Marianne82

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3
 • Keliakia ja alttius muihin suolistotulehduksiin? 17.1.2014 10:47

  Minulla gluteeniton ruokavalio on auttanut todella paljon, enkä ole juuri sairastellut flunssia tai vatsatauteja keliakiadiagnoosin jälkeen. Mutta minulla on edelleen vatsaoireita ja ongelmia nimenomaan rasvojen imeytymisessä - tämä johtuukin haiman vajaatoiminnasta, johon olen juuri saanut lääkityksen. Olen kamppaillut pari vuotta painoni kanssa, ja niin päin, että se meinaa koko ajan vain tippua. Nyt lääkityksen löydyttyä, paino on heti alkanut nousemaan - kunhan ei nyt sitten nousisi liikaa? Sain sellaisen käsityksen, että tämä on melko yleistä keliaakikoilla, mutta tämä siis yhden lääkärin arvio.

 • Löytyykö näitä mistään gluteenittomana 17.1.2014 09:10

  En tiedä missä asut, mutta nelostien varrelle Hartolaan on avattu kahvila-ravintola-leipomo La Kar de Mumma. Jos siellä päin liikut, kannattaa poiketa! Juuri tällä viikolla oli lounaslistalla gluteenitonta Lasagnea

  Myynnissä on myös Vuohelan Herkun tuotteita.

  Kurkkaa La Kar de Mumman nettisivuille tai FB-sivuille.

 • Miksi keliakiaan suhtaudutaan niin vähättelevästi? 4.8.2013 15:35

  Hei, itselläni takana jo puolitoista vuotta keliaakikkona, mutta muistan hyvin miten hämmentävältä moni asia aluksi tuntui. Ajattelin etten voi syödä enää juuri mitään, mutta olin onneksi väärässä! Gluteenittomien tuotteiden valikoma kasvaa koko ajan.

  Olen myös törmännyt vastaavanlaiseen kommentointiin kuin sinä ja aluksi olin vähän pahoillani, kun tuntui, ettei ihmiset ymmärrä. Ja sitä tietämättömyyttähän se usein on. Moni tuntuu mieltävän keliakian allergiaksi. Minulle tarjoittiin juuri pastasalaattia ja sanottiin, että jätä vain ne pastat syömättä, en minä pahastu. Kysyin pahastutko, jos en syö sitä lainkaan? "Oletpa sinä hankala" sain vastaukseksi.
  Enää en välitä näistä kommenteista, vaan kerron miksi olen niin nirso - usein monta kertaa samoille ihmisille, mutta pikkuhiljaa....

  Tsemppia sinulla ja usko pois, kyllä tämän keliakian kanssa voi elää ihan normaalia elämää - vaikka ihan kaikkea ei voikaan syödä

 • Hyvä aamiainen 24.1.2013 17:21

  Minä syön aamuisin gluteenitonta leipää - välillä teen itse ja välillä ostan valmiina. Hankin pari kuukautta sitten leipäkoneen.

  Suosikkini on Moilasen juustosämpylät ja Schär:n kokojyväleipä, jota en harmikseni ole löytänyt kuin muutamasta S-marketista.

  Myös luonnonjugurtti, johon lisään hunajaa ja mustikoita tai mysliä, on yksi suosikkini.

  Semperin murot + punaiset marjat ovat hyviä.

  Ja jos käytte Tukholmassa, sieltä saa ihan älyttömän hyvää Ewalie:n valmista myslisekoitusta.

 • Gluteenitonta Roomassa? 20.1.2013 16:55

  Ihanaa, kun laitatte tänne näitä kokemuksia. Olen juuri miettimässä seuraavaa matkakohdetta, ja nyt tiedän mikä se on - Rooma

 • Alkoholin sietokyky keliakia-diagnoosin jälkeen 12.1.2013 16:07

  Minulla tehtiin keliakia diagnoosi vuosi sitten. Vatsani ei silloin sietänyt alkoholia lainkaan, yksikin lasi viiniä, ihan sama mitä laatua, ja vatsani oli aivan sekaisin..., kuten lähes kaikesta muustakin.

  Nyt kun olen noudattanut tiukkaa gluteenitonta ruokavaliota, asia on korjaantunut ja voin juoda muutaman lasin viiniä, mutta en juuri enempää - lähinnä sen vuoksi, että minua alkaa väsyttämään aivan tolkuttomasti. Tällä ei tosin välttämättä ole mitään tekemistä keliakian kanssa? Mitään pahoinvointia minulla ei kyllä ole.

 • Gastroskopia 12.1.2013 15:52

  Susa, kävin ihan julkisella puolella.

  Samoilla lääkäreillä näkyy olevan vastaanottoja myös yksityisellä, mutta en ole yhtään selvittänyt mitä ko. tutkimukset maksavat, olen ollut ihan tyytyväinen julkisen sektorin puolelta saamaani hoitoon lukuunottamatta sitä ensimmäistä gastroskopiaa.

 • Välilasku Venäjälle 10.1.2013 12:13

  Minä luultavasti olisin onnellinen, että jäin henkiin...
  Varmasti tosi kurja olla nälissään tuollaisessa tilanteessa, mutta kukaan ei tainnut kuitenkaan kuolla, vaikka tarjottava ruoka ei kovin kummoista ollutkaan. Eikä tuo tilannekaan onneksi ihan jokapäiväinen ole. Jotenkin haluaisin uskoa, että matkanjärjestäjät kyllä tekevät parhaansa?

  Olen itse tässä viimeisen vuoden aikana nähnyt nälkää ihan täällä kotimaassa mm. muutamassa palaverissä, joiden tarjoiluissa ei ole mitenkään huomioitu ruokavaliotani,vaikka se on tiedossa. Viimeksi pari viikkoa sitten, kun muut söivät pastaa, minä nakersin salaatinlehtiä - tämän vuoksi pidän aina mukanani jotain syötäväksi kelpaavaa.

 • Gastroskopia 9.1.2013 15:51

  Nyt se on tehty!
  Olipa positiivinen yllätys tällä kertaa - lääkäri oli todella pätevä ja rauhallinen, hän keskusteli kanssani ja totesi, että yritetään tällä kerralla tehdä tästä hieman miellyttävämpi kokemus.
  Sain rauhoittavaa ja koko toimenpide oli hetkessä ohi. Ei tämä varmaan koskaan kovin mukavaa ole, mutta jos ensimmäinen kerta olisi ollut tämänpäiväisen kaltainen, minulle ei koskaan olisi tullut siitä sellaista kammoa kuin nyt oli.
  Eli te, joilla on niitä kamalia kokemuksia, seuraava kerta voi olla huomattavasti helpompaa
  On kuulemma aivan lääkäristä kiinni, antaako rauhoittavaa vai ei. Olin ensimmäisellä kerralla samassa paikassa, mutta silloin en saanut mitään, vaikka pyysin.

 • Gastroskopia 8.1.2013 19:49

  Huomenna pitäisi mennä gastroskopiaan..., olen nyt kolme kertaa siirtänyt ajan, koska en uskalla mennä. Ensimmäinen kerta oli niin kamala kokemus ja voin huonosti jo pelkästä ajatuksesta. Aion pyytää jotain rauhoittavaa ja jos en saa, en suostu toimenpiteeseen. Saa nähdä miten käy? Olen samaa mieltä Hecun kanssa - aivan keskiaikaiselta kidutusmenetelmältä tuntui!

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,014s