Soffiine

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3 4
  • Anna vinkkeja 15.1.2018 23:31

    Ulla kirjoitti:
    Kiitos tiedosta, luuletko etta saan noita leipia Vantaan Jumbosta? Toin viimeksi Vuohelan sellaista pyoreaa tattarileipaa (reika keskella), jolla sain juurikin tuon ruisleivan kaipuun korjattua, se on aika kovaa ja sitkeaa, mutta tykkasin kovasti. Varmaan eri leipa kuin tuo ohut revitty?

    Muistelisin näitä kaikkia tavanneeni Vantaan Jumbossa, mutta valitettavasti aina ei ole saanut esim. K-Citymarketista juuri niitä leipiä mitä haluaa, eli aika varovaisesti niitä tilataan hyllyyn ja loppuvat usein jo ennen iltaa.
    Kuitenkin nimenomaan sieltä löytyy Suloiset Gluteenittoman Juhlalimppua ja Hapanvuokaa. Ovat vähän kalliimpia, mutta jos itse harvemmin leipoo niin näitä kannattaa kokeilla. Juhlalimpussa on kivaa imelyyttä ja muhkeutta, ja Hapanvuoka on napakka ja sopivasti ruisleipämäinen. Molempiin sopii mainiosti päälle kala jos tykkää rakennella voileipiä.

    Aiemmissa viesteissä olit kirjoitellut suklaasta, ja suklaarusinoista. Nyt en tiedä 100% varmasti tämän tuotteen gluteenittomuudesta, joten korjatkaa jollei se sitä ole, mutta Pandalle on ilmestynyt uusi suklaarusinasuklaa -levy.
    Laktoositon se ei valitettavasti ole.

  • Anna vinkkeja 12.1.2018 23:48

    Hei Ulla, ja muutkin gluteenittomat.
    Kun kyselit lukijoiden lempituotteita, en voi olla kirjoittamatta omista leipäsuosikeistani. Onneksi lista muuttuu aina silloin tällöin, mikä kertoo että kehitystä on tapahtunut ja varsinkin kotimainen leipomotuotanto on huippua.
    Top 3 tällä hetkellä (saatavuudenkin mukaan) on

    - Hannun 100 % gluteeniton vaaleat täysjyvä-jälkiuunipalat. Jälkkärityyliin sitkeä muttei liian sitkeä, herkullinen leipä.
    - Hannun 100% gluteeniton Täysjyvä Kauraleipä. Pehmeä ja miellyttävä, tästä tulee myös täydelliset lämpimät uunileivät.
    - Vuohelan Herkun Hapan Ohut Revitty gluteeniton tattarileipä. Takuutuote. Vie ruisleivän kaipuun.

  • Grandiosalle gluteeniton Classic-pizza 3.3.2015 14:49

    Ruokateollisuus on toki ymmärtänyt ja muistanut "laiskat leipurit ja ruoanlaittajat", mikrouuniin ja suuhun, mutta ei ole vielä tajunnut ruokarajoitteisten määrän kasvua ja kiinnostusta pelkistettyyn ja selkeään ruokaan.
    Eli allergikkoja, ruoka-aineyliherkkiä voi auttaa tekemällä pelkistettyjä versioita ja tarjoamalla vaihtoehtoja paitsi vehnä-ruis-ohralle, niin myös (liikaa)maustetulle ruoalle.

  • valio-arla 26.10.2014 22:58

    Minä olen huomannut sen eron laktoosittomissa maidoissa.
    Kokemuksen ja kokeilujen jälkeen on selvä että kyseessä on ero maidoissa. Valion laktoositon saa aikaan vatsan turvotuksen ja ilmavaivat, ja henki haisee kamalalta. Kun juon Arlan laktoositonta niin koen voivani ok.

    Nämä maidonvalmistusprosessien muutokset saattavat juontaa juurensa jo kauas 70-luvulle, milloin ainakin kevytmaito/rasvaton maito joidenkin mielestä muuttui (kokemusperäisesti).

