Soffiine

Keskusteluviestit

1 2 3 4 5
 • Sain tietää keliakiasta, ahdistaa 16.8.2013 13:26

  Harmittaa ja olen pahoillani kun tuolla aiemmin kirjoitin että "löytää itselleen sopivat ruoat, ja kun tilanne vatsan kanssa rauhoittuu, voi ehkä joskus uskaltaa (harvoin!)hellittää ruokavaliosta."
  Yritin lohduttaa viestiketjun aloittajaa, mutta parempi on jättää ne kokeilut. Jossain "harmaalla välimaaston alueella" sairautensa kanssa liikkuville tuo on kai mahdollista, mutta keliakikolle kova vatsakipu ja vakavamman sairastumisen pelko on este jota ei lähdetä ylittämään.
  Kuten aiemmat sanoivat kannattaa aloittaa heti uusi ruokavalio ja pysyä siinä. Erittäin hyviä valmistuotteita löytyy, ja samoin uusia ja entistä parempia jauhoseoksia on tullut markkinoille. Kyllä keliaakikko pärjää.

 • Sain tietää keliakiasta, ahdistaa 11.7.2013 06:36

  Vatsaoireet voivat olla pahoja, ja ihan pelkällä viheliäisyydelläänkin viedä mahdollisuudet normaaliin elämään töissä, matkustaessa ja ihmisten kanssa seurustellessa, että ole vain onnellinen kun tiedät mikä auttaa. Kyllä se siitä vielä helpottaa.

  Eiköhän alussa jokainen tunne olonsa kurjaakin kurjemmaksi, kun ei voi vapaasti syödä kaikkea mitä vastaan tulee ja tarjotaan. Mutta piankin löytää itselleen sopivat ruoat, ja kun tilanne vatsan kanssa rauhoittuu, voi ehkä joskus uskaltaa (harvoin!)hellittää ruokavaliosta.
  Yksi asia on varma, toimit itse aktiivisesti terveytesi puolesta, ja ruokavaliosi myötä tulet enemmän kiinnittämään huomiota ruoan laatuun, ja syömään terveellisempää, puhtaampaa ruokaa. Todennäköisesti sillä on suuri vaikutus kehoosi ja elämääsi, jaksamiseesi. Painokin pysyy paremmin kurissa jos ei vain syö liikaa sokeria.

  Jos ja kun itse leipoo, myös sopivia jauhoja on nykyisin enemmän tarjolla, erilaisia jauhoseoksia. Itse kokeilemalla löytää ne suunmukaiset seokset leipiin jne. Kannattaa heti alkaa kokeilevan keliakia-leipurin elämä ja opetella niksit.

  Ehkä joskus olet harmissasi, mutta usko minua, et tule enää kaipaamaan valkoisia jauhoja, mössöleipää ja valkoista pullaa. Keliaakikon täytekakuissakaan ei huomaa eroa entiseen, hyvin onnistuu pehmeä ja kuohkea mansikkakku.

  Ainakin yllätysvieraillessa kannattaa ehkä viedä ”omat eväät” mukana, niin saa edes jotain sopivaa suuhunsa. Tietämättömyys vaivaa aika monta vieläkin. ”Olenpa iloinen ettei MINULLA ole allergioita” –tason jutut kertovat kyllä ettei ihmisen myötäelämisen kykykään ole ehkä se kaikkein kehittynein. Eikä sieltä voi silloin odottaa saavansa minkäänlaista myötätuntoa sen paremmin kuin ymmärrystäkään. Mutta mepä voimme sitä keliakia-tietämystä heillekin antaa. Ei kukaan pahuuttaan tyrmää keliakikoita, vaan yleensä tietämättömyyttään.

 • Keliakiamessut 2013 28.4.2013 13:46

  Keliakiamessuja pitäisi järjestää useampia, ja eri puolilla maata.

  Tilanteessa missä messut pidetään harvoin ja järjestetään aina tietyssä samassa paikassa, ne eivät palvele kauempana asuvia lainkaan, eivätkä tuo mitään uutta ja rohkaisevaa heidän elämäänsä.

