Vesa_ei_tajuu

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • Onko vai eikö ? 5.1.2018 11:30

  Moi.

  Kertokaa viisaammat.

  Kävin lääkärissa vatsavaivoista:
  - kipu
  - turvotus
  - löysät ulosteet
  - joskus aamuisin "pikaripuli"

  Keliakia, laaja +HLAKeli

  Labrat:
  Immunoglobuliini A 2.86 viitearvot min 0.7 max4 g/l
  Gliadiinipeptidi, IgA 3.2 viitearvo max 7 EliA U/ml
  Gliadiinipeptidi, IgG 4.9 viitearvo max 7 EliA U/ml
  Endomysium, IgA vasta-ai Negatiivinen
  Kudostransglutaminaasi, 0.9 viitearvo max7.0 EliA U/ml

  Keliakian HLA-tautiassos Tehty
  HLA-tutkimus: HLA-DQ2.5-positiivinen. Tutkimuksessa todetaan keliakialle altistavat alleelit HLA-DQA1*05 ja DQB1*02. Keliakiaan liittyvien HLA-alleelien olemassaolo ei kuitenkaan yksinään riitä keliakian diagnosointiin, sillä HLA-DQ2 tai DQ8 -isoformit esiintyvät myös n.30%:lla terveistä henkilöistä. Mikäli tutkittavalla on keliakiaan viittaavia oireita ja hänellä on vasta-ainetutkimuksissa todettu keliakiaan sopivia vasta-aineita, riskihaplotyypin löytyminen tukee vahvasti keliakiadiagnoosia.

  Lekuri käski jättää kotimaiset viljat pois kokeeksi. Varsinainen Keliakia varmistuu 100%:sti vasta koepalasta ?

  Minusta verikoetulos kohdallani ei ole epäselvä. Kaikkihan on raameissa viitearvoihin ja endomysium negatiivinen. Lisäksi hemoglobiinini oli verikokeissa 159. Eikös sen pitäisi kanssa laskea keliakiassa eli anemiaa ilmetä ? 4 vuoden takaisessa terveystarkastuksessa arvo oli 142, eli nousua tapahtunut reilusti.

  Ainut signaali keliakiaan liittyen on tuo alleenin (HLA-DQ2.5) positiivisuus. Joka tosin on myös 30 %:lla terveistä ihmisistä !

  Samaan aikaan tämän keliakia verikokeen kanssa mulle tehtiin GastroPanel (ylävatsa) joka OK ja verestä katottiin lakroosi-intoleranssin mahdollisuus. Tulos oli genotyyppi C/C, joka tarkoittaa että laktoosi-intoleranssi minulla on.

 • Mitä tulisi tehdä (gluteeniton olikin gluteenillis 5.1.2018 11:25

  Huti.

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,011s