Vesiperhonen

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
1 2
 • Gluteeniton ravintolassa 29.6.2015 12:52

  Ensin iso kiitos Chefdecruisinelle että otat meidät keliaakikot huomioon ravintolassa jossa olet työssä ja kyselet neuvoja täältä! ♥ Kaikki työvälineet pitäisiä olla erikseen meille keliaakikoille, mutta koska se on mahdotonta ravintoloissa niin huolellinen pesu ja kuivaus riittää. Jotta vältettäisiin kontaminaatio riskeiltä täytyisi gluteenittomat tuotteet säilyttää erillään muista tuotteista. Jos keliaakikko tilaa vaikka pihvin teiltä niin älkää paistako sitä samalla parillalla missä paistatte leivitettyjä leikkeitä vaan meille tulee olla oma pannu pihvien paistoon. Muistakaa myös huolellinen käsien pesu ja hanskojen vaihto kun käsittelette gluteenittomia tuotteita ja ruokia.

  Esim. leivät, sämpylät ym. on hyvä tilata sellaisesta paikasta ettei niissä ole vehnäntärkkelystä eikä gluteenitonta kaurakaan koska suurin osa keliaakikoista ei siedä vehnäntärkkelystä yhtään ja gluteeniton kaura on toinen jota harva keliaakikko sietää.

  Sitten teillä käy varmaan myös näitä trendi keliaakikoita jotka luulevat laihtuvansa kun ovat siirtyneet gluteenittomalle ruuokavaliolle... Se taas turhauttaa teitä kokkeja ja moni kokki saattaa ajatella ettei se haittaa jos hieman gluteenia tulee ruuan mukana, koska ette te voi tietää kuka on oikeasti keliaakikko ja kuka taas trenjaaja. Jos asiakas sanoo olevansa keliaakikko ja herkkä sellainen, niin silloin hän sitä oikeasti on!

  Itsellä on tosi ärhäkkä suolisto keliakia joka tarkoittaa sitä että jos saan murusenkin gluteenia se on mulle sairaala keikka, eli meidän kanssa täytyy olla sairaan tarkka. Olen keliakia ryhmän ylläpitäjä jossa on yli tuhta keliaakikkoa ja kaikki niistä on herkkiä olipa sitten iho keliasta kysymys tai suolisto keliakiasta.

  ISO kiitos vielä loppuun että otat tämän sivuston kautta yhteyttä meihin keliaakikoihin ja kyselet neuvoja, sillä tällä tavalla sinä opit tietämään sen miten sairaan tarkkaa se meidän ruokien ym. valmistus on! ♥

 • Glu.fihin ovat kaikki tervetulleita! 29.11.2014 01:50

  Kiitos asiallisesta kirjoituksesta Jesse! ♥

  Jezu kirjoitti:
  Facebookista löytyy useita keliaakikoille ja gluteenittomasta elämästä kiinnostuneille suunnattuja ryhmiä. Osa ryhmistä on salaisia, osa julkisia. Osaan niistä on kerätty runsaastikin keliakiaan ja gluteenittomaan elämään liittyvää tietoutta. Näihin ryhmiin eivät kuitenkaan kaikki pääse käsiksi ja niistä tiedon etsiminen on hankalaa - kaikki eivät edes käytä Facebookia! Uusien ryhmien luonti ja vanhojen sulkeminen aiheuttaa keliaakikoiden sekä muiden gluteenittomuudesta kiinnostuneiden keskuudessa hämmennystä, jopa kiukkua. Tämän vuoksi halusin kirjoittaa tämän Glu.fin julistuksen:

  Glu.fi on keliaakikoille ja gluteenittomuudesta tietoa haluaville suunnattu nettiyhteisö. Palvelun tarkoitus on antaa sen käyttäjille helppokäyttöinen mahdollisuus jakaa ajankohtaista tietoa ja vinkkejä gluteenittomasta elämäntavasta sekä saada ja antaa vertaistukea. Glu.fi on noudattanut näitä periaatteita koko olemassa olonsa eli yli kuuden vuoden ajan. Palvelu on tasa-arvoinen kaikille gluteenittomasta aihepiiristä kiinnostuneille ja tahdon toivottaa kaikki, joita gluteeniton elämä koskettaa tavalla tai toisella, tervetulleiksi. Kuka tahansa voi lisätä palveluun gluteenittomia sisältöjä; vinkkejä, reseptejä, kuvia, tuotteita, linkkejä ja nämä sisällöt löytyvät aina helposti ja nopeasti Googlella. Virheellisen tiedon yhteisö korjaa nopeasti. Lisäksi palvelu on aina ollut täysin ilmainen ja tulee olemaan sitä myös tulevaisuudessa.

  Jos siis haluat jakaa oman keliakiatietoutesi, gluteenittomat reseptisi tai vaikkapa matkavinkkisi toisille keliaakikoille tai muille gluteenittomuudesta kiinnostuneille, rekisteröidy palveluun ilmaiseksi ja lisää sisältö! Näin tietous on vapaasti kaikkien käytössä.

  Loppuun vielä kiitos kaikille palveluun sisältöä lisänneille - ilman teitä palvelusta ei olisi mitään hyötyä kenellekään. Kiitos!

  Glu.fin ylläpitäjä
  Jesse Valli

 • Joulusinappi- ja kahvikakkuohjeita? 16.12.2013 23:27

  Ninni kirjoitti:
  Mä olen tehnyt aikaisempina jouluina konjakkisinappia alla olevalla ohjeella. Keliakialiiton sivujen mukaan sinappijauhe on gluteeniton. Vastaavia ohjeita löytyy netistä helposti.

