Anni

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3 4
 • Alkoholi 10.5.2012 10:34

  Pulla kirjoitti:
  Hei! Kyllä Kossua voi juoda. Se katsotaan jopa "luontaisesti gluteenittomaksi", koska siinä gluteeni on prosessissa hävinnyt. Salmarissa taas on lakritsia, joten se ei käy. Yleensä alkoholijuomat, tavallista olutta lukuun ottamatta, ovat gluteenittomia.

  Siis eihän näissä salmari/lakritsi ym. juomissa lakritsia ole, vaan sitä "aromia"? Eli ovat sallittuja?

 • Vinkkejä leivontaan 5.4.2012 15:24

  Mä olen myös käyttänyt Sunnuntain gluteenitonta jauhoseosta kaikessa leivonnassa. Sämpylöihin laitan lisäksi jotain muuta aina mukaan, tattaria, kaurahiutaleita, mitä nyt kaapissa sattuu olemaan.
  En enää hae erikseen gluteenittomia reseptejä. Olen todennut että ns. normaalit reseptit toimii ihan hyvin, vaihtaa vain vehnäjauhot tai muut gluteenittomiin.
  Kääretortut ja kakkupohjat teen nykyään perunajauhoilla aina.

 • Presidentinvaalit 2012 1.2.2012 11:42

  En ole käynyt kummankaan vaalitilaisuuksissa enkä vaalikahviloissa, niiden tarjonnasta ei ole kokemusta. Ääni meni ekalla sekä tokalla kierroksella Niinistölle. Samoin kahdelta muulta perheen jäseneltä.
  Oliko tuo Aalto-salin kahvitarjoilu sen salin oma, vai Haaviston joukkojen junailema? Jos oli Haaviston joukkojen hoitama niin täytyy nostaa hattua että oli huomioitu erilaiset ruokavaliot. Muuten olettaisin taas kerran että ei näillä vaalikahveilla ole oikein mahdollisuutta kovin montaa ruokavaliota huomioida...

 • Ikäviä tilanteita 16.12.2011 11:21

  ponipimu kirjoitti:
  maanantaina 5.12. oli paikallisessa sivuapteekissa glögi ja pipari/joulutorttutarjoilu.

  apteekkari itse oli paikalla ja kun aamuyhdeksältä olin lääkkeitä hekemassa, oli siellä jo muutama ihminen istumassa glögimuki kourassa, minullekkin sitte apteekkari tarjosi glögiä ja torttua mutta totesin siihen että otan pelkkää glögiä kiitos kun olen keliaakikko. korvat punaisena apteekkari kaatoi glögin joka oli todella kuumaa, ja häipyi takahuoneeseen.

  toivottavasti lähti kauppaan hakemaan semperin pipareita!

  tovin istuin kuuma glögi käsissä ja lähdin sitten pois. mummut vilkuilivat minua kuin spitaalista..

  Pyydän jo etukäteen anteeksi kommenttiani tähän, siitä ei varmaan kaikki tykkää.
  Mutta kun mun mielestä tässä ei ole mitään ikävää. Ei mikään paikka (siis tarkoitan näitä yleisiä kauppojen ym. kahvituksia) voi varautua kaikkiin mahdollisiin allergioihin ja ruokavalioihin, se on täysin mahdotonta.
  Yksi tarvitsee maidotonta, yksi sokeritonta, joku ei voi syödä luumuhilloa, joku mauste ei sovi jne. Eikö näissä tilanteissa voi vaan sanoa että kiitos, otan vain glögin/kahvin/teen/mehun?

 • Keliaakikkolapsen tasapuolisen kohtelun puolesta 20.12.2010 13:54

  Ainoa epäoikeudenmukaisuus meillä on kohdalle osunut toisessa mummulassa, ja useaan kertaan. Muualla homma on toiminut joko hyvin tai erittäin hyvin.
  Keliakia todettiin siinä vaiheessa kun lapsi siirtyi yläasteelle. Kotitaloustunnit sujuivat todella hyvin, opettaja oli erittäin tietoinen keliakiasta. Välillä vähän liiankin tietoinen Myös kotitalous valinnaisena sujui erittäin hyvin.
  Mielestäni lapsesi saama kohtelu on väärin, ottaisin yhteyttä kyseisiin paikkoihin.

 • Asenteista 10.11.2010 08:50

  Tuo on Ninni mielestäni erittäin hyvä tapa, ja sitä käytämme usein itsekin.

 • Asenteista 9.11.2010 15:30

  Kuten sanoin, tämä ei koske pelkästään keliaakikkoja, vaan ihmettelin asiaa ihan yleisestikin.

  Tottakai palautetta voi antaa, ja pitääkin antaa, sekä hyvää että huonoa. Ja tottakai täällä voi päästellä höyryjä, sehän tämän palstan yksi tarkoitus on. Mutta sitä en ymmärrä että se palaute on joidenkin mielestä annettava kiukkuisesti ja rähjäämällä. Se on niin monta kertaa nähty että sillä ei saavuteta yhtään mitään muuta kuin negatiivista asennetta jatkossa muita ruokarajoitteisia kohtaan.

