Viking XPRS

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
Viking XPRS

Päätettiin pyörähtää Tallinnassa, kun ei ollut vielä ehtinyt kokeilla Viking XPRS:siä.

2.5 tuntia kestävällä menomatkalla testasimme Blue Delin tarjontaa ja hyllystä löytyikin hienosti gluteeniton-tarroilla merkittyjä leipiä; katkarapu-, kinkku- tai lohileipiä. Lisäksi isompien ruoka-annosten gluteenittomuus oli merkattu näytöille. Tiskiltä löytyi myös korillinen gluteenitonta leipää elmukelmuun yksittäispakattuina. Myös jonkinlaista (Almondyn?) kakkua oli tarjolla gluteenittomana. Katkarapuleipää ostaessa myyjä kertoi, että lisäksi voi ottaa leipää, myös gluteenitonta. Gluteeniton, tumma leipä oli erittäin hyvää ja pehmeää - sai kehuja myös "taviksilta."

Taxfreessä gluteenittomia tuotteita ei oltu merkattu, mitä nyt lihatiskillä oli yksi makkarapaketti kaupan, jossa tieto oli selkeästi esillä.

Paluumatkalle olimme varanneet paikat Bistro Bella -buffettiin. 22 euron etukäteismaksulla sai syödä ja juoda niin paljon kuin jaksoi. Buffetin ovella oli valtava kyltti, jossa oli listattuna kaikki tuotteet ja niiden gluteenittomuudet. Sisällä ravintolassa ihmettelin kuitenkin, miksei tiskillä ollut mitään merkintöjä gluteenittomuudesta - hetken luulin, että pitäisikö ne muistaa ulkoa sieltä taululta. Kysymys ravintolahenkilökunnalle ja he kertoivat, että perällä olevassa noutopöydässä kaikki on merkattu. Ja kokeilta kannattaa myös kysellä. Jos varaat pöytää buffettiin, kannattaa kertoa olevansa keliaakikko, jotta saa pöydän läheltä merkattua noutopöytää.

Ja kyllä merkinnät olivatkin hienosti esillä. Lähes jokaisen tuotteen kohdalla luki, onko se gluteeniton vai ei. Välillä joutui silti arpomaan, mikä ruokalaji on kyseessä, sillä monet herkut olivat varsin eksoottisen näköisiä (ja makuisia). Kanapaloja oli kahdet vierekkäin, mutta niiden yhteydessä oli vain yksi lappu. Menin kysymään keittiöstä ja hetken päästä helvetinenkelin näköinen herra tuli vastailemaan kysymyksiin. Kysyin parista ruoasta ja vastaukset olivat ympäripyöreitä "kyllä sen pitäisi olla." Kanapaloista hän ei ollu varma ja yritti selvittää asian haistamalla (!) tuotteita. Ilmeisesti hän yritti tunnistaa mausteen, joka merkinnässä luki - kanavarras jäi kuitenkin syömättä.

Lämpimien ruokien kohdalla homma tuntui toimivan hienosti - toisen kokin mukaan kaikki muu oli gluteenitonta, paitsi pasta (hieman näin jälkikäteen epäilyttää, sillä Bisto Bellan menun mukaan kaikki ei olisi gluteenitonta). Maistelin siis lihapullia, pihviä, nakkeja, rasvaisia perunalohkoja ja vaikka mitä. Hyvää oli (toivottavasti myös gluteenitonta).

Jälkiruokatiskissä merkinnät olivat harvassa, mutta hedelmäsalaatti, suklaa-vaniljajäätelö sekä mansikkasorbetti oli merkattu gluteenittomiksi. Ja oli aivan taivaallisen hyvää!

Viking XPRS:stä jäi kohtuullisen positiivinen kuva. Vielä kun terästävät buffetin puolella, niin suoritus olisi kehujen arvoinen!

Ei muuta kuin kertomaan omista kokemuksistanne kilpailijoiden laivoilla!

