tanita

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • Ei keliakiaa, vai? 8.9.2013 16:43

  Olen ollut gluteenittomana muutaman vuoden, sama tarina, keliakiaa ei löydy, vaikka oireet gluteenista ovat todella kovat. Lääkäri totesi, että voi olla alkava keliakia, joka puhkeaisi sitten myöhemmin. Molempien vanhempien suvussa ja sisaruksillani on keliakiaa, joten sukurasitusta on. Ehkä olen sitten "vain" gluteeniherkkä, mutta normaalilla ruokavaliolla en pärjää vatsa- ja iho-oireiden vuoksi. Iho-oireista oli sekin vaikutus, että kärsin vaikeasta unihäiriöstä, vasta kuukauden gluteenittomana oltuani tajusin, että olin kärsinyt jatkuvasta kutinasta. Yksinkertaisuuden vuoksi sanon tarvittaessa että minulla on keliakia, mitäpä sitä aina selittelemään sen kummemmin. Jos gluteeniherkkä tulee joskus tunnetuksi termiksi, niin se sitten.

 • Mitä tulisi tehdä (gluteeniton olikin gluteenillis 8.9.2013 16:29

  Itse huomasin Salessa viime keväänä aika ikävän väärän merkinnän. Leipäpakasteissa oli jotain karjalanpiirakoita, joiden hintalapussa oli merkintä gluteeniton. Katsoin heti että olisiko jokin uutuus ja ne olivat aivan tavallisia ruispiirakoita. Nappasin myyjää hihasta ja kerroin että siinä on paha virhe, kun piirakoista ei ulkoa päin mitenkään näe, että ne ovat gluteenipitoisia ja joku voi vaikka vieraalleen niitä syöttää. Seuraavana päivänä oli kaikki gluteeniton merkinnät poissa hyllystä.

 • Olut ja alkoholi 11.3.2012 12:22

  Nokian panimon Keisari-oluesta taisi olla tiedote ettei ole enää gluteeniton. Mutta kuulin tällaisen version eräältä baarimestarilta. Merkki katosi oluesta koska siitä veloitetaan niin paljon kun on kyseessä muutenkin laajasti myyty tuote. Eli tästä syystä valmistajat eivät edes välitä tutkia tuotteitaan kun eivät viitsi ruveta maksamaan merkistä. Tiedä sitten onko totta vai ei, ilmeisesti kaverilla oli olevinaan jotain sisäpiirin tietoa. Tuli vain mieleen että jos tuo on totta, niin eipä taida valmistajilla olla niin väliksi niitä gluteenipitoisuuksia mitata.

 • Keliakialehti 2/2010 12.12.2010 22:00

  Olen kyllä jäsen, mutta en jostain syystä pääse nyt kirjautumaan. Resepti oli sellaiselle hapatetulle leivälle, mietin oliko se jossain mainoksessa siinä lehdessä sitten.

 • Gluteeniton olut 12.12.2010 14:41

  Minun suosikkini oli ennen gluteenitonta ruokavaliota mallaskosken tumma kuohu. Tölkissä ei ole mainintaa gluteenittomuudesta, mutta nettisivulla on. http://www.mallaskoski.fi/index.php/tuotteet/taysmallasoluet/ eli tarkoittaakohan sitä, että eivät seuraa jatkuvasti? Tuota ei vaan ole ihan joka kaupassa myynnissä Etelä-Pohjanmaan ulkopuolella. Paikallisesta K-kaupasta onneksi löytyy.

 • Keliakialehti 2/2010 12.12.2010 14:32

  Meni tuo lehti hukkaan, olisiko kellään tallella. Siinä oli sellainen leipäohje, jota nyt kaipaan.

 • Ikäviä tilanteita 22.8.2010 19:54

  Laitoin tulikivenkatkuista palautetta hotelliin. Vähän tuli sellainen olo, että "rankaistiin" siitä, että tuli viimeiselle tunnille aamiaiselle. Olen aina pyytänyt sen leivän hotelleissa, kun joskus on ollut mukavia yllätyksiä, jotain itse tehtyä ainaisen moilasen sijaan. Onhan siellä aina syötävää, mutta olen jotenkin aamuisin tottunut leipään. Olihan tuollakin riisikakkuja ja kyltti gluteeniton, avokorissa paahtoleipien välissä silleen, että muruja piisasi. Ihmettelin vain, että tämmöiseksikö kohtelu on muuttumassa.

 • Ikäviä tilanteita 22.8.2010 11:31

  Hei! Onkos kenellekään muulle käynyt näin? Olin hotelliaamiaisella Scandic hotel Simonkentässä Helsingissä. Pyysin gluteenitonta leipää ja kun sitä ei alkanut kuulua, kysyin uudestaan. Tarjoilija tuli sitten pyytämään anteeksi että leipää on, mutta kokki ei suostu sitä sulattamaan, kun se kestää niin kauan. Aamiaisaikaa oli puoli tuntia jäljellä kun ekan kerran kysyin, ensin oli puoli tuntia seisty jonossa että päästään edes saliin. Missähän syväjäässä se leipä oli, kun sitä ei 15 minuutissa olisi saatu sulaksi?

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,018s