Kaupassa

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • taigis 101 viestejä1.9.2009 21:01

  Tänään tuolla Joensuun Prisman jauhohyllyssä tuli mieleeni seuraava juttu.
  Glut.jauhot olivat aivan oikeaoppisesti siellä ylimmällä hyllyllä, mutta aika vähissä, eli niitä oli vain siellä hyllyn takareunassa muutamia pusseja.
  Minä olen pitkä, yli 180 senttinen ja juuri sain sieltä tarvitsemani jauhot kurotettua. Tuli mieleen, miten ne sieltä saa otettua itseäni lyhyemmät keliaakikot, jo 10 senttiä lyhemmälle voi olla lähes mahdoton tehtävä!

  Syömässäkin kävin,, lounasravintola, jossa näkyvillä vain päivän lounasvaihtoehdot.
  Tänään kaikki muut vaihtoehdot (4) sisälsivät gluteenia paitsi kantarellikeitto. Kaikki merkitty hyvin.
  Kysyin kassalta, eikö tosiaan olisi mitään muuta gluteenitonta kuin tuo keitto, ei oikein se maistunut ja oli kova nälkä!
  Kävi kysymässä keittiöltä ja sain lounashintaan oikein hyvän leikepihvin ranskalaisilla ja kunnon salaatein.
  Vatsa täysi ja hyvä mieli siitä!

 • Suviih  629 viestejä2.9.2009 10:58

  Kyllä, se jauhon saaminen ylähyllyltä tällaiselle melkein 160 senttiselle on hankalaa jo silloin kun siitä edestä on otettu muutama laatikko. Muutaman kerran olen napannut avuksi sen jakkaran, jota työntekijät käyttävät hyllyjä täyttäessään. Tällöin olen kyllä siirtänyt siihen eteen muutaman paketin enemmän kuin itse tarvitsen että seuraava asiakas saisi omansa helpommin.
  Onneksi jakkaraan joutuu turvautumaan suht harvoin kun kuitenkin taitavat kauppojen työntekijät päivittäin siirrellä niitä paketteja lähemmäs reunaa.

  Gluteenittomia leivontaohjeita: http://www.gluteenitontaleivontaa.fi
  Blogin Facebook-sivut:
  https://www.facebook.com/gluteenitontaleivontaa

 • Mainos

 • Viveka 127 viestejä2.9.2009 20:44

  Jakkaralla kurotellaan täälläkin...

  ~ Gluten-free personality since 2004 ~

 • Ira 57 viestejä3.9.2009 13:19

  Olin jo unohtanut, että suomessa on nuo gluteenittomat järjestetty samoihin hyllyihin, kuin normaaliruokaisten. Onko joka kaupassa näin?. Saksassa on erikseen (useimmissa kaupoissa)ihan oma hyllykkö, lattiasta kattoon pelkkiä gluteenittomia "kuivatuotteita" kuten jauhoja, mausteita, spagettia, keksejä, muroja,leipiä ja jne.Kontaminaatioriskiä ei ole ja ennenkaikkea näkee heti mitä kaikkea kaupassa on tarjolla ja ei tarvi ravata kauppaa ympäri. säästyy aikaa ja hermoja. Kaupassa, jossa käyn on vielä hyllyä vastapäätä pieni pakastin kaappi, jossa on gluteenittomat pakastetuotteet.
  Taitaa ruotsissakin olla näin järjestetty gluteenittomat tuotteet erikseen omalle hyllylle. mielestäni tämä on kätevämpää ja helpottaa elämää.Olisko mahdollista kenties suomessakin näin tehdä?

 • Herkuttelija 15 viestejä3.9.2009 16:15

  Ainakin Kampin K-Supermarketissa Helsingissä on kaikki gluteenittomat jauhot, pastat, keksit, tuore- ja vakuumileivät yms. omalla hyllyllä. Järjestely on saanut kiitosta, ja Uudenmaan keliakiayhdistys palkitsi kauppiaan laajasta glut. tuotteiden valikoimasta.
  Yhdessä Kallion Alepassa oli yllättäen oma hylly kaikille gluteenittomille. Olin etsimässä jauhoja ja äimistelin, etteikö koko kaupasta löydy mitään gluteenitonta. Kunnes löysin hyllyn Mutta se taisi olla vain kokeilu, nyt tuotteet on taas tavallisten tuotteiden hyllyissä.

 • Ira 57 viestejä4.9.2009 21:13

  No onpa hyvä, että on tuo oma hyllykkö osattu laittaa ja ennenkaikkea tosi hyvä, että on palkittu tuo kauppa valikoimastaan. Muuten, kun tuotteet on omalla hyllyköllä niin näkee myös, kuinka paljon tai kuinka vähän on tarjolla gluteenittomia kyseisessä kaupassa. Ihan hyvä, sillä joskus minäkin ohhottelen siinä kaupassa, missä käyn miten gluteeniton valikoima on varmastikin promillen verran normaaliruokaisten valikoimaan nähden. Olen kyllä suht tyytyväinen mitä saan ostettua, mutta aina on parantamisen varaa..

 • Siukku13 60 viestejä4.9.2009 22:46

  Espoon MiniManissa on kanssa oma hyllynsä gluteenittomille. Siellä on musta myös ihan kiva valikoima, tai sitten se vaan näyttää isolle kun ne on kaikki yhdessä. Pakasteet on kyllä pakasteiden seassa.
  Mäkin olen toki kuullut tuosta Saksan valikoimasta. Saksa on ihan mun suosikkimaita ja diagnoosin jälkeen vielä hitusen enemmän...

 • Mainos

 • Viveka 127 viestejä5.9.2009 11:04

  Laitoinkin jo tuonne vinkkeihin Oulun reissun löydön eli Oulun Raksilassa sijaitsevan Prisman. Siellä oli oma osasto gluteenittomille tuotteille. Heti näki mitä kaikkea oli tarjolla, ei tarvinnut etsiskellä.

  Tuli siinä ihastellessa mieleen, että saattaahan noita tuotteita isommissa kaupoissa olla yhtä paljon, kuin kyseisessä Prismassa, mutta jos ne on ripoteltu ympäriinsä, niin kuka niitä kaikkia löytää...

  ~ Gluten-free personality since 2004 ~

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

©2023 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,009s