Mervi

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • Herbalifen pirtelöt gluteenittomia? 4.10.2011 12:01

  Moi! Herbalifen edustaja väitti tuossa muutama vuosi sitten minulle, että keliakia paranee heidän tuotteillaan. Eikä antanut millään periksi!Jos sisällysluettelossa lukee sisältää gluteenia se silloin sisältää sitä! Ja ei ole keliaakikolle sopiva. Kannattaa aina uskoa mitä lukee ennemmin kuin mitä joku sanoo. Voit tietenkin varmistaa vielä keliakialiitolta.

 • Gluteeniton laskiaispulla! 8.2.2010 09:49

  Juu kannatan ehdottomasti itse leipomista. Meiltä päin sai Citymarketista ostaa pakasteesta Vuohelan leipomon laskiaispullia. Oli niin sokerisia, etteivät millekään muulle maistuneetkaan. Kun on näin 42 vuotta keliakiaa potenut, niin täytyy sanoa, että on helppoa leipominen nykyaikana. On näitä "apuaineita" kuten tuo psyllium. Ennen ei ollut edes jauhoja ja vielä aikuisten oikeesti näin oli.

 • Keliakia suvussa 24.2.2009 11:06

  Moikka! Tuo on erittäin hyvä ja tarpeellinen tuo käypä hoito-suositus ja keliakialiiton kaavio tuosta hoidosta ja seurannasta. Valitettavasti se vain harvoin on todellisuutta. Olen käynyt tuon kaavion kanssa terveyskeskuksessa saadakseni itse seurantaa ja saadakseni lapseni verikokeeseen. Mutta meillä päin tuolla ei ole mitään tehoa. Ehkä olisi, mikäli olisin työssä käyvä ihminen voisi se tehota työterveyspuolella. Valitettavasti kuitenkin olen ikäni ollut kotiäiti/työtön/opiskelija. Tällaiset eivät kiinnosta terveydenhoitojärjestelmää. Itseasiassa opiskelen sairaanhoitajaksi... Nooo, onhan tässä pärjätty näinkin!

 • Keliakia suvussa 15.2.2009 18:29

  Heips!
  Kyllä meikäläinenkin on sukujen ainoa keliaakikko. Ollut keliakia syntymästä saakka tai siitä saakka kun on viljoja aloitettu eli viiden kuukauden iästä saakka. Itselläni on neljä lasta eikä kenelläkään ole toistaiseksi keliakiaa. Paitsi, että eipä heitä ole juuri tutkittukaan. Missä te ihmiset voitte käydä/käyttää jotkuta testeissä? Paikkakunnalla jossa asun ei testejä tehdä, jos ei ole hyvää syytä. Perinnöllisyys ei ole hyvä syy...

 • Kuinka kauan teillä meni keliakian hyväksymiseen? 4.12.2008 20:50

  Heips!
  Itselläni on ollut keliakia koko ikäni eli yli 40 vuotta. Voin sanoa, että koskaan sitä ei täysin 100 % hyväksy. Aina kun olen jossakin, missä syödään ja ei ole mitään gluteenitonta tarjolla, niin kyllä rehellisesti sanottuna vituttaa vaikka näyttää normaalia naamaa ja sanoo, että ei se mitään... Tai kun olen ruokakaupassa leipä ym. osastolla ja perhe, jolla ei muuten ole keliakiaa kenelläkään, pähkäilee että mitä leipää ostais ku kaikissa on jotain vikaa... Herranjestas sentään, te voitte sentään valita noista noin sadasta tuoreesta vaihtoehdosta! Niinpä. Ei siihen koskaan totu tai hyväksy, mutta sen kanssa oppii elämään. Hyvää joulun aikaa kaikille!

 • Capuccino sisältää joskus gluteenia 5.10.2008 17:59

  Hei kaikille!

  Varoituksen sana! Joissakin capuccinoissa on gluteenia, johtuen siitä, että koneiden käyttämässä maitojauheessa on vehnää. Tämä vehnä tulee samalta tuotantolinjalta jossa tehdään jotain gluteenia sisältävää eli kyse on kontaminaatiosta. Muistakaa varmistaa capuccinonne gluteenittomuus!

 • Ovatko kaikki teet gluteenittomia? 5.10.2008 17:57

  Kyllä ovat! Teehen ei lisätä mitään gluteenia sisältävää.

 • Riisin gluteenittomuus ravintoloissa 5.10.2008 17:56

  En ole kyllä koskaan vielä törmännyt ravintolaan, joka sanoo että heidän riisinsä ei ole gluteenitonta. Joissakin ulkomaisissa ravintoloissa käytetään gluteeniriisiä ja sitä ei tietenkään voi syödä. Couscous on vehnästä ja näyttää kylläkin riisiltä ja sitäkään ei voi syödä. Lihaliemi ym. kuutioissa voi myös olla vehnää ja jos ravintola käyttää riisinsä keittämiseen liemikuutioita, niin silloin riisi ei ole gluteenitonta.

 • Missä luuraa kunnollinen jäätelötuutti? 5.10.2008 17:53

  Omalla paikkakunnallani kioskeissa on myytävänä pehmiksiä ym. jäätelöitä, joita tehdään gluteenittomaan tuuttiin eli vohveliin. Vohveleita voi ostaa tavallisesta ruokakaupasta ja täyttää niinkuin itse haluaa. Herkullista!

 • Tärkkelysiirappi! 5.10.2008 17:52

  Tärkkelyssiirappi: gluteeniton muotoilu- ja täyteaine, sanoo Keliakialiiton sivu eli voi turvallisesti syödä.

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  10 vinkkiä

  Keskustelu
  10 viestiä, 1 aihe

  Kommentit
  1 kommentti

  Rekisteröitynyt
  5.10.2008 17:16

©2023 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,013s