Herkuttelija

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
1 2
 • Uusi gluteeniton ravintola avataan Helsingissä 6.8.2014 14:16

  Tällainen uutinen osui kohdille:
  Gluteeniton ravintola avataan Kampin keskukseen

  Mielenkiintoista nähdä, minkälainen paikka ja tarjonta ovat. Esim. tuorepastaa tarjolla!

 • McDonaldsiin tulossa kasvispihvi 23.1.2012 14:16

  Soitin tuohon "lähi-mäkkiin" ja sanoivat että kypsentävät kasvispihvin samassa rasvassa kuin gluteenisen omenapiirakan. He eivät suositelleet kasvispihvin valintaa mulle, kun eivät takaa sen gluteenittomuutta. Kertokaa, jos olette löytäneet Hkin seudulta Mäkin, joka kypsentäisi kasvispihvin omassa rasvakeittimisessä. Tosi harmi, olisin siirtynyt täysin kasvispurilaiseen, jos tuo kypsennys olisi tehty myös keliaakikkoja ajatellen.

 • Ruokavammainen tässä terve 4.8.2011 12:44

  Mun mielestä tämä oli hauska kolumni enkä närkästynyt keliaakikkona ja laktoosi-intorelantikkona lainkaan. Mielestäni Salmi kirjoittaa ennen kaikkea heistä, joilla ei ole mitään todellista "ruokavammaa" vaan muuten nirsoilevat ja vaativat erityisannoksia ja -kohtelua sen vuoksi etteivät pidä jostakin ruoka-aineesta. Ja lisäksi ovat kaikki ne ruokailijat, jotka ovat tehneet omia diagnoosejaan mikä heille käy ja mikä ei.
  Ja on totta, että nykyään taitaa olla harvinaisempaa se, että ruokailijalle käy mikä tahansa annos kuin että ruokalijalla olisi joitain(pakollisia tai valittuja) rajoituksia. Onhan se huvittavaa, jos esim. menemme tiimin kanssa syömään: yhdelle gluteenitonta, yhdelle laktoositonta ilman kananmunaa, yhdelle laktoositonta ja yhdelle kasvista ja kala käy (mutta ei lohi eettisistä syistä). Siinä on tarjoilijalla muistiinpantavaa!

 • Aamiaistarjonta Suomen hotelleissa 4.8.2011 12:26

  Ainakin viime kesänä Naantalin kylpylän aamupalalla oli erinomaiset gluteenittomat leipätarjonnat. Sivupöydällä oli erikseen lajiteltuna kuvun alla gluteenitonta leipää sekä muistaakseni suklaakakkua ja mustikkapiirakkaa, jotka kaikki olivat leivottuja kylpylän omassa leipomossa. Olivat ainakin tuoreenmakuisia ja varsinkin makeat kakut olivat positiivinen yllätys, kun yleensä hotelleista saa vain leipiä tai sen mukana keksin tai Moilasen muffinsin (mikä käy tosin hyvin aamukahvin kanssa). Plussaa oli se, ettei tarjoilijalta tarvinut erikseen pyytää ja sitten odottaa. Toivottavasti taso on yhä pysynyt korkealla!
  Yksi positiivinen yllätys tänä kesänä oli Turun Radisson Blu Marina Palace, jossa sain ison lautasellisen kahta eri leipää, muffinsin ja keksejä (Moilasta). Kaikki lämpimät ruoat sekä leikkeleet jne. oli merkitty selvästi ovatko gluteenittomia vai eivät, ja sijoiteltu niin etteivät tavallisen leivän murut päässeet leviämään niihin.
  Helsingissä mun suosikkeja ovat Radisson Blu Plaza eli "Pääkonttori" sekä Klaus K:n aamiaiset, joissa yleensä saa tosin Moilasen tuotteita, mutta muut tarjoamiset ovatkin sitten runsaat ja maukkaat.

 • "Se on automaattisesti gluteeniton" 3.6.2010 14:56

  azulita kirjoitti:
  tarjoilija tarjosi jotain "Váhägluteenista" olutta. olin etta, jaa mitas se sitten mukamas tarkoittaa (kyllahan mina itse tiesin) niin tarjoilija siihen, etta siina on vain vahan vehnaa ja siita voi tulla vaan vahan oireita.

  Niin, tässä tullaan myös näihin uusiin termeihin. Vähägluteeninenhan tarkoittaa "entistä gluteenitonta" eli tuotetta, jossa voi olla myös vehnätärkkelystä, josta on gluteeni poistettu. Ja gluteeniton tarkoittaa nykyisin "entistä luontaisesti gluteenitonta". Eli tällaisessä tilanteessa, jonka azul kuvaili, voidaan tarjoilijaa pitää joko TODELLA perehtyneenä gluteenittomaan ruokavalioon ja sen termeihin, tai sitten azulin kokemuksen mukaan lähes täysin tietämättömänä keliakian suhteen. Joten olkaa ihmiset tarkoina termien ja ilmaisujen suhteen, mitä teille sanotaan ruuan tai juoman olevan!

