Laura

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • (Gluteenittomia) terveisiä Etelä-Koreasta 14.12.2014 07:11

  Kirjoitin blogitekstiä reissustani Etelä-Koreaan ja kirjoitin gluteenittomuudesta oman tekstinsä, joten päätin jakaa sen myös tänne matkavinkkeihin. Sen voi lukea täältä: Gluteenitonta ruokaa ja juomaa Etelä-Koreassa - onko sitä?

  Pääasiassa Koreassa saa olla ruokien kanssa tarkkana, koska kastikkeissa saattaa olla vehnää, veteen voi olla lisättynä ohraa ja halpa perinteinen riisiviinakin voi olla tehty vehnästä. Kannattaa miettiä selviytymisstrategiaa etukäteen, koska englanninkielentaito maassa on yllättävän puutteellinen.

  Muuten reissu oli antoisa etenkin kun minulla oli paikallisoppaana siellä asunut ystäväni, joten käynti oli vaivan arvoinen

 • Voi s-market, ääh mitä toimintaa 10.6.2014 23:42

  Minä en missään nimessä luota G-merkintöihin missään muuallakaan. Jos ravintolan menussa on G niin se voi tarkoittaa että tuote on saatavilla gluttina pyydettäessä, työpaikan ruokalassa G-merkinnät on netissä ja paperilistassa välillä erit. Kaupoissa myymälät eivät itse ylläpidä hintalappunerkintöjä vaan ne ylläpidetään keskitetysti, joten paremmin viestinsä saa perille sähköisiä kanavia pitkin (paitsi jos lappu on väärässä kohdassa jota sattuu minkä tahansa tuotteen kohdalla).

 • IKEA? 26.3.2014 09:24

  Lihapullat ei mielestäni ole gluteenittomia, en oo koskaan niitä Ikeassa syönyt. Tällä hetkellä siellä on riistakäristys mitä olen syönyt.
  Sitten siellä on joku mantelikakku yleensä kanssa gluteeniton.
  Olikohan pehmiksen vohveli saatavilla gluteenittomana vai muistankohan ihan väärin...

 • Keliaakikkona reilaamaan... 17.10.2013 20:14

  Reissu on varmaan jo takana. Miten meni? Missä oli helpointa ja missä vaikeinta?

 • Mistä ihmeestä voin vielä saada gluteenia? 17.10.2013 20:04

  Itselleni tuli kanssa mieleen, että olet J_T ollut gluteenittomalla dieetillä vasta muutamia kuukausia, että suoli ei ole ehtinyt vielä parantua, jolloin se on herkempi? Mielenkiintoinen tuo maissihomma kyllä silti.

  Äidilleni kun todettiin keliakia, niin alkuun (puoli vuotta/vuosi??) suositeltiin täysin luontaisesti gluteenitonta dieettiä ja jättämään maitotuotteet myös pois. Nykyään ei niin tarkkaa.

  Itselläni on todettu jo alakouluiässä, suoli ollut terve jo 20 v>, ei tule oireita etikasta, venhätärkkelyksestä, aromeista, tärkkelyssiirapista, eikä kauraleivästä... Laktoosi-intoleranssi todettiin vanhempana.

 • Alkoholi ja keliakia 4.8.2013 22:07

  Tässä erittäin hyvä alkon opas lisä- ja vierasaineista, sivulla 19 keliakiasta! http://www.alko.fi/PageFiles/5882/fi/lisa_ja_vierasaineet_alkoholijuomissa. pdf

  Kompakti tietopaketti jota turha referoida tässä. Opas sisältää muutenkin mielenkiintoista luettavaa myös muista yliherkkyyttä aiheuttavista aineosista.

  Huom! Maissioluessa on yleensä muutakin kuin maissia!!

 • Miksi keliakiaan suhtaudutaan niin vähättelevästi? 4.8.2013 22:00

  Olen kyllä kohdannut vähättelyä. Luulen pääsyyksi tietämättömyyden.

  Monet luulevat että keliakia on niinkuin laktoosi-intoleranssi (mitä sitten jos vähän pierettää?) tai allergia (tuleeks sulle hengenahdistusta jos vähän syöt?). Jos en jaksa enempää selittää niin näihin kommentteihin totean lyhyesti, että keliakiasta voi väärällä ruokavaliolla tulla jopa syöpä. Johan ottavat tosissaan!

  Toinen syy vähättelylle on se, että juuri ne hällä-väliä keliaakikot levittävät sellaista kuvaa että ei tarvitse olla niin tarkka.

  Tällöin kuulee kommentteja kuten "no mutta sähän voit syödä noi leivänpäälliset, mun yks keliaakikkokaveri tekee aina niin". Ja sitten katsotaan marttyyriä kieroon kun sanoo, että itse en niin tee koskaan.

 • Mäkkäri & Hese Kuopion keskusta, Hese Mikkeli 21.7.2013 02:49

  Mulle on Mäkkärissä aina sanottu El Macosta että hampurilaisen saa gluteenittomana mutta ranskalaisten mausteseoksessa on vehnää. Hesessä tosiaan myös monesti sanotaan että ranskalaisista ei voi luvata gluteenittomuutta. Hesen hampurilaiset ei jostain syystä mun vatsalle sovi vaikka niissä ei varmasti mitään kiellettyä ole...
  Ravintoloissa sattuu mokia, eikä varmasti koske pelkkiä pikaruokaloita. Ravintoloissa ei tiedä minkälaatuista ruokaa muutenkaan suuhunsa laittaa...

 • Ravintolapäivässä gluteenitonta! 15.5.2012 11:06

  Herkullisia gluteenittomia kakkupaloja luomuna, kahvin ja teen kera kotipatiolla.

  http://www.restaurantday.org/?r=liki-mine-gluteenitonta

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  1 vinkki

  Kuvia
  1 kuva

  Keskustelu
  9 viestiä, 2 aloitusta

  Kommentit
  3 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  15.5.2012 10:59

©2022 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,04s