasta ei kokemusta) löytynyt syötävää, kunhan jaksaa huolella katsoa mitä on syömässä. Aamiaisen suhteenkaan ei valittamista, ainoastaan gluteenittomien löytäminen otti hetken kun niitä ei ollut mitenkään kaukaa näkyvästi merkitty.

 • Lontoo rae -suklaalevy 15.4.2018 23:11

  higga kirjoitti:
  ööö... eikös laksritsissa ole vehnää, miten tuo rae eroaa siitä? En uskaltaisi kyllä ottaa riskiä!

  Täsmennetään tätä jotta ei jää vääriä mielikuvia. Kyllä, lakritsikarkeissa on yleensä massana vehnäjauhoa. Mutta lakritsi (eli lakritsijuuri) itsessään ei ole gluteenipitoista, niinpä hyvin monet lakritsimakuiset jäätelöt ja muut tuotteet ovat gluteenittomia.

 • Fazerin ja Maraboun suklaat 15.4.2018 22:57

  Soijakastikkeet kannattaisi varmaan käsitellä omassa keskustelussaan eikä suklaiden yhteydessä. Mutta olet varmaan tutustunut Keliakialiiton materiaaleihin? Lausunto on varsin yksiselitteinen:

  "Keliaakikot voivat käyttää fermentoitua soijakastiketta, vaikka yhtenä kastikkeen valmistusaineena on vehnä. Gluteeni pilkkoontuu vaarattomaksi soijakastikkeen valmistusprosessissa, eikä sitä ole enää valmiissa tuotteessa ( Keliakialiiton asiantuntijaneuvosto 2005)."

  https://www.keliakialiitto.fi/liitto/horeca/mitka_tuotteet_soveltuvat_kelia akikolle/soijakastikkeita_voi_kayttaa/

  Tästä huolimatta en ole itse huolinut tavallisia soijakastikkeita, etenkään ulkona syödessä kun on jäänyt vähän epäselväksi koskeeko tuo varmasti kaikkia soijakastikkeita.

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,017s