Dubrovnikissa kesällä 2009

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

GLUTEENITTOMAT TUOTTEET:
Gluteenitonta (riisi)pastaa ja riisikakkuja oli ainakin Lapadin/Babin Kukin alueen ostarilla Kerum-marketissa. Samaisella ostarilla on myös kemikaalion tapainen DM-myymälä, jossa oli kuulemma hyvin eri tuotteita (itse en käynyt, mieheni yllätti ja oli ostanut sieltä Schärin leipää, keksejä ja fette croccanteja - miten hän sinne oli eksynyt, sitä en tiedä...). Hinnat ilmeisesti Suomen tasoa. Samaisen DM-kaupan näin myös vanhankaupungin kupeessa Pilen portin lähellä, ”bussiaseman” edessä.

RAVINTOLAT:
Ravintoloissa näytin linkissä olevalta sivulta ottamaani keliakiakäännöstä http://www.celiactravel.com/restaurant-cards.html
Tarjoilijat veivät paperin usein kokille, jolta tarkistivat annoksen sopivuuden.

Parin sadan metrin päässä Pilen portista on Mimoza-niminen ravintola, jonka esimies/”hovimestari”(?) kysyi heti, onko minulla ongelmia gluteenin kanssa, kun kysyin, mahtaakohan annoksessa olla pšenice (= vehnää). Suosittelen ravintolaa muutenkin, sillä paikka oli hieno, ainakin liharuuat paistettiin parilalla ravintolassa olevassa puu-uunissa, ja ruoka oli todella hyvää. Pihvit olivat suussa sulavia - jos nyt lihasta niin voi sanoa. Söin (tosi ison) pihvin tryffelikastikkeella. Hinta oli vähän alle 20 e. Viimeisenä iltana oli pakko mennä nautiskelemaan sama annos, ja hyvää oli toisellakin kertaa.

Esimies – tai mikä lie olikaan – ymmärsi myös kasvisruuan päälle, koska hän kertoi, että hänen vaimonsa on vegetaristi ja saa aina selitellä kasvissyöntiään, 25 vuoden jälkeenkin.

Mimozan osoite on B.Dubrovnika 9, Hilton-hotellia vastapäätä.

Vanhassakaupungissa söimme Taj Mahal –nimisessä bosnialaisravintolassa, jossa ruoka oli suht halpaa ja myös hyvää. Myös siellä ymmärrettiin käännökseni. Osoite on Nikole Gučetića 2.

Myöskin vanhassakaupungissa on kasvisravintola Nishta Prijeko-kadun varrella. Listaan oli merkitty, onko annos gluteeniton tai voiko sen saada gluteenittomana pyynnöstä Tosin muistaakseni listassa luki seitanin kohdalla gluteeniton, vaikka sehän on pelkästään venhäkuitua. Mutta ainakin tarjoilija ymmärsi heti mistä on kyse, kun sanoin, että otan falafel-annokseni gluteenittomana eli ilman leipää. Toivottavasti itse falafeleissä ei ollut jauhoa…

Hyvää ruokaa söimme myös Sesamessa, joka on noin sadan metrin päässä Mimozasta eteenpäin. Osoite on Dante Alighieria, mutta helpoimmin sen löytää Braniltelja Dubrovnikan varrelta, kun kävelee Pilen portilta poispäin.

Jos on viinin ystävä kannattaa tilata litra talon viiniä (stolno). Se maksoi noin 10 e tai alle.
Ja kalaruuasta pitävälle valinnanvaraa riittää ja kala on tunnettu tuoreudestaan.

Juomaloista haluan ehdottomasti mainita Buza 1 ja 2 vanhankaupungin muurien ulkopuolella. Niihin on käynti vanhastakaupungista Dubrovnikin katedraalin takaa, Od Margaritelta, tai ainakin sieltä päin. Upeita baareja sekä kirkkaassa auringon paisteessa että illalla kuun loisteessa. Vau!

Jos on kyllästynyt lipittämään viiniä tai siemailemaan drinkkejä, vanhankupungin irkkupubeista saa – tietenkin – myös siideriä.

Dubrovnik oli paratiisimainen paikka, jota suosittelen kaikille ranta+kaupunkilomaa kaipaaville. Lapadin alueella on paljon guesthouse-tyyppistä majoitusta, joka on paljon halvempaa kuin hotellit taikka valmismatkat. Me olimme Guesthouse Annassa, joka on hyvällä paikalla ja jossa pidetään skandinaaveista

Annukka

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Kommentit (1)

 • Annukka 10.8.2010 20:44

  Dubrovnik oli niin ihana, että oltiin siellä tänäkin kesänä. Käytiin syömässä joissain samoissa paikoissa, joissa jo viime kesänä oli hyvä ruoka (mm. Mimoza).

  Tällä kertaa jätin keliakiakäännöksen näyttämättä joka paikassa, koska se on on niin pitkä ja sekava: siinä puhutaan mitä ei saa syödä, mitä saa, mainitaan ruis, jota tuskin monessa maassa edes tunnetaan jne. Sanoinkin siis joka paikassa, että mulla on vehnäallergia. Joka paikassa osattiin niin hyvin englantia, joten viesti meni oikein hyvin ja yksinkertaisen selkeästi perille. Sanoin vielä vehnän kroatiaksi (psenice). Aion varmaan tekeytyä allergikoksi tulevillakin ulkomaanmatkoilla.

Kommentoi

Vinkkejä samasta maasta

 • Gluteenitonta Kroatiassa

  Kroatia ‐ Lisääjä LG1982  ‐ 28.9.2013

  Kesällä 2013 tuli viimein käytyä muotikohteeksi nousseessa Kroatiassa. Kyseessä oli Apollomatkojen pakettimatka, jossa...

 • Keliaakikkona Kroatiassa

  Kroatia ‐ Lisääjä maissipallo ‐ 27.7.2010

  Olimme viikon purjehtimassa Dubrovnikin alueella. Onneksi olin varautunut omilla leivillä yms. sillä kohtaamistamme...

 • Löytyy G-ruokia tosi hyvin

  Kroatia ‐ Lisääjä Kari ‐ 23.6.2015

  Asuin vaimon kanssa apartment-asunnoissa 2 eri paikkakunnalla. Sen verran tosi edullista ravintolaruokailu, että ei...

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Vinkkiin liittyvät kuvat

Vinkkiin ei ole vielä liitetty kuvia.

Lisätiedot

 • Maa
  Kroatia
 • Sijainti
  Dubrovnik
 • Ajankohta
  kesä 2008
 • Lisääjä
  Annukka
 • Lisätty
  14.7.2009 20:24

Anna arvio vinkille

Kirjaudu sisään arvioidaksesi tämä vinkki ja nähdäksesi sen tämänhetkisen arvion.

©2023 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,013s