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Kommentit (6)

 • Vaula 10.8.2014 21:39

  Matkustin Viking XPRS:llä elokuun alussa ja valitettavasti minulla ei ole gluteenittomasta ruokatarjonnasta erityisen hyvää sanottavaa. Otimme menomatkalla jonkinlaisen aamupäiväbrunssin buffetissa eli tarjolla oli kylmät + lämpimät ruoat sekä jälkiruoat - ilmeisesti setti oli supistettu versio iltabuffasta. Kaikissa ruoissa ei ollut merkintöjä, tai ruokalajikylttejä oli sellaisista ruokalajeista, joita ei edes ollut tarjolla. Gluteenitonta leipää löytyi tuorekelmuun käärittynä leipäpöydän korista eikä lajeja ollut kuin yksi. Erillisiä voinappeja ei myöskään ollut eikä mitään gluteenitonta kahvileipää näkynyt. Kysyin tarjoilijalta onko saatavilla esimerkiksi gluteenitonta pullaa ja keksejä, jolloin hän lupasi tarkistaa asian ja toi lopulta lautasella kaksi jättimäistä palaa jotain täytekakun tapaista, jota myytiin myös buffetin vieressä olevan Robert's Coffeen vitriinissä. Kakut jäivät minulta tosin syömättä, kun sisälsivät takuulla kananmunaa. Yhteenvetona voisi sanoa, että paljon on XPRS:llä vielä petrattavaa gluteenittoman tarjonnan suhteen.

 • LG1982  21.3.2010 20:05

  Potkupallokisojen mainoskampanja menossa eli teemana Etelä-Afrikka. Matkat ja buffa nyt tarjouksessa, taisi maksaa 2 euroa (matka) ja 20 euroa (buffa).

  Buffassa edelleen pääpiirteissään noi samat, mutta teemaviikon mukaisesti pääruokina runsaasti uusia gluteenittomia vaihtoehtoja esim. strutsia, E-A lihapullia, keltaista riisia rusinoilla, bataattilohkoja jne. Normaalitkin pääruuat kuitenkin edelleen tarjolla. Tällä kertaa noi lammaschorizot taas G-merkinnällä, mutten itse niitä uskalla syödä. Alkupaloista puuttuivat noi toscanalaiset lihapullat.

  Leipä tosiaan vaihtunut. Ei toi vaalempi jyväleipäkään pahaa, mutta pidin itse enemmän tummasta. Jälkkärinä tällä kertaa Snickers-kakkua, mutta edelleen ilman G-merkkiä.

 • Jezu  14.3.2010 22:26

  Tuli taas testattua XPRS

  Blue Delistä löytyi nyt hyvin merkinnät noutotiskin gluteenittomuudesta (jopa lihapullat oli merkattu gluteenittomiksi). Itse söin 9 euron lohiannoksen, jonka kokki pyöräytti pyydettäessä. Kertoi kysyttäessä ystävällisesti, että valkoviini-lime-soosin suurusteena oli käytetty maizenaa.

  Paluumatkalla popsin katkarapuleivän. Gluteenittomat leivät olivat vaihtuneet vaaleiksi, mutta maku oli edelleen loistava.

 • milla 1.11.2009 15:48

  Eilen oltiin tällä laivalla ja aivan törrrkeen hyvä oli tuo Buffetti Niiin paljon gluteenitonta hyvää ruokaa. Nam, pian uudestaan !!!! :P:P

 • LG1982  28.9.2009 20:04

  Käytiin työmatkalla Tallinnassa ja syötiin XPRS:n buffassa. Aiempaan verrattuna tiskin G-merkinnät vastasivat paremmin netissä olevaa menua. Muun muassa lammaschorizot olivat nyt ilman G-merkkiä. Leipänä edelleen samaa tummaa saaristolaisleivän tyyppistä limppua. Samaa oli tarjolla myös kokoushuoneen tarjoilussa. Päivän kakkuna oli jälleen gluteenitonta mantelikakkua, joka tällä kertaa vastasi suurinpiirtein IKEA:n vaaleakuorrutteista versiota. Muutoin jälkiruoat edelleen huonoiten merkitty ja alkupalat vastaavasti parhaiten.

