Lianna

Keskusteluviestit

1 2 3 4 5 6
 • Tähystys-tulos normaali, mutta viljat myrkkyä?!? 28.10.2013 18:28

  Hei! Keliakia ei esiinny koko suolen alueella, vaan länteittäin joissan sattumanvaraisissa kohdissa! Siksi sitä on erittäin vaikea todeta suolesta tällä tutkimuksella, jossa otetaan sattumanvaraisesti muutama koepala. Mikään ei takaa sitä, että lääkäri osuu oikeaan kohtaan, sillä keliakian aiheuttamaa nukkakatoa ei näy paljaalla silmällä. Oireittesi perusteella sinulla on selvä keliakia - sanoi koepala mitä sanoi. Me keliakia-potilaat olemme ainoita allegisia ihmisiä, joiden vasta-aineet veressä ei riitä todisteeksi sairaudesta! Kyseessä taitaa olla politiikka: ehkä ei haluta, että ihmiset luopuvat kotimaisista viljosta? Tämän tutkimuksen perusteella myös vehnätärkkelys sopii keliaakikolle, sitä nimitetään jopa "gluteenittomaksi", vaikka sisältää gluteenia! Samoin glukoosia, joka tehdään vehnätärkkelyksestä. Uskon, että pysyt terveenä, kun jätät gluteenin pois, jos olo ei parane tai oireet tulevat uudestaan, siirry luontaisesti gluteenittomaan dieettiin eli pois "gluteenittomat" teolliset tuotteet, jotka sisältävät vehnätärkkelystä, glukoosia, etikkaa (valko- ja punaviinietikka + balsamico OK), aromeita, valmiita maustesekoituksia, mallasuutteita jne.

 • Fazerin uudet "saattaa sisältää vehnää" -merkinnät 23.10.2013 15:04

  Hei! Käsittääkseni itse tuotteisiin ei ole tehty muutoksia, vain merkintätapa on muuttunut, koska tuotantolinjoilla käytetään myös vehnää ja jostain saattaa tulla hiukkasia tuotteisiin, vaikka linjat puhdistettaisiin hyvin tuotteen vaihdon jälkeen. Tämä merkintä takaa Fazerille, että jos joku väittää sairastuneensa ko. tuotteista, heillä ei ole vastuuta asiasta, koska ovat varoittaneet tästä. Siis erittäin ymmärrettävä merkintä! Itse syön luontaisesti gluteenittomasti, mutta uskallan syödä näitä tuotteita - omalla vastuulla siis!

 • Mistä ihmeestä voin vielä saada gluteenia? 11.10.2013 16:30

  Ai niin, huomaa siis, että esim. silli, majoneesi, sinappi, suolakurkku jne, sisältää etikkaa! Aika raja dieetti ja vaikea noudattaa, mutta kannattaa kuitenkin! Terveys on pääasia! (Muuten Keliakialiitolta ei apua tähän tule, eiväthän vo myöntää, että ovat syöttäneet vuosikausia väärää dieettiä potilailleen, sen sijaan yrittävät uskotella meille, että "meillä on aineenvaihduntatauti, jonka seurauksena saamme muita liitännäistauteja, kuten astmaa, reumaa, sokeritautia, hermorappiota), mikä pitää paikkansa, jos syö heidän suosittamaansa dieettiä, joka saa lain mukaan sisältää gluteeninrippeitä. Silloin aineenvaihdunta meneekin sekaisin ja saa noita yllä mainittuja tauteja! Mutta me muutamat, jotka syövät puhtaasti luontaisesti gluteenitonta dieettiä, ollaan vapaita noista oireista! Minullakin ehdittiin todeta alkava sokeritauti (söin silloin tätä meille tarjottua dieettiä, tosin en vehnätärkkelystä, mutta luulin, että muutoin "gluteeniton" on oikeasti gluteenitonta). Ihmettelen, että EU sallii moisen kielenvääristelyn!

 • Mistä ihmeestä voin vielä saada gluteenia? 11.10.2013 16:20

  Hei! Tässä mahdolliset gluteenin lähteet:

  Gluteenittomat makkarat yms., ketsuppi, sinappi, jäätelöt, majoneesi, silli jne, MELKEIN KAIKKI TEOLLISESTI VALMISTETTU RUOKA SISÄLTÄÄ JOSSAIN MUODOSSA GLUTEENIA, VAIKKA PÄÄLLÄ LUKEE GLUTEENITON.
  Minulle kävi samalla lailla kuin sinulle. Lähteen etsiminen kesti puoli vuotta, lopulta löytyi: kotimainen etikka. Soitin valmistajalle, sanoivat, että poltetaan ohraan ja sisältää gluteenia. Soitin Keliakialiittoon, inttivät siellä pääkovana, että etikka on "gluteenitonta". Luotin valmistajaan ja paranin.

