Marianne82

Keskusteluviestit

1 2 3
 • Gastroskopia 8.1.2013 19:49

  Huomenna pitäisi mennä gastroskopiaan..., olen nyt kolme kertaa siirtänyt ajan, koska en uskalla mennä. Ensimmäinen kerta oli niin kamala kokemus ja voin huonosti jo pelkästä ajatuksesta. Aion pyytää jotain rauhoittavaa ja jos en saa, en suostu toimenpiteeseen. Saa nähdä miten käy? Olen samaa mieltä Hecun kanssa - aivan keskiaikaiselta kidutusmenetelmältä tuntui!

 • Kuinka kauan teillä meni keliakian hyväksymiseen? 7.12.2012 20:40

  Kohta tulee vuosi siitä, kun minulla todettiin keliakia. Aluksi olin helpottunut, kun oireille vihdoin löytyi syy ja oloni parani melko nopeasti. Edelleen kuitenkin kaipaan esim. Ruisleipää ja olen välillä todella tuskastunut jatkuvasta ainesosien "kyttäämisestä". Joskus tekisi mieli unohtaa koko sairaus ja syödä mitä huvittaa, mutta minä en voi. Olo on aivan kamala, jos saan pienenkin määrän gluteenia, näin on joskus käynyt vahingossa. Olen joskus kateellinen kaikille, jotka voivat syödä mitä vain.

  Työpaikallani on välillä tapana, että juodaan yhdessä kahvit ja syödään pullat tai viinerit. Minulle ei koskaan tilata mitään, ja katselen sitten vierestä kun muut syövät. Kaappiin on varattu kyllä paketti näkkileipää nimelläni, mutta nekin joku on syönyt.

  Kaikesta huolimatta olen iloinen, kun ei tarvitse syödä lääkkeitä. Riittää kun noudattaa ruokavaliota, ja ilokseni olen huomannut, että gluteenittomia tuotteita alkaa olla jo melko paljon, ja olen itsekin innostunut leipomaan. Uskon, että pikkuhiljaa alan olla sinut tämän sairauden kanssa, vaikka "heikkoja hetkiä" joskus tuleekin.

 • HKI luontaisesti gluteeniton kahvila 27.11.2012 12:54

  Kävin tänään ensimmäisen kerran Huvilan kahvilassa, vihdoinkin!
  Oli pakko kysyä, onko nämä kaikki ihan oikeasti gluteenittomia? Ja onhan ne Voi sitä riemua kun sain oikean korvapuustin, joka myös maistui siltä. Nyt on vuoroaan odottelemassa karjalanpiirakat, sämpylät ja focaccia...

 • Trendiallergiat saavat kokin kiehumaan 25.11.2012 11:46

  Hyvä idea. Olen itsekin törmännyt tilanteeseen, jossa gluteenitonta ruokavaliotani kommentoitiin "hän on niin trenditietoinen". Tuntui tosi pahalta, koska tämä henkilö tietää, että sairastan keliakiaa, eikä minulla ole vaihtoehtoja. Ihmiset eivät kuitenkaan tunnu oikein ymmärtävän tästä sairaudesta mitään ja jatkuvasti saa olla selittämässä valintojaan..., ja nämä "trendiallergikot" eivät asiaa auta. Varmasti monella hämärtyy se raja milloin kyse on todellisesta sairaudesta. Tällaisella kortilla voisi asian helposti "todistaa".

 • Gastroskopia 23.11.2012 21:20

  Olen nyt kaksi kertaa perunut gastroskopia ajan..., ja reilun viikon päästä taas olisi aika. Olen ollut vain kerran aikaisemmin, mutta se oli niin kamala kokemus, että en tiedä miten enää pystyn menemään?
  Viimeksi en saanut mitään rauhoittavaa, vaikka pyysin. Voin todella huonosti ja lääkäri tuntui olevan hiukan ärtynyt sen vuoksi. Toimenpide jouduttiin keskeyttämään, mutta riittävät koepalat onneksi ehdittiin saada. Pitää vain yrittää kerätä rohkeutta ja hoitaa asia...

 • Trendiallergiat saavat kokin kiehumaan 23.11.2012 16:53

  Tämä artikkeli sai minut kiuhumaan. Ymmärrän kyllä, että näitä "trendiallergikkoja"on joka lähtöön, ja se ei auta meitä oikeasti ruokarajoitteisia. On varmasti työlästä tehdä ruokaa huomioden kaikkien vaatimukset, mutta tosiasia lienee, että nämä allergiat / rajoitteet ovat lisääntyneet kovasti. Niitä ei oikein voi sivuuttaa kiukuttelemalla. Monellla asia ei ratkea sillä, että nappaa sen pikkupillerin.
  Herran asenne on kyllä sellainen, että minä en tule koskaan häiritsemään häntä ikävien vaatimusteni kanssa.

 • Ikäviä tilanteita 20.11.2012 18:05

  Asia on käsitelty kyseisen pizzerian kanssa ja he ottivat palautteen todella hyvin vastaan. Kävimme yhdessä läpi gluteenittoman pizzan valmistuksen ja kyllä se vaikutti ihan luotettavalta toiminnalta. Pizzataikina tulee pakasteena omassa vuoassa ja täytteet niihin otetaan aina erikseen, niin että eivät joudu kosketukseen gluteenin kanssa. Mutta, se miten sitten yksittäinen työntekijä toimii, ei kukaan ole näkemässä - ellei hae sitä pizzaa itse ja vahdi valmistusta vieressä. Ensi kerralla teen niin...

 • Paistotuoretta leipää cittarista 20.11.2012 17:56

  Jumbon Cittarissa oli jyväinen- ja vaalealeipä - molemmat syöty! Leivät ovat valkoisessa paperipussissa, jossa lukee melko isolla gluteeniton. Oli kyllä aivan mahtavaa saada tuoretta juuri paitettua leipää Jyväinen oli hyvää, mutta se vaalea ei maistunut oikein miltään, siitä huolimatta ostan kyllä toistekin.

 • Gluteenittomat tuotteet Tammiston Citymarket 10.11.2012 20:56

  Ihan pakko laittaa viestiä ja kiitokset Citymarket Tammisto, Vantaa. Ovat todella panostaneet gluteenittomien tuotteiden valikoimiin, ja tuotteet löytyvät helposti - niitä on monta hyllymodulia. Täältä löytyy myös ruotsalaiset Mix Well- jauhosekoitukset, joita on ilmestynyt muutamiin muihinkin Cittareihin.

 • Ikäviä tilanteita 10.11.2012 20:41

  Ihan laiskuuttani tilasin tänään pizzan paikasta, jonka valikoimissa on myös gluteenittomia pizzoja. Minua on siitä kyllä varoitettu, mutta olen niin väsynyt tähän jatkuvaan varomiseen. No, se oli kyllä virhe, olen ollut koko päivän kaksinkerroin kippurassa aivan kamalan vatsakivun vuoksi..., nyt alkaa vähän helpottamaan, mutta päivä meni pilalle. Niin, ja syyhän on ihan omani, mitäs tilasin gluteenittoman pizzan

1 2 3

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,011s