    Valion pitää tehdä suuria muutoksia, jos kansalaisten vatsat voivat huonosti.

  • Koko Suomi leipoo: Gluteeniton leivonta 17.10.2014 12:31

    Kiva ohjelma, mutta keliakiasta olisi saanut ehkä antaa kunnon tietopläjäyksenkin. Tai ehkä se ei sopinut ohjelman raameihin.

    Joka tapauksessa tärkein anti ja kohokohta tuntui olevan se kun sanottiin jotakuinkin näin: Gluteeniton leivonta on (ammattilaisen ja osaajan) hallittava tänä päivänä.

    Olisin halunnut sitäkin toitotettavan, että kaikki gluteenitonta tarvitsevat eivät välttämättä ole todistetusti keliaakikkoja, ainakaan vielä, mutta lääkärit suosittelevat heille vehnän jättämistä ja siirtymistä gluteenittomaan.

    Gluteenittoman tarvitsijoita on siis paljon enemmän kuin Suomessa luullaan.
    Esimerkkinä kohtaamani Vantaan Jumbon leipähyllyjen täyttäjä, jonka mielestä gluteenitonta menee niin vähän, että joitakin leipiä ei siksi ole enempää tilattu.
    Ihmettelen mistä he tietävät kuinka moni siellä etsii ja lähtee niine hyvineen kotiin leipomaan kun ei oikeanlaista leipää valmiina löydä.
    Meinaako joku myymäläpäällikkö että vaalea leipä käy jos tummaa haluaa? Tai esim.pellavaleipä sopii kaikille? Valikoimaa on oltava riittävästi ja tarpeeksi eri valmistajilta.

    Pieniä kotimaisia leipomoita ei saa unohtaa, ulkomailta tuotujen hiukan oudonmakuisten leipien sijaan suosisin kotimaista.

  • Oireet pahenevat, onko normaalia? 12.9.2014 21:43

    Itselleni kävi niin, että jossain vaiheessa tein äkillisen suuren ruokavaliomuutoksen ja aloin laakista syödä liikaa "terveysruokaa". Sotkin joka paikkaan melkoisia määriä kuituja ja söin mysliä, pähkinäseoksia, manteleita jne. Siitä seurasi ankaran kipeä vatsa pitkäksi aikaa. Pitää lähteä liikkeelle totuttelemalla, tuollaista karkeaa ja kuivaa sopiva vuorokausiannos on yllättävän pieni. Toivottavasti tilanne pian tasaantuu ja voit paremmin.

    Muista salaatit ja vihannekset ja jogurtit ja tavallinen ruoka. Maitotuotteet ilmeisesti vaihdat jossain vaiheessa laktoosittomaan. Erilaiset marjakeitot ovat hyviä korvaajia jos nyt pyrit olemaan ilman maitoa. Ja unohda poreilevat virvoitusjuomat tuossa vaiheessa.

  • Parhaat jauhot? 9.9.2014 13:53

    Mainita täytyy vielä erikseen, että koko ajan tulee uusia jauhoseoksia ja taitavat kokea muutoksiakin matkan varrella, eli ei voi välttämättä luottaa siihen että joku tietty seosmerkki on se paras jauho muffiinseihin, pullaan tai johonkin erityiseen leipään vielä seuraavana vuonna.
    Jotkut Jytte-ja Teff-jauhot tuntuvat kyllä olleen suosittuja niin kauan kuin jaksaa muistaa.

