Marianne82

Keskusteluviestit

1 2 3
Seuraavat > Loppuun >>
 • Idea: Gluteenitonta paremmin tarjolle 26.9.2012 16:53

  Olen samaa mieltä, että aika epätodennäköistä tämä verohelpotus varmaan käytännössä olisi, eikä mitään epäterveellistä tulisikaan tukea.
  Valmisruoissa on kyllä ihan kelvollisiakin tuotteita. Erot huomaa,kun lukee ainesosaluetteloita. Yleistys, että kaikki valmisruoka on moskaa, ei pidä paikkaansa, mutta niistä hyvistä joutuu kyllä maksamaan enemmän kuin ns. peruseineksistä.

  Minusta on melko lyhytnäköistä suurenkaan yrityksen väheksyä pieniä marginaaliryhmiä, kukaan ei voi tietää miten suureksi ne kasvavat, ja se joka on ensimmäisenä huomioinut myös nämä "vähemmistöt", saattaa olla voittaja. Sen ymmärtää, että näitä tuotteita ei kaikki voi lähteä kehittämään ja valmistamaan, mutta tässä tapauksessa kyse oli vain pakkaukseen laitettavasta merkinnästä - sitä ei viitsitty laittaa, kun ei ole mikään iso juttu...

 • Idea: Gluteenitonta paremmin tarjolle 26.9.2012 12:48

  Totta puhut, monet valmisruoat ovat gluteenittomia mm. lähes kaikki kiusaukset, niitä ei vain ole merkitty mitenkään. Ainesosaluetteloista joutuu aina tarkistamaan tuotteen sisällön. Asiaan varmasti vaikuttaa myös se, että gluteenittomuutta ei pystytä varmuudella takaamaan.

  Tosin valmistajat eivät vielä tänäpäivänäkään oikein tunnu ymmärtävän gluteenittomuden merkitystä - olen itse asiaa tiedustellessani törmännyt kysymykseen: ei kai se gluteenittomuus niin iso juttu ole? Ja tästä ei ole kuin vuosi aikaa..., kyseessä oli melko suuri valmisruokatoimija.

  Ilokseni olen huomannut, että löytyy myös valmistajia, jotka ovat merkinneet tuotteisiin selvästi gluteeniton/ laktoositon. Esimerkiksi Kokkikartanolta löytyy aivan mahtavan hyviä keittoja, joiden pakkauksissa on selvät merkinnät. Tosin ei heidänkään kaikissa tuotteissa mitään merkintöjä ole.

  Minä laitan usein palautetta suoraan valmistajille ja he ovat ainakin kertoneet, että huomioivat tulevaisuudessa tätä asiaa yhä enemmän sekä tuotekehityksessään, että pakkausmerkintöjä miettiessään. Nähtäväksi jää, miten käy?

  Varmasti tuo verohelpotuskin motivoisi valmistajia kehittämään enemmän gluteenittomia tuotteita...

 • Kurja kokemus ravintola Seurasaaresta 7.9.2012 21:32

  Uskomatonta, että ravintolapäällikkö ei tällaista asiaa tiedä, tai ei välitä. Olen itsekin törmännyt tilanteisiin, joissa minuun on suhtauduttu kun pahimpaan "nipottajaan", kun olen pyytänyt gluteenitonta.
  Toki virheitä voi sattua, mutta silloin pyydetään anteeksi.

  Minulle kävi juuri hiljattain Naantalin kylpylän yhteydessä olevassa ravintolassa niin, että tilasin gluteenittomaksi merkityn jälkiruoan. Annokseen oli laitettu mukaan keksi, aloin syömään sitä, kunnes havahduin ja kysyin tarjoilijalta, että onhan myös keksi gluteeniton - no ei ollut.
  Hän kyllä ystävällisesti tarjoutui tekemään minulle uuden annoksen, mutta se oli jo myöhäistä... seuraava päivä meni sitten pilalle, enkä päässyt nauttimaan kylpylästä lainkaan.
  Laitoin sinne vielä erikseen palautetta, johon vastattiin, että ovat nyt laittaneet viestin ravintolaan, ettei vastaavaa enää tapahdu, mutta eivät edes pahoitelleet minun osaltani pilalle mennyttä reissua. Toivottivat kuitenkin lämpimästi tervetulleeksi uudelleen.

 • LAKRIDS gluteenittomat lakritsit Stockmannilta 5.9.2012 21:30

  Kiitos vinkistä Täytyypä poiketa Stockkalla.... Onkohan näitä myös Jumbossa?

 • Kauppojen hintataso 12.7.2012 10:25

  Totta, Keskon ja S-ryhmän strategiat ovat erilaiset ja sehän on ihan ok niin. S-ryhmä pyrkii olemaan kokonaisedullisin ja K-puoli käyttää paljon tarjouksia sisäänvetotuotteina. Mutta hienoa, että gluteenittomia tuotteita on tarjouksessa - toivottavasti on jatkossakin
  Se on selvää, että jostain kauppa katteensa ottaa, mutta minun mielestäni on "väärin" rahastaa gluteenittomilla tuotteilla, ne ovat muutenkin melko kalliita. Monissa muissa tuoteryhmissä asiakas voi valita useista vaihtoehdoista, mutta keliaakikoilla ei leipien ym. suhteen ole kovin paljon vaihtoehtoja.
  Kyllähän valikoimat pikkuhiljaa kasvavat ja toivottavasti sen myötä ketjujen väliset hinta-erot tasoittuvat.

 • Kauppojen hintataso 10.7.2012 21:16

  Harmi,että K-kauppiaat eivät tätä asiaa huomioi, tai eivät välitä? Monissa K-ketjun isoimmissa myymälöissä on kohtalaisen hyvät valikoimat gluteenittomia tuotteita, sellaisiakin joita ei saa muualta, ja jos hinnat olisivat kohdallaan, ihan mielelläni tuotteita kokeilisin. Mutta kun esim. gluteeniton keksipaketti, joka maksaa Prismassa 2,10eur, maksaa Citymarketissa 3,20eur, niin ei tarvitse miettiä mistä ostan ko. tuotteen. Todennäköisesti keskusliikkeet maksavat tuotteista suurinpiirtein saman verran, joten kovin iso hintaero kyllä antaa mielikuvan kauppiaan "ahneudesta". Jos nyt joku K-puolella töissä oleva lukee näitä kommentteja, niin vie viestiä eteenpäin. Keliakiaa sairastavien määrä kasvaa koko ajan ja moni valitsee ostopaikkansa gluteenittomien tuotteiden perusteella, ja tekee siinä samalla sitten muutkin ostokset.

 • Kauppojen hintataso 9.7.2012 21:36

  Olen huomannut ihan saman asian, K-ketjujen myymälät ovat kalleimmat useissa gluteenittomissa tuotteissa, ja ehkä muissakin? Jopa saman ketjun myymälöiden välillä on huomattavia hintaeroja. Olen laittanut asiasta palautetta useampaan myymälään ja kysynyt syytä moiseen - kukaan ei ole vaivautunut edes vastaamaan. Kauppahan voi hinnoitella tuotteet miten haluaa, ja on helppoa rahastaa keliaakikoilta, joilla ei ole vaihtoehtoja. Itse asioin nykyään vain S-ryhmän myymälöissä. Tuotteet ainakin ovat samanhintaisia riippumatta siitä missä S-marketissa käyt.

1 2 3
Seuraavat > Loppuun >>

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,015s