 • Lissabon? 10.3.2010 19:29

  Moikka!
  Kaipailisin vinkkejä Lissabonin ravintoloista, joista saisi hyvin gluteenitonta. Onko kellään kokemuksia tai vinkkejä? Kiitokset jo etukäteen

 • "Se on automaattisesti gluteeniton" 28.1.2010 16:01

  Kyllä, Suomessa gluteenittomuus otetaan usein itsestäänselvyytenä, ja loukkaannutaan tai tiuskitaan asiakkaalle, jos asian haluaa vielä varmistaa. Monta kertaa minulle on suututtu ravintolassa ja varsinkin työpaikan ruokalassa, kun olen asiallisesti vaatinut tarkempaa tietoa. Minullekin tuli mieleen, että ehkä Jenkkien omalainen oikeusjuttukulttuuri on yksi syy, miksi gluteenittomuus otetaan niin vakavasti. Passaa mulle!

 • "Se on automaattisesti gluteeniton" 28.1.2010 12:51

  Kopioin tähän kirjoitukseni Keliakialiiton sivuilta, kun sivuaa tätä aihetta: Kun suomalaiseen tarjontaan ei voi luottaa!

  Lomailin viime kesänä kolme viikkoa New Yorkissa ja söin pelkästään ravintoloissa lomani ajan. Löysin todella monta hyvää, gluteenitonta ruokaa tarjoavaa ravintolaa (koostan niistä pian listauksen tännekin), jotka olivat koostaneet paikallisen keliakialiiton kanssa yhdessä erityisen gluten free -menun. Menut olivat yleensä suppeampia kuin tavallinen menu, mutta sain aina herkullista ja turvallista ruokaa, ja koko kolmen viikon aikana en saanut oireita. Mutta Suomessa on toisin.
  Tykkään syödä ulkona ja yleensä suomalaisissa ravintoloissa saa hyvin gluteenittomia vaihtoehtoja. Harmillisen usein kuitenkin törmää tilanteeseen, jossa ravintolalla on aivan oma käsityksensä siitä, mitä gluteeniton tarkoittaa. Tai harmilisen usein seuraavana päivänä on vatsa kipeänä.

  Onko Suomen keliakialiitto miettinyt samanlaista järjestelmää Suomeen kuin Jenkeissä on, että liitto ja ravintoloitsija luovat tai käyvät yhdessä läpi gluteenittoman menun? Tai että ravintoloitsija kävisi jonkun Keliakialiiton kurssin, jonka jälkeen saisi diplomin tai vastaavan "todisteen" gluteenittoman ruuan turvallisuudesta?

  New Yorkin järjestelmä toimi ainakin loistavasti: sain tiskin alta erillisen GF-menun, josta sain valita varmasti gluteenittomat vaihtoehdot ja palvelukin pelasi hyvin.

 • Huonoimmat "lohdutukset" 1.10.2009 13:48

  Huonoimman "lohdutuksen" olen saanut myös lääkäriltä. Sain kuulla verikokeesta otetun tuloksen puhelimitse juuri ennen joulua, ja lääkäri tokaisi tyyliin "tämä on sitten viimeinen joulu, kun saat kunnolla herkutella eli nauti nyt", viitaten että koepalatutkimuksiin joudun sitten heti joulupyhien jälkeen. Itkin puhelun jälkeen, koska tuntui etten enää voi syödä mitään hyvää. Kuinka väärässä lääkäri olikaan! Mutta siinä yhteydessä kommentti tuntui musertavalta.

 • Kaupassa 3.9.2009 16:15

  Ainakin Kampin K-Supermarketissa Helsingissä on kaikki gluteenittomat jauhot, pastat, keksit, tuore- ja vakuumileivät yms. omalla hyllyllä. Järjestely on saanut kiitosta, ja Uudenmaan keliakiayhdistys palkitsi kauppiaan laajasta glut. tuotteiden valikoimasta.
  Yhdessä Kallion Alepassa oli yllättäen oma hylly kaikille gluteenittomille. Olin etsimässä jauhoja ja äimistelin, etteikö koko kaupasta löydy mitään gluteenitonta. Kunnes löysin hyllyn Mutta se taisi olla vain kokeilu, nyt tuotteet on taas tavallisten tuotteiden hyllyissä.

<< Alkuun < Edelliset
1 2

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  1 vinkki

  Linkkejä
  1 linkki

  Keskustelu
  15 viestiä, 2 aloitusta

  Rekisteröitynyt
  29.7.2009 22:12

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,012s