norppa

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3 4 5 6
 • Miksi keliaakikolle pitää olla omat tarjoilut? 17.12.2013 12:28

  Gluteeniton leivonta ja ruuanlaitto vaativat myös hieman perehtymistä. Jos ei itse tunne sairautta kovinkaan hyvin, ei välttämättä tajua kuinka tarkkaa gluteenittomuus on ja kuinka helposti kontaminaatio tapahtuu jos ei osaa varoa ja samoissa tiloissa käsitellään vehnää/ohraa/ruista.

  Ajatus siis saattaa usein olla hyvä, kun yritetään tehdä gluteenitonta ilman kunnon tietoutta, mutta lopputulos ei välttämättä ole turvallinen.

  Miksi kukaan valittaisi, jos tarjolla on gluteentonta kakkua? Gluteeniton kakku on hyvin tehtynä hyvää, huonosti tehtynä pahaa. Mutta niinhän se on ´tavallisten´ leipomustenkin kanssa, joskus onnistuu, joskus ei...

 • Tähystys-tulos normaali, mutta viljat myrkkyä?!? 30.10.2013 11:53

  Tintti77 kirjoitti:
  Mutta eikös keliakia ja vilja-allergia ole aivan eri asioita...?

  Ovat. En ymmärrä miksi jotkut keliaakikotkin itse vielä niitä näyttävät sotkevan toisiinsa...

 • Tähystys-tulos normaali, mutta viljat myrkkyä?!? 29.10.2013 12:07

  Harmi kun tämä palsta on mennyt tällaiseksi, että joka kysymykseen tarjotaan ihme salaliittoteorioita vastaukseksi. Jos joku täältä oikeasti neuvoa kyselee, sekoittavat varmasti nämä vastaukset vain lisää päätä.

  En jaksa taas tuohon Liannan höpinään sen enempää sanoa, kuin että keliakia ei ole allergia.

  Ja tutkimusten mukaan ei ole ollut suolinukissa eroja niillä jotka käyttävät vehnätärkkelystä ja luont. gluteenittomilla.

 • Mistä ihmeestä voin vielä saada gluteenia? 21.10.2013 11:48

  Keliakiasi todettiin kesällä? Odottele rauhassa ensi kesään asti, parantuminen ottaa aikansa, itselläni meni n. vuosi, että aloin oikeasti voimaan paremmin.

  Ja toki vatsavaivoihisi voi olla muitakin syitä: maito, soija, maissi, periaatteessa mikä vain... Oireiden jatkuessa kannattaa yrittää saada lähete ruoka-allergiakokeisiin, tosin lääkärit hyvin nihkeästi niihin lähettävät

  Salli itsesi sairastaa, äläkä hätäile työhön menoa. Ehtii sitä sitten kun paranee...

 • Gluteenittomat meikit 3.10.2013 15:23

  "Viestiä laittaessani ajattelin lähinnä sitä, voiko meikkivoiteissa oleva gluteeni välittyä ihon lävitse.."

  ei voi

 • Apua! 25.9.2013 00:47

  itsekin jouduin aikoinaan yksityiselle menemään, kun terveyskeskuksessa vain ihmeteltiin. jos mitenkään mahdollista taloudellisesti, niin mene. saat tähystysajan varmasti hyvinkin pian.

 • Gluteenittomat meikit 23.8.2013 13:47

  Tästähän on ollut juttua aiemminkin, ainakaan huulipunia (muita meikkejä tuskin 'syödään') ei kannata ostaa tarkastamatta asiaa.
  Olen itse ollut yhteydessä Lumeneen, joiden huulipunat ovat kuulemma turvallisia.

 • Kaurasta kysymys! 20.8.2013 02:06

  Ongelma ei niinkään taida olla sekaan eksyneet muutamat vehnänjyvät, vaan viljapölystä, jos kauraa käsitellään samoilla laitteilla ja tiloissa kuin vehnää/ohraa/ruista.

 • Keliakia oiheuttanut autoimmunihepatiitin 18.8.2013 13:14

  Lianna,omat kokemuksesi ovat omia kokemuksiasi, eivät tutkittu totuus. Ja vehnätärkkelyksen käytöstä voi jokainen tehdä omat päätöksensä sen perusteella sopiiko se vai ei. Itse en käytä, muttei se tarkoita, etteikö se muille voisi sopia.

 • Gastroskopian jälkeen 16.8.2013 22:21

  ymmärrän kyllä hätäilysi, mutta ota ihan rauhallisesti ja odota testituloksia, niin tiedät onko keliakia. jos on, paranemiseen saattaa mennä useitakin kuukausia.
  ja minullakin suolinukka näytti ok:lta, mutta koepalat todistivatkin toista, eli ei lääkäri pysty sitä silmillään arvioimaan.

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3 4 5 6

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Keskustelu
  59 viestiä, 1 aihe

  Kommentit
  1 kommentti

  Rekisteröitynyt
  25.5.2009 17:01

©2021 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,045s