Martzy

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • Keliakia ja lapsettomuus 19.11.2018 13:53

  Hei!
  Olen nyt jo 40-vuotias nainen, joka kärsinyt ihottumasta 15- vuotiaasta asti.
  Olen kolmen lapsen äiti joista nuorin syntyi 2005. Sen jälkeen en ole raskaaksi tullut.
  Poikani lääkäri tunnisti melko suurella varmuudella ihottumani ihokeliakiaksi, jota ei ole kuitenkaan koepalana tutkittu.
  Gluteeni vasta- aineita ei ole koskaan verikokeessa löytynyt, mutta koepalaa ei ole myöskään otettu.
  Nyt en voi tämän viestin lukemisen jälkeen olla miettimättä lapsettomuuttani nuorimaisen jälkeen ja keliakian yhteyttä siihen.
  Miksei koepalaa ole koskaan otettu kun epäilystä on ollut jo aiemmin, vaan jätetty verikokeiden varaan? Siksikö en ole lasta saanut näinä vuosina yrityksistä huolimatta? Olen surullinen, koska toiveita lapsesta on ollut jo toistakymmentä vuotta, mutta mitään ei ole tapahtunut.
  Onko mahdollista että lapsensaantikyky vielä palautuu muutaman vuoden gluteenittoman jälkern? Kuinka suuri/ pieni mahdollisuus sellaiseen voi olla?

 • Epäily ihokeliakiasta 15.11.2018 12:53

  Hei!
  Olen kärsinyt jo nuoresta asti kiusallisesta, kutisevasta ihottumasta. Ihoa on hoidettu milloin milläkin voiteella yms. Eikä koskaan ole mitään gluteeniin liittyvää kokeista löydetty.
  Nyt kävimme poikani omalääkärillä ja nopeasti ohimennen näytin ihottumaa hänelle. Hän tuumasi heti että näyttää ihan ihokeliakialta, mikä oli yllätys itselleni.
  Olen omatoimisesti syönyt nyt työssäni gluteenittoman ruuan 3 viikon ajan ja iho on alkanut voimaan huomattavasti paremmin.
  Kotona olen jatkanut norm. Ruoan syöntiä sen vuoksi että kun jossain vaiheessa pääsen lääkärille koepalan ottoa varten, ei tulokset ole virheelliset.
  Nyt lähinnä kiinnostaa että millaisia sivuoireita voi tulla jos siirtyy pikkuhiljaa kokonaan gluteenittomaan ruokavalioon? Suolen toiminta on ainakin hidastunut ja ummetusta on välillä, mutta voiko jotain muuta haittaa tulla?

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

©2023 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,014s