  Myös muut alla olevat aineet on jätettävä pois, jos haluaa parantua! Merkinnän "gluteeniton" voi unohtaa, "vehnätön" on ok (saksalaiset ja italialaiset tuotteet)

  Gluteenia sisältää:
  Vehnätärkkelys
  Glukoosi
  Maltodekstroosi, jos ei maissista
  Aromit (sekoitetaan usein vehnätärkkelyspohjaan)
  Mausteet (valmiit maustesekoitukset, ks. yllä)
  Tärkkelyssiirappi
  ETIKKA siis: omenaviinietikka ja väkiviinaetikka, balsamico- punaviini- ja valkoviinetikat on ok
  + lähinnä kaikki keinotekoiset lisäaineet, joita löytyy makkaroista jne. Vatajalta löytyy nakkeja, jossa ei ole gluteenia, samoin italialaisista ja espanjalaisista kinkuista ja meetwursteista löyty aidosti gluteenittomia tuotteita!

  Kun jätin nämä kaikki pois, positiiviset arvot katosivat verestä ja kaikki taudit (mm alkava sokeritauti) paranivat.

 • Ihokeliakiasta vähäinen löydös 11.10.2013 16:09

  Hei! Ompa erikoista, jotenkin toi keliakin diagnosointi on aivan ihmeellistä!!! Kyllä vähäinen on positiivinen löydös joka tapauksessa. Monellehan käy niin, että ensin verikoe näyttää positiivista siis keliakiaa ja sitten ohutsuolen koepalasta ei löydy mitään, minkä seurauksena heille sanotaan, että keliakiaa ei ole (vaikka hyvin tiedetään, että se koe on epävarma, keliakia esiintyy alueittan ohutsuolessa, ja oikeaa kohtaa on vaikea löytää, koko testi on sattumanvaraista hakua)! Minkään muun ruoka-aineen yhteydessä ei sanota, että sinä siedät täta ruoka-ainetta, jos vasta-aineita ilmenee veressä! Mikälie syynä, että keliakiaa ei haluta hyväksyä, varmaan se, että eletään niin vehnää ja ruista ihannoivassa maassa, mitenhän maanviljelijöille kävisi, jos suomalaiset lopettaisivat viljan syönnin? Vehnä ja ruis ja ohra ovat olleet aina suomalaisen perusruokaa...

 • Apua! 23.9.2013 19:56

  HEI! Olen jo pidemmän aikaa ihmetellyt näitä toimenpiteitä keliakian kohdalla. TÄYSIN EPÄINHIMILLISTÄ. Joskus tuntuu, että lääkärit ei oikeasti ymmärrä tätä tautia, mitä kidutusta tämä on! Minun ehdotus: Jos et pääse aikaisemmin tähystykseen, lopeta gluteenin syönti ja aloita uudestaan vasta pari päivää ennen tähystystä. Gluteeni rikkoo suolen HETI, siinä ei odotusaikoja tarvita.

 • Väsymys 23.9.2013 19:53

  Hei! Gluteeniton dieetti ei ole oikeasti gluteeniton, saa sisältää lain mukaan gluteenia. Minäkin sain väsymykseni pois vasta, kun aloin syödä OIKEASTI gluteenitonta ruokaa: Ei vehnätärkkelystä, ei siiiderejä eikä muutakaan Suomessa valmistettu alkoholia, kun ne poltetaan ohraan, ei olutta, mutta rommi, konjakki ja viini käy. Ei glukoosia (VAROITUS: SITÄ ON KAIKKIALLA; JOPA JÄÄTELÖSSÄ, samantekevää, lukeeko päällä gluteeniton vai ei), ei tehdasruokaa, miltei kaikissa valmistuotteissa on gluteenia jossain muodossa (esim. maustesekoitukset, aromit jne sekoitetaan usein vehnätärkkelyspohjaan). Ja ei myöskään etikkaa ja etikkapohjaisia tuotteita (silli, sinappi, ketsuppi). Etikoista käy balsamico ja puna- ja valkoviinietikka. Etikka poltetaan ohraan ja valmistajan mukaan se sisältää gluteenia (Keliakialiitto leimaa nämä "gluteenittomaksi", mutta hyväksyy samalla keliakiapotilaiden liitännäissairaudet eikä tee mitään niiden eteen). Aika vaikeata siis, täysin epäsosiaalinen dieetti, mutta kannattaa kokeilla!Esim. Macdonaldsilta saa luontaisesti gluteenittoman hampurilaisen, jos tilaa vaikka gluteenittoman juustohampurilaisen muuten pleininä (eli ilman ketsuppia, sipulikastikkeita, jne) mutta vaikka ylimääräisellä tomaatilla ja salattilla.

