Miksi keliakiaan suhtaudutaan niin vähättelevästi? – 4.8.2013 17:14
en ole vähättelyyn törmännyt, varmaan oma ehdoton asenteeni ruuan gluteenittomuuteen on tehnyt muillekin selväksi, kuinka tärkeää ruuan 'puhtaus' on.
täytyy vielä todeta, että jotkut ei sillä niin väliä-keliaakikot saattavat levittää sairaudesta sellaista kuvaa, ettei aina niin tarkkana tarvitse olla ja ns. 'herkuttelupäiviä' voi muka pitää silloin tällöin.
Alkoholi ja keliakia – 20.5.2013 11:00
"Glukoosi on ihmiselle elintärkeä sokeri. Kaikki ravinnosta saatavat hiilihydraatit muutetaan glukoosiksi, joka imeytyy verenkiertoon ja varastoidaan tarpeen mukaan glykogeeniksi maksaan ja lihaksiin"
On erittäin tärkeää, että täällä puhutaan asioista oikeilla nimillä. Joku uusi keliaakikko saattaa hämmentyä, jos tietämättömyyttään joku täällä sekoittaa asioita. Keliakialiiton sivut ovat hyvät, käyttäkää niitä!
Liköörit, siiderit ja lonkerot ovat gluteenittomia. En tiedä sopivatko liköörit sitten vilja-allergisille, mutta sehän on jo sitten eri sairaus.
Väsymys – 27.4.2013 20:04
maitotuotteista sen verran, että itselläni väsyttävät ja aiheuttavat epämääräistä huona oloa. ja tarkoitan siis laktoosittomiakin tuotteita. paras olo on maidottomana, vaikka välillä on pakko saada juustoa.
en kuitenkaan yhdistäisi välttämättä oirettasi keliakiaan, on niin paljon muitakin sairauksia, myös keliakian liitännäissairauksia.
Ketsuppi!! – 21.4.2013 11:17
Etikka-asiaan löytyy selvä vastaus keliakialiiton sivuilta:
Voiko keliaakikko käyttää etikkaa?
Viinirypäleet, omenat, ohra, hirssi, durra, riisi — mm. kaikista näistä raaka-aineista valmistetaan maailmalla etikkaa. Ohrapohjaisessa etikassa ohra on käytetty ja tislattu alkoholiksi, joka valmistetaan etikaksi etikkahappobakteerien ja lähdeveden kanssa. Luonnollisessa käymisprosessissa etikkahappobakteerit muuttavat alkoholin etikaksi. Väkiviinaetikka on gluteeniton tuote.
Viljasta valmistetun väkiviinaetikan rinnalla on myynnissä myös etikkaa, jota ei ole valmistettu käymismenetelmällä ohrasta vaan synteettisesti raakaöljystä. Etikkahaposta laimennetun tuotteen nimi on yksinkertaisesti etikka.
Apuaa! – 20.4.2013 19:39
Mira kirjoitti:
Kauhea keliakia?! – 20.4.2013 17:39
Onko keliakia "kaikkein kauhein sairaus"?
en ymmärrä kuinka joku voi sanoa noin!? ensinnäkään sairauksia ei tulisi vertailla, jokaisella on kuitenkin erilainen kokemus. mutta täytyy kyllä sanoa, että olen helpottunut, että sairauteni on vain keliakia, eikä esim. astma/diabetes/ms-tauti/parkinson/... ja varmasti esim. astmaatikko saattaa olla helpottunut, että hänellä on vain astma, ei keliakiaa.
(itselläni on monia sairauksia, kuten varmaan useilla muillakin.)
Apuaa! – 19.4.2013 14:49
Kannattaa jatkossa jättää muiden "gluteenittomat" leipomukset väliin, ellei kyseinen leipoja varmasti ymmärrä gluteenittoman leivonnan vaatimuksia.
Hyvä aamiainen – 24.1.2013 00:11
sämpylää, paahtoleipää, jogurttia, hedelmää, hirssipuuroa marjojen kera, smoothieta, ...
Keliakia, vai onko sittenkään? – 21.1.2013 18:52
Itselleni lääkäri määräsi tähystyksen jälkeen närästyslääkkeet, koska silmämääräisesti ei mitään outoa näkynyt. Kuitenkin koepaloissa selvä keliakia.
Eli odottele rauhassa tuloksia, koepalat vasta kertovat, onko sinulla keliakia. Jos ei, syitä vatsaongelmiin on monia: ärtynyt suoli, allergiat, crohnin tauti, laktoosi-intoleranssi, jne jne.
Trendiallergiat saavat kokin kiehumaan – 24.11.2012 20:36
selvästi ihminen, joka on unohtanut työnsä tarkoituksen: tehdä ruokaa ihmiselle syötäväksi. hän selvästi on sellainen kokki, joka ajattelee tekevänsä lautaselle taidetta, jota muiden pitää ihailla. valitettavasti ei ainoa ammattikuntansa edustaja, jolla vammainen asenne erityisruokiin.
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.
Yksityisviesti
Lähetä yksityisviesti
Keskustelu
59 viestiä, 1 aihe
Kommentit
1 kommentti
Rekisteröitynyt
25.5.2009 17:01