Lianna

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3 4 5 6
 • Grandiosalle gluteeniton Classic-pizza 2.3.2015 16:07

  Vahinko, että markkinoille tuleva Grandiosa-pitsa sisältää kinkkua - ei siis sovi kasvissyöjille sekä paprikaa, joka on yleisesti aine, jota monet eivät siedä. Yksinkertainen Margaritha-pitsa olisi parempi. Siihen voisi sitten itse lisäillä mitä haluaa vielä päälle.

 • Gluteeniton Saksa? 18.3.2014 16:50

  Hei! Olin juuri viikon etelä-Saksassa työmatkalla, syötiin joka ilta eri ravintolassa, ei koskaan vaikeuksia. Syö yksityisssä (ei ketjuravintoloissa), ymmärtävät kyllä, kun pyydät glutenfrei! Hyvää matkaa!

 • Kontaminaatio - kuinka tarkkaan pitää varoa? 6.3.2014 12:16

  Yleensä leivänmuruja on jokapuolella keittiössä, kokeilepa laittaa vaikka tomaatti pöydän päälle, jossa on muruja. Varmasti niitä muutama tarttuu tomaattiin! Omista kaapeista en tiedä, mutta murujen kanssa kannattaa olla varovainen!

 • Keliakian kontrolliverikokeissa outo tulos 3.3.2014 19:46

  Hei! Onkohan ruokavalioosi joutunut kuitenkin gluteenia? Epäilen näin. Ohjeita oikeasti luontaisesti gluteenittomaan dieettiin ei Suomessa ole lainkaan. Keliakia-liittoa asia ei kiinnosta, sieltä saa jopa väärää tietoa! Esim. viime kesänä kävin väittelyn Keliakia-liiton dieettiassistentin kanssa, joka väitti, että Suomessa valmistetut etikat ovat gluteenittomia. Tosin etikan suomalainen valmistaja väitti ihan toista, että siis kaikki etikat paitsi valko- ja punaviini sisältävät gluteenia. Oletko huomioinut etikan? Itse paranin vasta, kun jätin kaikki etikkaa sisältävät tuotteet pois! Sillit, punajuuret jne. Muista lisäksi, että teollisesti valmistettuja tuotteita ei saisi käyttää lainkaan, kaikissa on jossain muodossa piilogluteenia (glukoosi, aromit, hiivauute, jne. voivat sisältää gluteenia - asian huomaa, jos käy ostoksilla Saksassa, siellä tuotteessa saattaa lukea aromit - sis. gluteenia). Muista myös suomalaiset alkoholijuomat kuten siiderit, llonkerot ja liköörit. Vastaavia saksalaisia ja italialaisia voi juoda! Tsemppiä sinulle ja paranemisia!

 • Putte's Bar & Pizza 16.2.2014 18:49

  Käytetäänkö pohjassa vehnätärkelystä?

 • Uusi rekisteröitynyt tässä kyselee... 9.2.2014 21:08

  Loppujen lopuksi on ihan sama, löytyykö se keliakia sieltä suolesta vai ei! Pääasia, että dieetti auttaa ja voit hyvin! Ymmärrän hyvin, että et voi enää palata syömään gluteenia testiä varten, jonka perusteella keliakiaa ei löydetä 100 % varmasti. Nimittäin siinähän otetaan muutama koepala suolesta, mutta ei kaikista kohdista, eli on sattumaa, löytyykö keliakia vai ei.
  Muistuttaisin vielä, että suomalainen gluteeniton dieetti saa lain mukaan sisältää gluteenia. Sana on siis harhaanjohtava. Osa keliakia-potilaista ei parane lainkaan, suolinukka ei tule kuntoon dieetistä huolimatta. Osa kärsii "liitännäissairauksista" kuten sokeritaudista, reumasta, jne. muista erilaisista oireista. Itse kuuluin samaan ryhmään ja alkava sokeritauti oli jo todettu ja vasta-aineet koholla tiukasta dieetistä huolimatta. Lääkäreiltä ja Keliakia-liitolta ei tässä vaiheessa apua löytynyt. Vasta kun otin itse selvää tästä suomalaisesta dieetistä, ja aloin syödä oikeasti gluteenivapaata ruokaa, paranin! Sokeritauti on tipotiessään jne. Eli, jos olo ei kohenne, jätä pois: vehnätärkkelys, glukoosi, etikka (paitsi punaviini-, valkoviini-, tai balsamicoetikka, muut poltetaan Skandinavian maissa ohraan), lisäksi vehnään ja ohraan poltettu alkoholi. Dieeti on aika monimutkainen, mutta minun kohdalla ainakin ainoa mahdollisuus pysyä terveenä.
  Nämä tutkimukset, että "ei pienet määrät haittaa" on tehty Suomessa, maksajana kansainvälinen Vehnätärkkelysliitto, joten on selvää, että Suomessa pidetään maksajien filosofiasta kiinni. "Sen lauluja laulat, kenen leipää syöt". Suomalainen keliakiatutkimut ja mukana Keliakia-liitto syövät Verhnätärkkelysliiton leipää. Keliakia-liiton jakama tieto on todella hassua, viimeksi juttelin kesällä dieettiassistentin kanssa, hän jankutti, että etikka on gluteenitonta. Kun taas soitin ko. etikan valmistajalle, valmistaja sanoi, että tuote sisältää gluteenia. Aikoinaan jätin etikan pois ja paranin, siis etikan valmistaja oli oikeassa. Jos olisin luottanut Keliakia-liiton tarinoihin, olisin edelleen sairas!!! Tsemppiä sulle dieetin kanssa!

 • Veriarvot normaalit, silti keliakia? 31.1.2014 21:34

  Tällaisista tapauksista kuulee usein... Jos gluteeniton dieetti helpottaa oloa, niin siitä vaan dieetille! Kysymyshän on sinun omasta hyvinvoinnista, oli keliakia tai ei, dieetti on sallittu kaikille, joille tulee siitä parempi olo!

 • Ilta-Sanomissa 12.12.2013 22:18

  Joo, kun minä sain aikoinaan diagnoosin, niin lääkärit sanoivat, että yksi harvoista sairauksista, joilla ei ole mitään tekemistä psyykkeen kanssa!

 • Villus häiriintynyttä tähystyksessä 19.11.2013 11:59

  Keliakia on tunnetusti todella vaikea todeta kliinisesti! Paras luottaa itseensä ja tarkkailla omaa oloa, mikä ruoka tekee hyvää ja mikä ei! "häiriintynyt villus" ei kuulosta ihan normaalilta!

 • abc-seisovapöytä 14.11.2013 13:52

  luultavasti niissä kaikissa ruuissa, joita gluteenittomiksi nimitetään on vähän gluteenia, varsinkin jos kyse on pikaruokalasta, esim. etikkaa (poltetaan ohraa, gluteenin rippeet jää jäljelle, ketsupissa, majoneesissa,valmiskastikkeissa jne.), glukoosia (kinkuissa yms. jäätelössä, makkaroissa jne.)! Minä ainakin tulen näistä kipeiksi!

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3 4 5 6

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

©2022 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,039s