 • hengitystekniikasta apua kipuun? 18.9.2013 19:21

  HeiPiiann! Yhdyn yllä olevaan vastaukseen. Olin itse menettää täysin terveyteni tämän suomalaisen "gluteenittoman" dieetin kanssa. Vaikka en syönyt vehnätärkkelystä sisältäviä tuotteita, sairastuin tosi pahasti! Paranin vasta, kun ITSE SAIN PUOLEN VUODEN URKKIMISILLA JA KOKEILUILLA SELVÄKSI, MISSÄ KAIKKIALLA GLUTEENIA ON!!! Että ei vain vehnätärkkelys ja mallas, vaaan myös GLUKOOSI JA ETIKKA sisältää gluteenia. Soitin etikan valmistjalle, ja he sanoivat, että kaikki muut etikat paitsi balsamico- ja valko- ja punaviinietikat sisältävät gluteenia, koska ne poltetaan ohraan ja sinne jää pieniä jämiä. Ohraan poltetaan myös alkoholi, että siiderit ja muut pois, varsinkin jos on valmistettu Suomessa tai Ruotissa. Osta esim. ranskalaista Dijon-sinappia, siellä etikkaa ei polteta ohraan. Italialaisia makkaroita ja leikkeita jne. Olen syönyt tätä dieettiä 10 vuotta ja kaikki keliakian ns. "liitäntätaudit" katosivat, olen täysin terve ja onnellinen keliakia-potilas. Tosin hieman epäsosiaalista on, kun saa selitellä tätä dieettiä ja mitään valmista ei voi oikein syödä! Muuten jopa jäätelössä on glukoosia, mutta muutamia merkkejä löytyy hyvin varsutelluista kaupoista, esim. kaurajäätelö, joka sopii. Jos tarvitset lisäohjeista, autan miellelläni!

 • Keliiakikko Norwegian Epicillä 1.9.2013 12:18

  Hei! Mierlenkiintoinen matka! Muuten väite, että kaikessa jäätelössa on gluteenia, pitänee paikkansa. Niin Suomessakin on. Jäätelöt sisältävät glukoosia ja se tehdään Pohjoismaissa vehnästä. Glukoosia ei saa täysin gluteenittomaksi, vaan siihen jää gluteenin rippeet. Suomessa kuitenkin kaiken päälle saa LAIN MUKAAN kirjoittaa "gluteeniton", jos tietty raja ei ylity. Näin meitä keliakia-potilaita johdetaan tietyllä tavalla harhaan. Missään muussa ruokavaliossa ei saa kirjoitaa päälle esim. "maidoton", jos tuote sisältää maitoa. Tämän vuoksi on esim. on mahdotonta toteuttaa oikeasti gluteenitonta dieettiä, koska tavalllinen myyjä tai tarjoilija ei voi ymmärtää tätä, wttä gluteeniton ei ole oikeasti gluteenitonta. Totuus on se, että Kansainvälinen vehnätärkkelys liitto on maksanut nämä tutkimukset, joiden mukaan "gluteenitotna gluteenia" olisi olemassa, eli pienet määrät muka "huuhtoutusi" (näin sanoi yksi ravintoneuvoja) suolessa aiheuttamatta minkäänlaisia oireita. Mutta on hyvä muistaa, että keliakian yhteydessä puhutaan ns. liitäntäsairauksista, joita voivat olla sokeritauti, hermorappaeuma (tavataan enemmäm keliakiapotilailla kun muilla), astma, nivelvaivat, jne. Itselleni oli alkava sokeritauti, hermorappeuman oireita, jatkuvia nivelvaivoja, ihottumaa, väsymystä aikana, jolloin erehdyin syömään suomalaista "gluteenitonta" dieettiä (en olisi koskenut yhteenkään tuotteeseen, jos päällä olisi lukenut vähägluteeeninen). Oireeet loppuivat, kun tajusin, että Suomessa syötävä dieetti ei ole puhdas. Soitin Keliakialiittoon, ja siellä haukuttiin "luulosairaaksi" "Te kuvittelelette kaiken" (tosin veriarvotkin näyttivät keliakiaa 20 v. dieetin jälkeen - niitä ei voi kuvitella). Eli sieltä ei apua saanut. Nyt olen 10 vuotta välttännyt kaikkea vehnätärkkelystä sisältävää ja suomalaisia "gluteenittomia" tuotteita ja olen täysin terve keliakia-potilas ilman liitännäissairauksia. En syö edes tuotteita, jossa on etikkaa (vain puna- ja valkoviinietikka tai balsamico käyvät). Kaikki teollinen pannaan siis. Teen itse jopa ketsupin. Tämä siis jäätelön gluteenista, taisivat olla rehellisimpiä Norjassa kuin Suomessa!

 • Gluteenittomat meikit 23.8.2013 13:36

  Luin kerran Iltasanomista tai Iltalehdestä artikkelin, jossa sanottiin, että huulipunat voivat sisältää vehnätärkkelystä ja potilaat muistaakseni Englannissa olivat saaneet oireita tästä!

1 2 3 4 5 6

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

©2022 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,041s