  Kun negatiivinen palaute annetaan asiallisesti ja mahdollisesti annetaan samalla ehdotus parannuksesta niin sillä on huomattavasti enemmän tehoa kuin pelkällä huonolla käytöksellä. Sitähän se rähjääminen on, eikä mitään muuta.

 • Asenteista 28.10.2010 13:10

  En ole itse keliaakikko, mutta perheessä ja lähipiirissä heitä on sen verran että tiedän varsin hyvin mitä se on.
  Olen monta kertaa miettinyt tätä(kin) palstaa lukiessani ja muiden juttuja kuunnellessani että mikä joitakin ihmisiä oikeasti alkaa riivaamaan kun he saavat jonkun diagnoosin, joka vaatii tietyn ruokavalion noudattamista. Keliakia ei tapa, se ei vaadi lääkitystä, hoito on ruokavalio jota ainakin Suomessa on todella helppo noudattaa. Tottakai sitä on noudatettava tarkasti, ja niin tehdään meidänkin perheessä. Mutta se ei ole vaikeaa, edes reissatessa. Ei ole ollut ulkomaillakaan.
  Eikä tämä todellakaan koske pelkästään keliaakikkoja. Ja tottakai se on ihmisestä itsestään kiinni miten suhtautuu omiin ruokarajoitteisiin. Olen kuitenkin sitä mieltä että asiat ei parane sillä että ravintolassa tai kahvilassa kiukutellaan ja arvostellaan ja piikitellään tarjoilijoita siitä että he eivät tiedä jotain asiaa, tai että heillä ei ole juuri nyt tarjolla sitä mitä sinä haluaisit. Asiat voi mielestäni esittää rauhallisesti ja korrektisti, ja sillä tavalla voi viestiä saada perillekin, olen huomannut. Jos tämä ei auta, sitten voi vähän jo kiukutellakin
  Eräällä ystävälläni on pahoja mausteallergioita (jotka oikeasti tuovat myös pahat oireet) ja ravintoloissa hän saa aina sopivan annoksen kehiteltyä itselleen tarjoilijoiden avustuksella. Ystävällinen ja rauhallinen pyyntö riittää.
  Pari keliaakikkoystävääni ovat matkustaneet ympäri maailmaa, kummallakaan ei ole koskaan ollut mitään ongelmia ruokien kanssa. Joskus on käytetty kielikäännöstä, mutta useimmiten ihan terve maalaisjärki on riittänyt. Ja toinen heistä oireilee varmasti heti jos syö jotain sopimatonta.
  No joo, toivottavasti joku ymmärtää taas mitä yritän sanoa. Tuli nyt vaan mieleeni kun hetki sitten kahvilassa kuuntelin erään keski-ikäisen naisihmisen melkoisen törkeää käytöstä nuorta kassalla ollutta tyttöä kohtaan. Kahvila ei ollut leipomosta saanutkaan glut. viinereitä ja tarjoilijatyttö ehdotti tilalle jäätelöannosta, vaan se taas ei tätä naisihmistä miellyttänyt...

 • Kesä ja jäätelökioskit 17.5.2010 08:18

  Yllättävän monessa paikassa saa gluteenittomia vohveleita jäätelöön, kun vaan hoksaa aina kysyä. En valitettavasti osaa nimetä yhtään tiettyä paikkaa, mutta kyllä näitä viime kesänä oli useampi.
  Koskaan ei ole tullut eteen tilannetta että purkit olisivat olleet "kortilla", kyllähän hyvin usein esim. pienille lapsille jäätelö otetaan purkkiin. Eikä kukaan ole kyseenalaistanut sitäkään että aikuinen haluaa jäätelönsä purkkiin.

 • Mitä tehdä kun keliakiakipu yllättää? 16.3.2010 13:09

  Omasta mielestäni "nipotusta" on sellainen oman navan ympärillä pyöriminen tässä asiassa. Kun joka paikassa ei kerta kaikkiaan ole mahdollista olla huomioituna kaikkia mahdollisia ruokavalioita, niin se nyt vaan on siinä tilanteessa hyväksyttävä ja luovittava sen mukaan.
  Se on nipotusta jos siinä alkaa rähistä miksi ei ole sitä ja tätä ja tuota.
  Pipon voi pitää löysällä ja silti noudattaa tarkasti ruokavaliota. Itse ymmärrän "pipon löysyyden" nimenomaan asenteena. Ei siis missään tapauksessa löysyytenä ruokavalion noudattamisessa, vaan omassa asenteessa siihen.
  Ei ole yksi eikä kaksi kertaa kun reissussa asiat ovat järjestyneet ja hoituneet kun ne on tuonut ystävällisesti ja asiallisesti esille. Oli sitten kyse mistä tahansa, ei pelkästään ruokavaliosta.
  Maailmaa voi katsella myös mustan ja valkoisen eri sävyissä, ei pelkästään joko-tai.

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3 4

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

©2023 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,012s