 • LG1982  7.6.2009 21:45

  Vikingin XPRS on selvästi parantanut palveluaan keliaakikon näkökulmasta. Aiemmin Blue Delin ainoa gluteeniton vaihtoehto oli jonkinlainen salaatin ja leivän välimuoto; käytännössä leivänpäälliset ilman leipää.

  Tänään testasin Bistro Bellan buffetin, koska sisältyi alennuslipun hintaan. Buffan ovella tosiaan iso kyltti, josta voi suunnitella syömisiään (G merkityt luontaisesti gluteenittomia). Sisällä ei kuitenkaan ollut mitään erillistä gluteenittomien tuotteiden pöytää, vaan ruuat oli samoilla tiskeillä muiden kanssa. Tuotteet oli erittäin hyvin merkitty, samoin erillisessä kopassa oli gluteenitonta leipää. Leipäviipaleet oli lisäksi erillisessä kelmussa. Leipä oli jotain tummaa ja makeaa limppumaista leipää, jota en muista Suomessa syöneeni. Lisäksi oli Vasan näkkileipää, mutta ei erillisiä voinappeja. Alkupaloissa oli muun muassa gluteenittomia toscanalaisia lihapullia ja pääruuat pastaa ja pihvejä lukuun ottamatta keliakiaruokavalioon sopivia.

  Jälkiruokamerkinnät oli tosiaan surkeat. G-merkinnällä ainoastaan sini- ja valkohomejuustot, brie-juusto ja hedelmäsalaatti. Erään työntekijän mukaan myös vadelmasorbetti ja mustikkapiirakka olisivat olleet gluteenittomia. Hedelmät, ananaslohkot sekä vanilja- ja suklaajäätelöt päättelin maalaisjärjellä gluteenittomiksi. Mustikkapiirakka jäi kyllä syömättä, mutta toisen työntekijän varmistuksella uskalsin ottaa päivän kakkua. Se oli jo ulkonäönkin ja maun perusteella Almondin uutta appelsiinilla maustettu Daim-kakkua. Tätä siis tarjottiin kaikille, valittavasti sitä ei kuitenkaan ollut g-merkitty.

  Juomapuolella oli viittä eri limsaa, kahta mehua, jäävettä, puna- ja valkoviiniä, Lapin kultaa sekä kahvia ja teetä. Eli oluena keliaakikolle sopimatonta merkkiä ja siiderivaihtoehtoa ei ollut.

  Kokonaisuudessaan buffasta jäi hyvinkin positiivinen kuva, petrattavaa jälkiruokien merkinnässä ja työntekijöiden keliakiatuntemuksessa.

Kommentoi

Vinkkejä samasta maasta

 • Keliaakikkona Pärnussa 2

  Viro ‐ Lisääjä Susa ‐ 14.8.2011

  Pärnussa tullut vierailtua jo useana kesänä, nyt ensimmäistä kertaa keliaakikkona. Olin kuvitellut keliakian olevan...

 • Olde Hansa 5

  Viro ‐ Lisääjä Jezu  ‐ 21.8.2010

  Kun kelit hellivät vielä elokuun alussa, päätimme tehdä pikaisen lounasvisiitin Tallinnaan Viking XPRS:llä. Keli oli...

 • Pizzapro Tallinnassa

  Viro ‐ Lisääjä Jezu  ‐ 25.2.2017

  Uusi Pizzapro-ketju myy Tallinnassa gluteenittomia pizzoja. Heillä on myös verkkokauppa pizzojen tilaamiseen....

 • Eckerö Line 2

  Viro ‐ Lisääjä LG1982  ‐ 28.9.2009

  Tässä lyhyesti kokemuksia Eckerö Linen Nordlandialta viime kesältä. Buffassa oli perinteiseen tapaan alkupala-...

