katrilli

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
1 2
 • Gluteenitonta leipää taviksille? 4.10.2012 13:44

  Tervetuloa kerhoon lepispe!

  Oudolta kommentilta tuo "vaarallisuus" minustakin kuulostaa. Ainoa juttu mikä tulee mieleen on se että gluteenittomissa leivissä ei ole yhtä paljon kuituja, B-vitamiinia, sinkkiä jne hyödyllisiä hivenaineita kuin normaalissa täysjyväleivässä. Näistä syistä meillä ei-keliaakikot syö normaalia leipää. Plus että se on halvempaa ja maukkaampaa...

  Muuten, Vuohelan Herkun sämpyläpussissa lukee "sopii myös erityisruokavalioon" - positiivista! Niitä siis ainakin saa syödä kuka haluaa (ja raaskii)

 • Uusia gluteenittomia tuotteita 5.7.2012 14:05

  Kiitos päivityksestä!
  Mä olen ihokeliaakikko, eli vanha oppi pätee minulle mutta normi-oireinen tytär voi siis vähän joustaa.

  Päivittäisestä käytöstä... ei parane luvata mitään, esim Pirkka suklaa-riisikeksejä meillä hupenee ihan päivittäin

 • Uusia gluteenittomia tuotteita 4.7.2012 09:33

  Macarons näköjään sisältää ohramallasuutetta, jää valitettavasti syömättä ainakin meikäläisltä

 • 2 v lapsen keliakiavasta-aineet koholla 4.7.2012 09:28

  Samaa mieltä higgan kanssa, älä kokeile gluteenitonta. Huonolla tuurilla se parantaa suolta senverran että seuraava tulos on väärä ja diagnoosin saaminen vaan venyy.

 • 2 v lapsen keliakiavasta-aineet koholla 30.6.2012 22:55

  Hei,
  tyttärellä tutkittiin keliakia-vasta-aineet 2. luokalla kun kasvukäyrä ei noussut tasaisesti, ja terkkari kuuli että minulla (äiti) on keliakia. Vasta-aineet oli koholla, luokkaa 40+ mutta tähystystulos normaali. Veriarvoja seurattiin lähes 3 vuotta, ja vitosluokalla ne pomppasivat ja uudessa tähystyksessä löytyi keliakia. Kertoivat että kohonneet veriarvot on lähes aina varma merkki mutta diagnoosi vaatii koepalan.

  Eli ymmärtäisin että tauti eteni pikkuhiljaa, ja vasta 3 vuoden päästä suolinukan vaurio näkyi. Meillä ei tosin ollut muita oireita, vasta sitten lähellä diagnoosia oli pari ripuli-iltaa sellaisina päivinä kun tyttö oli syönyt pizzaa. Minäkin kauhistelin että 3 vuotta tyttö on syönyt "myrkky"gluteenia, mutta rauhoittelivat että kun suolessa ei näkynyt vauriota niin gluteeni tuskin oli muuallekaan harmia tehnyt.

  Teillä pienempi lapsi ja erilainen tilanne, kannattanee selvitellä muitakin mahdollisia syitä vaivaan. Mutta kyllähän tuo vähän tulevalta keliakialta kuulostaa. Kai veriarvoja jatkossa seurataan?

 • HKI luontaisesti gluteeniton kahvila 19.5.2012 21:57

  Helsingissä päivän minilomalla, ja yhtenä kohteena Huvilan Kahvila - senverran on täältä kehuja luettu. Ja kyllä kannatti poiketa! Ihan valinnan vaikeus kun kaikki oli G. Ja pihalla aurinkokin helli kahvittelijoita

 • Keliaakikko vaihto-oppilaana tai kielikurssilla 25.3.2012 17:45

  Tilanne ei siis ole toivoton Tosin gluten-free haulla Lingoo tarjosi myös vege yms paikkoja..
  Meillä esikoinen nyt 14v, vielä emme ole tosissaan esitteitä selanneet, mutta puheeksi on tullut että kielikurssi tms olisi toiveissa.
  Messuille tuloni on vielä epävarmaa. Ideasi saada liitto mukaan tähän on tosi hyvä, saisi viesti paremmin pontta kun se tulisi liiton tukemana.

 • Keliaakikko vaihto-oppilaana tai kielikurssilla 15.3.2012 19:22

  Hyvä idea Mampu!
  Täällä teinin äitinä mukana ollaan
  Sehän voisi olla vaikka selkeä esite jossa asia "väännetään rautalangasta", ja joka toimitetaan kielikursseja/vaihto-oppilastoimintaa järjestäville tahoille. Luvataan muutama oppilas matkaan jos homma hoituu...

 • KOTIPIZZAN GLUTEENITTOMAT PIZZAT !!!! 15.3.2012 19:12

  Minä ja tytär ei myöskään ole saatu Kotipizzoista oireita. Olen kyllä usein kysynyt että tehdäänhän se erillään... ja näinkin heidän tekevän sen eri tilassa ja harjaavan uunin. Mutta kerran jäin miettimään että leikattiinkohan meidän pizzat samalla leikkuri-pyörällä kuin normaalit! Kiireessä en sitä jäänyt selvittämään, ja oireita ei tullut.
  Harmillista jos homma ei toimi kun gluteenitonta kerran luvataan!

 • Erittäin herkkä keliaakikko 15.3.2012 19:06

  Hei,
  mullakin on ihokeliakia, diagnoosi tuli 1996. Olen ollut tosi tarkkana ruokavalion kanssa koko ajan, ja silti ihon paraneminen kesti monta vuotta! Muistaakseni pääsin Dapsonista kokonaan eroon vasta 1999 (tytär syntyi 1998, raskausaika meni hyvin mutta synnytyksen jälkeen iho lehahti taas pahaksi). Paranemisen hitautta ihmeteltiin TAYS:issakin.

  Mutta lohdutukseksi: kyllä se helpotti! Myöhemmin olen alkanut käyttää myös vehnätärkkelystuotteita, ja nyt käytän varoen kauraakin. Tärkkelyssiirapit yms missä ei mainita vehnää/ohraa olen nykyään uskaltanut käyttää myös. Samalla olen lisännyt kalaa, kasviksia, pellavansiemenrouhetta, marjoja, kurpitsansiemeniä jne ruokavalioon. Lihaa syön enää silloin tällöin. Luulen että kokonaisruokavalio on parantanut ihonkin tilannetta.

  Jossain vaiheessa söin Berex B-vitamiinia, mutta farmaseutti-ystäväni selvitti että siinä on gluteenia. Vaihdoin Beroccaan. Nykyään syön vain magnesiumia purkista. Mutta kannattaa siis selvittää lääkkeiden sisältö!

  Iho reagoi niin hitaasti että purkan/omegan poisjättö-kokeilukin on varmaan hankalaa... Tsemppiä, toivottavasti saat selville gluteeninlähteen ja iho paranee!

<< Alkuun < Edelliset
1 2

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  3 vinkkiä

  Keskustelu
  16 viestiä, 2 aloitusta

  Kommentit
  2 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  16.2.2010 21:48

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,012s