Harhaluuloja keliakiasta – 20.1.2010 10:22
Yksi harhaluulo on se, että tämä on allergia ja verrattavissa esim. laktoosi-intoleranssiin. Eli "ota vain vähän, ei se haittaa", "tässä on vain vähän vehnäjauhoja, kyllä tätä voi ottaa".
Mitä tehdä kun keliakiakipu yllättää? – 15.1.2010 15:40
motusalem kirjoitti:
Mitä tehdä kun keliakiakipu yllättää? – 14.1.2010 15:30
rronn kirjoitti:
Valmista piparkakkutaikinaa? – 15.12.2009 15:42
higga kirjoitti:
Jouluateria – 10.12.2009 08:18
Suviih kirjoitti:
Jouluateria – 8.12.2009 10:55
Perheessä yksi keliaakikko ja kaikki jouluruoka on gluteenitonta. Kinkun olemme kuorruttaneet pelkällä sinapilla. Laatikot saamme aina äidiltäni, joka tekee automaattisesti kaiken gluteenittomana.
Ja voin kertoa että jo etukäteen harmittaa toiseen mummulaan meno joulupäivänä. KAIKKI on tehty ihan normaaliin tapaan, joten tyttärelle ei siitä ruokapöydästä paljoa otettavaa löydy. Kala ja vihreä salaatti olivat viime vuonna ainoat joita hän pystyi ruoka/kahvipöydästä ottamaan.
Tuohon on jo niin tottunut että siitä ei jaksa enää olla edes vihainen.
Ikäviä tilanteita – 11.11.2009 09:05
Peesaan kahta edellistä. Teen myös asiakaspalvelutyötä, tosin ihan toisella kuin ravintola-alalla. Mutta se asenne tässä ratkaisee paljon. Asiallisella käyttäytymisellä saa paljon enemmän aikaan kuin rähjäämisellä.
Tosin vastavuoroisesti odotan myös siltä asiakaspalvelijalta asiallista suhtautumista kysymyksiini, jos ja kun niitä on.
Olen vakaasti sitä mieltä että keliakian kanssa pärjää tässä maailmassa vallan mainiosti kun käyttää pikkaisen sitä kuuluisaa maalaisjärkeä ja löysää hieman pipoa
Eikä ollut tarkoitettu henkilökohtaisesti kenellekään! Tottakai on oltava tarkkana jos tietää että oireilee helposti. Mutta se taas on eri asia kuin turha nipotus. Sitäkin on ihan riittävästi nähty.
Tarviin tukea!!! – 4.11.2009 08:22
Itse olen käyttänyt paljon ihan tavallisia reseptejä, vaihdan vain tavallisten jauhojen tilalle gluteenittomat. Esim. kuivakakut ja pikkuleivät teen aina näin.
Kun tytär sairastui me saimme ravintoterapeutilta kasan kaikenlaisia ohjeita, niissä oli myös todella hyviä leipä- ja sämpyläohjeita. Olen ostanut myös muutaman keittokirjan, ja ottanut talteen lehdistä ohjeita. Uskoisin että myös keliakialiiton sivuilta näitä löytyy?
Ja täytekakut todellakin tulee paljon parempia gluteenittomina! Käyttää sitten gluteenittomia jauhoja tai perunajauhoja.
Tarviin tukea!!! – 26.10.2009 14:36
Meidän perheessä on yksi keliaakikko, 4 "normaalia" (jos meistä nyt kukaan on normaali), kaikki muu ruoka on yhteistä paitsi pasta- ja makaroniruoat. Leivät, keksit ja pullat on myös omat.
Mutta täytekakut, hyytelökakut ja suolaisen piirakan teen nykyään vallan gluteenittomina, tulee ainakin yhtä hyviä jos ei parempia kuin ns. tavallisista.
Myös me harrastamme ruoanlaittoa ystävien kanssa perheineen, eikä vielä ole tullut mitään ongelmaa eteen näiden muutaman vuoden aikana. Ohjeita sovelletaan ja muutellaan tarvittaessa siten että sama ruoka käy kaikille. Pasta on ainoa poikkeus.
Tarkkana joutuu olemaan alussa, ja ystäviä kannattaa infota heti kunnolla. Meillä ei ole siinäkään tullut missään muualla ongelmia kuin toisessa mummulassa.
Olemme myös käyneet pari kertaa ulkomailla, toisen kerran kielikäännöksen kanssa ja toisen kerran ilman. Normaalia maalaisjärkeä käyttäen pärjää jo aika pitkälle.
Gluteeniton mustamakkara? – 22.9.2009 11:52
Valmistaja on tosiaan Edun herkkukeidas, ja jatkaa Teivon Lihan tuotantoa. Näin kertoi pari viikkoa sitten myyjä Tampereen kauppahallissa, josta ostin gluteenitonta mustaa makkaraa. Ja hyvää oli, kertoi tytär Ja oli onnellinen kun vihdoin sai tätä "herkkua".
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.
Yksityisviesti
Lähetä yksityisviesti
Keskustelu
35 viestiä, 1 aihe
Rekisteröitynyt
21.7.2009 13:51