Soffiine

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3 4 5
 • LAITILAN LEIPÄ Mansikka-raparperikääretorttu 6.6.2022 13:43

  Tämä on siis niin ihana, kostea, täytettä on ja makua. Ja gluteeniton. Rakastan, rakastan. Mutta voi voi, kotikaupungista ja ihan läheltä tätä ei tätä nykyä löydä.
  Ja on kyseisestä kääretortusta olemassa toinenkin versio, mutta pelkästä mansikasta tehtynä on hiukan liian makea minun makuun, raparperi tuo mukaan sitä jotakin.

 • Fazer/Vuohela 9.9.2021 00:15

  jori-o kirjoitti:
  Onko Fazer lopettamassa Vuohelan leipomotuotannon, koska Tattariviipaleet ovat poistuneet valikoimasta. Sinnehän ei jää kuin ne kauraleivät ja jotkut ohuet tattarisiivut. Vai pitääkö siirtyä kokonaan Keliapuodin asiakkaaksi. Sieltä saa sentään Branderin ja Eilamarin leipiä.

  jori-o

  Omituista toimintaa kyllä. Halusivat Vuohelan itselleen ja sitten saman tien pilaavat reseptit, romuttavat ja lopettavat sen? Ehkä jos eivät ole liian vieraskielisiä, voisi tulla jokin selityskin tälle kaikelle? Mitä Fazer oikein aikoo?

 • Gluteenittomat veriletut 27.1.2020 03:38

  Eipä tosiaan ole gluteenitonta lätyn lättyä eineksenä. Veriletut, pinaattiletut, tavalliset letut, ja lisäksi kaipaisin kovasti perunalettujakin!
  ja laktoosittomana. Ilman sitruunahappoja(E330) ja sitraatteja sun muita vastaavia happamuudensäätöjä, jotka päin vastoin estävät umamin ja tekevät allergisille ongelmia. Puhutaan kuitenkin ryhmästä joilla on aika paljon muutenkin kestokyky ja sieto rempallaan. Tämä nyt tällaista ylimääräistä turinaa, mutta monella suolisto ei kaipaa sitruunaa.

 • Kadonnut Semperin maalaisleipäseos Lantbrödsmix 7.1.2020 21:30

  Mitä on tapahtunut, mitäs nyt, minne on joutunut Semperin Lantbrödsmix -jauhoseos? Eikö sitä valmisteta enää? Enemmän kuin harmillista jos näin on.

 • Fazerin ja Maraboun suklaat 20.12.2019 02:34

  Mikähän siinä oikein on ettei valmistajat millään saa aikaan tuotetta, jossa yhdistyy gluteenittomuus ja laktoosittomuus? Ehkä suklaansyönti jo nykyisellään riittää heille(tavallinen suklaa), eikä ruokarajoitteisten haluista ja mielipiteistä siksi piitata? Kyllä tiettyjen ihmisryhmien ohittaminen makeisteollisuudessakin on aika merkillistä. Oikeus on vaatia tai anella, mutta vastataanko siihen, no, sehän on jo nähty.

 • Anna vinkkeja 15.1.2018 23:31

  Ulla kirjoitti:
  Kiitos tiedosta, luuletko etta saan noita leipia Vantaan Jumbosta? Toin viimeksi Vuohelan sellaista pyoreaa tattarileipaa (reika keskella), jolla sain juurikin tuon ruisleivan kaipuun korjattua, se on aika kovaa ja sitkeaa, mutta tykkasin kovasti. Varmaan eri leipa kuin tuo ohut revitty?

  Muistelisin näitä kaikkia tavanneeni Vantaan Jumbossa, mutta valitettavasti aina ei ole saanut esim. K-Citymarketista juuri niitä leipiä mitä haluaa, eli aika varovaisesti niitä tilataan hyllyyn ja loppuvat usein jo ennen iltaa.
  Kuitenkin nimenomaan sieltä löytyy Suloiset Gluteenittoman Juhlalimppua ja Hapanvuokaa. Ovat vähän kalliimpia, mutta jos itse harvemmin leipoo niin näitä kannattaa kokeilla. Juhlalimpussa on kivaa imelyyttä ja muhkeutta, ja Hapanvuoka on napakka ja sopivasti ruisleipämäinen. Molempiin sopii mainiosti päälle kala jos tykkää rakennella voileipiä.

