Gluteenitonta Kroatiassa

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Kesällä 2013 tuli viimein käytyä muotikohteeksi nousseessa Kroatiassa. Kyseessä oli Apollomatkojen pakettimatka, jossa Finnairin lennot Splitin kentälle. Sain mennen tullen exit-paikan, joten lennot sujui mukavasti, lentoaikahan kuitenkin aika lyhyt. Ateriassakaan ei valittamista, mutta pääruoat eivät jääneet mieleen. Leipä Rollsfoodin yksittäispakattuja viipaleita ja jälkiruokana mustikkakeittotetra.

Majoitus oli Makarskan Rivieralla, jonne kohtalainen ajomatka Splitistä. Rannikkoa kiemurtelevat tiet tarjoaa komeita maisemia, mutta matkanteko aika hidasta. Majoitus oli ns. yksityismajoitus, josta tuli mieleen lähinnä alivuokralaishuone. Itse en nähnyt tätä ongelmallisena, mutta osa oli varautunut hotellitason majoitukseen ja koki tämän tyyliin " kuka halvimmalla majoittaa huutolaiset nurkkiinsa". Makarskan Riviera ei sitä aidointa paikallista kulttuuria, mutta sieltä helppo matkustaa ympäri maata.

Gluteeniton ruokavalio onnistuu Kroatiassa helposti. Erityisesti DM-ketjun myymälöissä hyvin gluteenittomia tuotteita, vaikka muuten kyseessä lähinnä kemikalioliike. Konsum- ja Tommy-ketjun kaupoissa ei gluteenittomia tuotteita, mutta muutoin hyvät valikoimat. Joissain tuotteissa esim. perunalastuissa mainittiin jotain gluteenista, mutta kielitaito ei riittänyt ymmärtämään tekstiä. Todennäköisesti niissä todettiin, että saattaa sisältää jäämiä gluteenista.

Keliaakikonkin on siis helppo matkustaa Kroatiassa. Kesällä turisteja on paljon, joten kaikkialle on todella pitkät jonot, joten jotain sopivaa gluteenitonta pikkupurtavaa on hyvä varata taskuun. Erityisesti paluumatkalla meinasi mennä totaalisesti hermot, kun Apollon lennot lähtee Splitistä lähes samaan aikaan. Kentän mitoitus ei todellakaan riitä, jos parin tunnin sisään lähtee varmaan toistakymmentä charter-koneellista porukkaa normilentojen päälle, vaikka check-in tiskejä lisätään uloskin.

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!

Kommentoi

Vinkkejä samasta maasta

 • Dubrovnikissa kesällä 2009 1

  Kroatia ‐ Lisääjä Annukka ‐ 14.7.2009

  GLUTEENITTOMAT TUOTTEET: Gluteenitonta (riisi)pastaa ja riisikakkuja oli ainakin Lapadin/Babin Kukin alueen ostarilla...

 • Keliaakikkona Kroatiassa

  Kroatia ‐ Lisääjä maissipallo ‐ 27.7.2010

  Olimme viikon purjehtimassa Dubrovnikin alueella. Onneksi olin varautunut omilla leivillä yms. sillä kohtaamistamme...

 • Löytyy G-ruokia tosi hyvin

  Kroatia ‐ Lisääjä Kari ‐ 23.6.2015

  Asuin vaimon kanssa apartment-asunnoissa 2 eri paikkakunnalla. Sen verran tosi edullista ravintolaruokailu, että ei...

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Vinkkiin liittyvät kuvat

Vinkkiin ei ole vielä liitetty kuvia.

Lisätiedot

 • Maa
  Kroatia
 • Sijainti
  Makarskan Riviera
 • Ajankohta
  kesä 2013
 • Lisääjä
  LG1982 
 • Lisätty
  28.9.2013 15:53

Anna arvio vinkille

Kirjaudu sisään arvioidaksesi tämä vinkki ja nähdäksesi sen tämänhetkisen arvion.

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,015s