  Itään, etelään, pohjoiseen ja länteen omat Keliakiamessut. Kaikkea toimintaa ei saa keskittää aina vain Helsinkiin, siinä mielessä Tampere niiden pitopaikkana on ok.

 • Uusia gluteenittomia pizzoja 28.4.2013 12:54

  Missä kummassa noita Frian uusia pakastepizzoja oikein on myynnissä? Olen kolmelta eri paikkakunnalta etsinyt, mutta yhdestäkään K-ruokakaupasta ei ole löytynyt.

 • Keliakia telkkarissa 29.3.2013 14:33

  Katselin taannoin fantasiasarjaa H2O-lisää vain vesi, jossa kolme teinityttöä erään mystisen tapauksen jälkeen muuttuu aina veden vaikutuksesta kalanpyrstöisiksi vedenneidoiksi.

  Eräässä jaksossa tytöillä on pyjamapartyt, ja siellä on tietystikin tarjolla kaikkea sellaista mitä hoikat ja kauniit, itsestään huolehtivat nuoret naiset syövät, mm.sushia, tofua, soijaa ja..glutein-free pastries, gluteenittomia leivonnaisia!

 • Teetettäisiinkö oma ruokavaliokortti? 10.3.2013 18:25

  Ruokavaliokortti kuulostaa hyvältä, varsinkin sellaiselle joka kokee kiusalliseksi vieraassa seurassa setviä ongelmiaan, tai ulkomailla missä voi tulla jo kielimuurikin vastaan. Ylipäänsä se jatkuva samojen asioiden kertaaminen harmittaa, varsinkin jos tarjoilija ei tiedä mitä keliakia on, ja keittiöstä kompataan vihaisina kun tehdään "ylimääräistä työtä".
  Olisi syytä esittää ajoissa vaikka ulko-ovessa tai ruokalistalla ettei keliakikoille pystytä tarjoamaan korvaavia kastikkeita, leipiä tms.

  Ruokavaliokorttia näyttämällä asiakas voi jo sisääntullessa näppärästi varmistaa onnistuuko ruokailu. Vähentää ainakin vaatimattoman ja pelokkaan asiakkaan stressiä, kun se nyt kuitenkin on terveys kiinni siitä mitä syö.

  Asiakkaiden ruokarajoitteet, allergiat jne. ovat paljastuneet Suomessa joillekin kokeille ylipääsemättömän hankaliksi asioiksi. Joko suoriutuminen on liian vaikeaa, ehkä näitä asioita ei ole alunperinkään huomioitu, tai palveluasenteessa muuten vain on ongelmia. Olen nähnyt sellaisenkin tilanteen kun vaikeasti allergisen eteen tuodaan annos jossa on sitruunanlohkoja, juuri kun on toivottu ettei kala-annoksen valmistuksessa käytetä sitruunaa. Tarjoilija ehdottaa että jos vain siirtäisi ne sitruunat sivuun.

  Ravintola joka olisi erikoistunut allergia-asiakkaisiin saattaisi hullaannuttaa väen kokonaan.

 • Ketsuppi!! 10.3.2013 16:09

  Heinzin vähemmän lisättyä sokeria -ketsuppi on ollut hyvä ainakin kohtuukäytössä. Tosin kesti pitkään ennen kuin aloitin ketsupin käytön uudelleen kun sekin arvelutti.

  Itsetehty ketsuppi voisi myös maistua. Ohjeita on netissä moneen makuun hakusanoilla itsetehty tai kotitekoinen ketsuppi, siksi en laita tähän mitään ohjetta. Toiset käyttävät tomaatin, sipulin ja valkosipulin lisäksi mukana vaikka paprikaa, ja mausteetkin vaihtelevat yrtistä pippuriin. Etikkaahan ketsuppiin tietysti tulee myös vähän, joko väkiviinaetikkaa tai punaviinietikkaa. Sivustolta rajamaen.fi löytyy hyvät tuotetiedot, ja keliakialiiton sivuilta vastauksia siihen mitä uskaltaa tai ei kannata suuhunsa laittaa.