  Konjakkisinappi

  1 tlk Colman's sinappijauhetta
  1 dl sokeria
  2 dl kermaa
  3 rkl ruokaöljyä
  3 tl vaaleaa viinietikkaa
  ripaus suolaa
  (valkosipulijauhetta)
  (valkopippuria)
  1-2 rkl konjakkia

  Mittaa ainekset kattilaan ja keittele miedolla lämmöllä muutama minuutti, varo polttamasta pohjaan. Laita valmis sinappi kuumennettuun lasipurkkiin ja nosta kylmään.

  Mulla lähes sama ohje kuin sinulla Nimmi.

  Konjakkinen joulusinappi

 • Imellytetty perunalaatikko 16.12.2013 23:22

  Imelletty perunasoselaatikko

  Tällä ohjeella olen joka joulu onnistunut hyvin ja ei keliaakikotkin syövät sitä suurella ruokahalulla.

 • Gluteeniton pannari? 14.8.2013 00:09

  Tässä on tosi hyvä pannarin ohje ja johon tulee ne kuuluisat kukkulat!

  Glut. pannari

 • Uudet hampparit Mäkkärillä 13.8.2013 23:51

  Jontsa kirjoitti:
  No jo oli aikakin Toivottavasti on yhtä hyvä kuin Hesen uusi sämpylä.

  Hesessä ja Mäkkärissä on sama Moilasen sämpylä ollut ennenkin ja on nytkin, mut parannettu versio entisestä eli ei muuta eroa. Tieto on lähtöisin suoraan Moilaselta kun kävin siellä ja tiedustelin samalla asiaa.

 • Uudet hampparit Mäkkärillä 13.8.2013 23:43

  Juulin kirjoitti:
  Voi olla, että heillä on sopimus, että myydään vain Mäkkärillä. Ja että Mäkkäri on pyytänyt/maksanut Moilakselle, että kehittävät juuri heille uuden sämpylän.

  Eikä tämän kautta ole järkeä, rahallisesti, myydä kaupassa, kun Mäkkäri haluaa ostajia heidän "ruokaloihinsa".Ostavathan he muutakin kuin sen hampparin.

  Kävin Pieksämäki keikalla Moilasella ja kysyin noista hampurilais-sämpylöistä ja minulle vastattiin näin: Eli Heseen ja Mäkkäriin on tullut entisestä hampurilaisesta parannettu versio joka ei lämmittäessään mene sitkeäksi tai kovaksi kuten entinen meni! Eli sama hampurilainen, mutta sen koostumusta on parannettu! Niin ja kaikille tiedoksi että Mäkkäri ja Hese on myynyt ennenkin Moilas oy:n hampurilais-sämpylää ja myy edelleen.

  Moilas myy myös myös tosi hyviä hampurilaisia pihvillä, joita saa jokainen täytellä mielensä mukaan. Olen syönyt monet hampurilaiset ja tykännyt niistä kovasti, koska niissä ei mene sämpylä kovaksi ja pihvi on hyvän makuinen!

  http://www.moilas.fi/fi/?ID=2351

 • Keliakia suvussa 10.6.2013 21:10

  Juulin kirjoitti:
  hmmm... mutta voihan se olla "uinuvana" keliakia vanhemmillasi siis. Geneettisestihän sisaruksilta ei voi periä mitään, ellei sisarus ole myös toinen vanhempi. Tai näin minä olen asian ymmärtänyt.
  Lääkärillä mennyt puurot ja vellit sekaisin?
  Ja keliakia voi olla täysin oireeton, ainut tapa sulkea se pois on gastroskopia.

  Mun vanhemmat ovat jo kuolleet. Isä kuoli jo 1974 ja äti 2000 vuonna. Mulla on ollu kovia vatsakramppeja/ripulointia lapsesta asti ja mun keliakia todettiin vasta sitten, kun kaiken muun vastahaavaa myöten olin sairastanut. Minua tutki erittäin pätevä sisätautien erikoislääkäri joka myös teki tähystyksen ja hoiti mua osastolla viikon verran kun olin niin huonossa kunnossa, eli keliakia oli varmaan ollu mulla jo vuosia oireitten perusteella, mut en tajunnut sitä vaikka duuni lääkäri sitä epäilikin...

 • Keliakia suvussa 10.6.2013 17:06

  Juulin kirjoitti:
  Eiköhän se ole periytynyt vanhemmilta tai sitten isovanhemmilta. Ikävämpi juttu, jos veljeltä perii geeninsä.

  Kummallakaan vanhemmalla tai isovanhemmilla ei ollut mitään keliakiaan viittavia oireita koskaan ja meillä syötiin tosi paljon päivittäin itse leivottua ruisleipää ja muitakin viljoja, koska itse kasvatettiin kaikki viljat. Lääkäri vaan totesi että olen saanut sen veljeltäni... Veli sairastui Ahfrikassa työ komennuksella ollessa ja laihtui 10 kg/kk ja oli tosi huonossa kunnossa, ennen kuin satiin Suomeen tarkempiin tutkimuksiin. Sieltähän löyty heti suolisto keliakia.

 • Keliakia suvussa 6.6.2013 22:23

  Minun veljellä keliakia on ollut jo 28-vuotta eli olen perinyt sen häneltä. Nyt lapseni ja laspenlapset ovat testi vuorossa löytyykö heiltä, sillä tähystävä lääkä kertoi että se voi tulla jompaan kumpaan lapsista tai hypätä yhden sukupolven yli.

<< Alkuun < Edelliset
1 2

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  15 vinkkiä

  Tuotteita
  2 tuotetta

  Kuvia
  7 kuvaa

  Linkkejä
  2 linkkiä

  Keskustelu
  20 viestiä

  Kommentit
  41 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  20.2.2012 14:29

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,012s