    Omasta mielestä riiisi- ja maissijauhot ja peruna vaikka mummon muusijauheena ovat se kolmikko, joka takaa aina hyvän maun.
    Vaalea ohut riisijauho on maanmainio yleisperusjauho, ja sen ympärille sitten kannattaa kokeilla erilaisia valmiita ja itsekehiteltyjä jauhoseoksia.
    Karkeaa riisijauhoakin käytän jossain, mutta varsinkin mannapuuroon se sopii täydellisesti.
    Täysjyväriisijauhoja kannattaa käyttää jos ei yksistään niin ainakin vaaleiden riisijauhojen kanssa. Taito kehittyy vain tekemällä ja löytyy ne omat suunmukaiset jauhoseokset ja sopivat sekoitussuhteet. Itsellänikin matka jatkuu ja maku muuttuu.
    Tattariin voi varovaisesti totutella jos maku tuntuu liian vahvalta. Siitä saa hyvän "tumman" säväyksen vaikka leipiin.
    Semperin Lantbrödsmix on seos jota käytän osana vähän siellä ja täällä, sitä hujahtaa niin leipä-kuin pizzataikinaan. Kaurajauhot istuvat hyvin pikkuleipiin, kekseihin.
    Maissijauhoja käytän lisäksi ruoanlaittoon patoja suurustamaan tai vaikka kanakastikkeeseen.

    Manteli-ja kookosjauhot vähän kummastuttavat minua, mahtavatko olla kaikkien ruoka-aineallergisten mieleen. Monelle rakkaat sokerijuurikaskuidut ja pellava jäävät minulta kaupan hyllylle. Ensinmainittu ärsyttää väkevyydellään ja jälkimmäinen tekee vatsan arvaamattomaksi. Kyläillessä jos joku on käyttänyt noita vaikka piirakan pohjaan, enpä jätä syömättä -annos menee. Kaupasta en ostaisi. Tämä kaupallisille tahoille viestiksi, ettei pellava joka ainoassa tuotteessa ole ihan kaikille mieleen. Gluteenittomien tuotteiden määrää kannattaa kasvattaa, että saadaan vaihtelua ja lisää valinnanmahdollisuuksia. Muuten sitä tulee sinnikkäästi kaikki leivottua itse.

  • Tortillat 6.8.2014 12:47

    Nyt kun on ollut kesä ja kuuma ei jaksa seisoa pitkiä aikoja "leiritulen" äärellä ruokaa valmistamassa. Mukava löytö on Schärin keltaisessa pakkauksessa Wraps-tortillat.
    Ovat sopivan kokoisia, mutta paketissa on vain kaksi lettua. Siihen nähden hinta on suolainen. Toisaalta kun paketin avaa tortillaletut kuivuvat tosi nopeasti, ja niinpä tuo koko on varmaan ihan järkevä yhdelle, jopa kahdelle, sillä sain huomata jo yhdestä reilusti täytetystä wraps-lätystä tulee melko nälkäinenkin nainen kylläiseksi.

  • Mitä ruisleivän tilalle? 6.8.2014 12:20

    Elinan kotileipomon tumma vuokaleipä on tosi hyvä.

    Mitä olen huomannut niin vaihtelua se vain silloin tällöin vaatii ja kyllästyä voi hetkeksi itse leivottuunkin.
    Tietyt jauhot tai vaikka pellavansiemenet voi saada asiakkaan torppaamaan leivän takaisin hyllyyn. Siksi olisi tärkeää että kauppiaat huomaavat pitää erityistä huolta gluteenittomasta leipähyllystä ja sen monipuolisesta valikoimasta. On hyvä käyttää myös pienempien leipomoiden leipiä ja leivonnaisia, sieltä tulee hittituotteita ja maku yleensä on parempi kuin niillä suurten leipomoiden teollisuustuotteilla.

  • Barilla tuo kauppoihin gluteenittomat pastat 6.8.2014 12:01

    Vantaan Jumbon Cittarissa tuo 400g:n paketti maksoi 2.79.
    Toimihan se ja kokkaajalle tuli tunne että tästä saa liki saman verran spagettia ja vatsantäytettä kuin keittäessä saman määrän vehnäspagettia. Makukin oli kohdillaan.

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3 4

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

    Yksityisviesti
    Lähetä yksityisviesti

    Vinkkejä
    3 vinkkiä

    Keskustelu
    39 viestiä, 2 aloitusta

    Kommentit
    37 kommenttia

    Rekisteröitynyt
    28.11.2012 00:01

©2019 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,053s