 • Maha aina sekaisin 10.3.2013 14:30

  Tsemppiä kaikille vatsavaivoista kärsiville.
  Itselläni auttoi aika pitkälle se että jätin virvoitusjuomat, eines-ym.valmisruoat, vehnäjauhot ym. ruokavaliosta. Teen itse ruoan ja leivonkin aika usein. Tarkkaan tutkin eri selosteet ja vältän kovin prosessoituja ruokia. Valmiiksi teollisesti maustettukin voi olla kuin myrkkyä suolistolle. Siinä voi tosin olla jokin mausteyliherkkyyskin takana.
  Kun "kuurittaa" näin itseään riittävästi, vatsa saattaa tervehtyä omia aikojaan. Se kestää pitkään, viikko tai pari ei riitä. Lisäksi siinä on se hyvä puoli, että yleensä katoaa muutama kilo painoa.

  Tärkeimpänä pidän täydellistä vehnäjauhoista pidättäytymistä.
  Vatsaongelmaiset kuitenkin aina ensin lääkäriin juttelemaan. Mahdolliset testit voivat paljastaa vaivan johon tarvitsee järeämpiä lääkkeitä.

 • Schärin leivät poistuneet S-ketjusta? 10.3.2013 13:57

  Schärillä on aivan ihania eikä pahan hintaisia Salti-suolakeksejä, niihin iskee helposti himo ja toimivat hyvin juustolautasella. Kelpaavat hyvin niillekin joilla ei ole keliakiaa. Ja toimivat hyvin pehmeän leivän sijaisena vaikka keittoruoan kanssa.

  Olen vähän odotellut milloin löydän Schärin rosmariinifocacciaa, eipä ole näkynyt. Heidän sivuilla tosin valikoimissa on sitäkin.
  Myös kyseisen valmistajan Fusilli– ja Pipette -pastat ovat suosikkejani. Ne eivät liisteröidy toisiinsa kiinni vaan pysyvät mukavan irtonaisina.

  Testasin myös Schnitzerin auringonkukansiemensämpylöitä, ja huomasin että ne jotka pitävät siemenistä ja pystyvät niitä syömään, varmasti nauttivat leivästä. Ulkonäkö ei vakuuta, ovat näöltänsä pieniä ja kovakuorisia, mutta kun haukkaa niin sisältä pehmeä leipä yllättää. Ja se on vain sopivasti rapsakka kuoreltaan. Ei siis sitkeä, eikä riko suuta. Ja maku todella on hyvä. Mutta itse en nauti siemenistä jotka tarttuvat hampaidenväleihin ja kitalakeen. Ei tässä leivässä, mutta yleensä siemenleipiä käsittellessä ja syödessä keittiön lattia, työtasot ja puseron rinnukset ovat täynnä ripettä.

  Onneksi olin muuten väärässä siinä mitä kirjoitin edellisessä viestissä, eli täältäkin löytyy K-kaupan omapaistoleipiä, nimenomaan niitä suojapussileipiä. Ne vain toisinaan kiskotaan asiakkaiden toimesta niin nopeasti ostoskärryihin, etteivät kaikki saa nähdä niistä vilaustakaan. Minäkin jouduin niitä kyselemään, ja huomasin että tieto näistä leivistä ei välttämättä ole vielä levinnyt kaupan omaan infoonkaan.

 • Schärin leivät poistuneet S-ketjusta? 21.2.2013 13:52

  Schärin gluteeniton ohut näkkileipä on ollut meidän suosikkejamme jo pitkään.
  Jos sen saanti vaikeutuu, tilanne on ainakin omalta kohdaltani ikävä. Minulle ei sovi tattari jota työnnetään joka leipään, Vuohelat esimerkiksi jäävät sen takia syömättä kokonaan.
  Täällä ei myöskään ole tietääkseni saatavilla K-marketin paikan päällä paistettavia gluteenittomia pussileipiä.
  Eikä mitään oman paikkakunnan gluteenitonta ja ruokarajoitteisille suunnattua erikoisleipomoa, josta saisi pientä helpotusta arkeen, ettei kaikkea tarvitsisi tehdä aina itse.

1 2 3 4 5

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  3 vinkkiä

  Tuotteita
  3 tuotetta

  Keskustelu
  42 viestiä, 3 aloitusta

  Kommentit
  55 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  28.11.2012 00:01

©2020 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,049s