  Aiemmissa viesteissä olit kirjoitellut suklaasta, ja suklaarusinoista. Nyt en tiedä 100% varmasti tämän tuotteen gluteenittomuudesta, joten korjatkaa jollei se sitä ole, mutta Pandalle on ilmestynyt uusi suklaarusinasuklaa -levy.
  Laktoositon se ei valitettavasti ole.

 • Anna vinkkeja 12.1.2018 23:48

  Hei Ulla, ja muutkin gluteenittomat.
  Kun kyselit lukijoiden lempituotteita, en voi olla kirjoittamatta omista leipäsuosikeistani. Onneksi lista muuttuu aina silloin tällöin, mikä kertoo että kehitystä on tapahtunut ja varsinkin kotimainen leipomotuotanto on huippua.
  Top 3 tällä hetkellä (saatavuudenkin mukaan) on

  - Hannun 100 % gluteeniton vaaleat täysjyvä-jälkiuunipalat. Jälkkärityyliin sitkeä muttei liian sitkeä, herkullinen leipä.
  - Hannun 100% gluteeniton Täysjyvä Kauraleipä. Pehmeä ja miellyttävä, tästä tulee myös täydelliset lämpimät uunileivät.
  - Vuohelan Herkun Hapan Ohut Revitty gluteeniton tattarileipä. Takuutuote. Vie ruisleivän kaipuun.

 • Grandiosalle gluteeniton Classic-pizza 3.3.2015 14:49

  Ruokateollisuus on toki ymmärtänyt ja muistanut "laiskat leipurit ja ruoanlaittajat", mikrouuniin ja suuhun, mutta ei ole vielä tajunnut ruokarajoitteisten määrän kasvua ja kiinnostusta pelkistettyyn ja selkeään ruokaan.
  Eli allergikkoja, ruoka-aineyliherkkiä voi auttaa tekemällä pelkistettyjä versioita ja tarjoamalla vaihtoehtoja paitsi vehnä-ruis-ohralle, niin myös (liikaa)maustetulle ruoalle.

 • valio-arla 26.10.2014 22:58

  Minä olen huomannut sen eron laktoosittomissa maidoissa.
  Kokemuksen ja kokeilujen jälkeen on selvä että kyseessä on ero maidoissa. Valion laktoositon saa aikaan vatsan turvotuksen ja ilmavaivat, ja henki haisee kamalalta. Kun juon Arlan laktoositonta niin koen voivani ok.

  Nämä maidonvalmistusprosessien muutokset saattavat juontaa juurensa jo kauas 70-luvulle, milloin ainakin kevytmaito/rasvaton maito joidenkin mielestä muuttui (kokemusperäisesti).

  Valion pitää tehdä suuria muutoksia, jos kansalaisten vatsat voivat huonosti.

 • Koko Suomi leipoo: Gluteeniton leivonta 17.10.2014 12:31

  Kiva ohjelma, mutta keliakiasta olisi saanut ehkä antaa kunnon tietopläjäyksenkin. Tai ehkä se ei sopinut ohjelman raameihin.

  Joka tapauksessa tärkein anti ja kohokohta tuntui olevan se kun sanottiin jotakuinkin näin: Gluteeniton leivonta on (ammattilaisen ja osaajan) hallittava tänä päivänä.

  Olisin halunnut sitäkin toitotettavan, että kaikki gluteenitonta tarvitsevat eivät välttämättä ole todistetusti keliaakikkoja, ainakaan vielä, mutta lääkärit suosittelevat heille vehnän jättämistä ja siirtymistä gluteenittomaan.

  Gluteenittoman tarvitsijoita on siis paljon enemmän kuin Suomessa luullaan.
  Esimerkkinä kohtaamani Vantaan Jumbon leipähyllyjen täyttäjä, jonka mielestä gluteenitonta menee niin vähän, että joitakin leipiä ei siksi ole enempää tilattu.
  Ihmettelen mistä he tietävät kuinka moni siellä etsii ja lähtee niine hyvineen kotiin leipomaan kun ei oikeanlaista leipää valmiina löydä.
  Meinaako joku myymäläpäällikkö että vaalea leipä käy jos tummaa haluaa? Tai esim.pellavaleipä sopii kaikille? Valikoimaa on oltava riittävästi ja tarpeeksi eri valmistajilta.

  Pieniä kotimaisia leipomoita ei saa unohtaa, ulkomailta tuotujen hiukan oudonmakuisten leipien sijaan suosisin kotimaista.

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3 4 5

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  3 vinkkiä

  Tuotteita
  6 tuotetta

  Keskustelu
  44 viestiä, 4 aloitusta

  Kommentit
  66 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  28.11.2012 00:01

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,037s