 • Saarenmaalta gluteenitonta

  Viro ‐ Lisääjä vaimo ‐ 10.7.2013

  Vinkkejä Saarenmaalta: Gluteenittomuus tunnettiin hyvin ravintoloissa. Kun kysyi vain ruokalistalta jotain ruokaa...

 • Kulta-Kukkoa saa Tallinkin laivalta

  Viro ‐ Lisääjä Kari ‐ 11.4.2011

  Menin Tallinkin M/S Superstar -laivalla Helsingistä Tallinnaan. Myymälässä oli yksi laatikkopinoista positiiviseksi...

 • Hyvin onnistunut G-matkailu 2

  Viro ‐ Lisääjä Kari ‐ 4.8.2009

  Kesäkuulla heitin vaimon kanssa Tallinnan matkan. Mukana lompakossa "paikallisella murteella" teksti, jossa...

 • Maukasta ruokaa gluteenittomasti

  Viro ‐ Lisääjä vaimo ‐ 24.4.2010

  Tässä pienessä ja tunnelmallisessa ravintolassa tiedettiin heti suomeksi tilatessa mitä tarkoittaa gluteeniton ja koko...

 • 2 päivän hotellimatka Tallinnaan 1

  Viro ‐ Lisääjä Minni ‐ 23.8.2012

  Matkustimme Tallinkin nopeilla Starilla ja Superstarilla. Superstarilla buffetissa oli merkattu gluteenittomat...

 • Pärnun gluteenittomat ruokailut 1

  Viro ‐ Lisääjä Jaska ‐ 6.7.2018

  Hei, olin ensimmäistä kertaa Suomen ulkopuolella Pärnussä. Oli tosi huono tarjonta gluteenittomista ruuista. Ei edes...

 • Oliver 1

  Viro ‐ Lisääjä brutex ‐ 21.8.2010

  Gluteenittomat ruuat merkitty ruokalistoihin ja listat mahdollista saada myös suomenkielellä.

 • Lõuna- Eesti Ökokeskus

  Viro ‐ Lisääjä Linda ‐ 28.9.2009

  Pieni ekokauppa joen rannalla. Suhteellisen hyvä gluteenittomien tuotteiden valikoima, myös luontaisesti...

 • Blogivinkki Tallinnaan matkaaville

  Viro ‐ Lisääjä Suviih  ‐ 2.6.2014

  Eestiläinen blogi listaa kattavasti Tallinnasta ravintoloita, joissa gluteeniton ruokailu onnistuu. Google-kääntäjä vain...

 • F-Hoone

  Viro ‐ Lisääjä Kapusta ‐ 29.7.2015

  Trendikkään F-Hooneen ruokalistaan on gluteenittomat vaihtoehdot merkitty valmiiksi. Ruoka on edullista ja maukasta....

 • Kohvik Sesoon

  Viro ‐ Lisääjä Kapusta ‐ 29.7.2015

  Edullinen ja laadukas ravintola - ruokalistassa runsaasti gluteenittomia vaihtoehtoja, ja ne on myös merkitty siihen...

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Mainos: Vähennä gluteenitonta ruokahävikkiä ja tilaa edulliset hävikkituotteet Matsmartilta. Nyt tarjolla Myllärin gluteenittomia jauhoja! Tilaa gluteenittomat hävikkituotteet tästä.

Vinkkiin liittyvät kuvat

Vinkkiin ei ole vielä liitetty kuvia.

Lisätiedot

 • Maa
  Viro
 • Sijainti
  Viking XPRS
 • Ajankohta
  24.1.2008
 • Lisääjä
  Jezu 
 • Lisätty
  26.1.2009 00:18
 • Muokkasi
  19.3.2009 23:54

Anna arvio vinkille

Kirjaudu sisään arvioidaksesi tämä vinkki ja nähdäksesi sen tämänhetkisen arvion.

©2022 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,018s