Kalmia 48 viestejä – 20.11.2008 17:42
Tuntuu etten osaa hyväksyä tätä ruokien kanssa sähläämistä sitten millään. Nyt tarkkaa ruokavaliota takana n. ½vuotta.Jezu Ylläpitäjä – 21.11.2008 12:06
Itse olin ollut vuosikausia tekemisissä keliaakikon kanssa ennen omaa diagnoosia ja varmaan osaltaan tämän takia sopeutuminen oli hyvin nopeaa.Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
motusalem 85 viestejä – 30.11.2008 20:25
Juu jezun kanssa samiolla linjuilla. Kotimaassa ok, mutta maailmalla vaikeaa. Ruisleipää on ikävä ja olutkin menisi jos sitä voisi juoda. Tuo kahden tölkin kiintiö on vähän nihkeää jos satut olemaan vaikka saunaillassa. Mutta siideri on kyllä korvannut oluen.
Mullakaan ei ole ollut suhdetta pullaan tai leivonnaisiin, joten siinä ei ole suurta hankaluutta. keliakialiiton sivustoilla sanotaan kaurasta: "Vähittäiskaupassa saatavilla olevien kaurahiutaleiden-
ja leseiden lisäksi" - tulkitsen tuota niin, että kaurahiutaleita voi käyttää...sain tuossa ihan pari päivää sitten aikamoiset vatsakivut, kun lisäsin leipätaikinaan Pirkka-kaurahiutaleita...enkä yleensä edes saa mitään oireita...
Lisäksi olen kritisoinut keliakialiittoa siitä, että he kertovat tuoteluettelossaan ne valmistajat, jotka mainostavat sivuilla...
Huuda ihmeessä välillä! Etenkin niille ihmisille, jotka pitävät sinua nirsona...
Jezu Ylläpitäjä – 30.11.2008 22:35
motusalem kirjoitti:
motusalem kirjoitti:
motusalem kirjoitti:
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Mervi 10 viestejä – 4.12.2008 20:50
Heips!
Itselläni on ollut keliakia koko ikäni eli yli 40 vuotta. Voin sanoa, että koskaan sitä ei täysin 100 % hyväksy. Aina kun olen jossakin, missä syödään ja ei ole mitään gluteenitonta tarjolla, niin kyllä rehellisesti sanottuna vituttaa vaikka näyttää normaalia naamaa ja sanoo, että ei se mitään... Tai kun olen ruokakaupassa leipä ym. osastolla ja perhe, jolla ei muuten ole keliakiaa kenelläkään, pähkäilee että mitä leipää ostais ku kaikissa on jotain vikaa... Herranjestas sentään, te voitte sentään valita noista noin sadasta tuoreesta vaihtoehdosta! Niinpä. Ei siihen koskaan totu tai hyväksy, mutta sen kanssa oppii elämään. Hyvää joulun aikaa kaikille!
pippuri 13 viestejä – 6.12.2008 14:12
Moi!
Minulla on ollut keliakia 20 vuotta. Minä en kyllä yhtään haikaile tavallisten tuotteiden perään. Olen sen jo silloin tehnyt itselleni selväksi, ettei viinereitä ym. muita pullia saa tehdä mieli. Eikä myös tee. Mutta slloin alussa kyllä tuli tippa silmään, kun en saanut millään leipiä onnistumaan. Silloin ei ollut kyllä läheskään niin paljon valikoimaa, ei juuri mitään. Joudun leipomaan leipäni hiivattomana, kun on hiivaongelma. Mutta kyllä niistäkin ihan syötäviä saa.
Olen matkoillakin pärjännyt ihan hyvin. Omat leivät on kyllä pienilläkin matkoilla mukana. Jopa Teneriffalla "All inglusive" on toiminut hyvin. Jos ei ole ollut sopivaa tarjottavaa, niin on paistettu erikseen. Kysytty vielä, että saako olla lihaa vai kalaa.
Hyvä hapanleivän korvike on Vuohelan tattarihapanlimppu. Joskus kraavin tai kylmäsavulohen kalan kanssa sillä herkuttelen. On vaan niin turkasen kallista.
Kaurahan on puhdasta, kun ostaa Puuppolan tai Provena- tuotteita. Mutta mistä saadaan puhdasta tattarihiutaletta. En ole nähnyt juuri missääm enää Keskisen myllyn tattarihiutaleita. Myllyn parhaan tattarihiutaleet on käyttökiellossa.
Se joskus harmittaa, jos toisten töppäyksen takia tulee kipeäksi. Mutta nyt osaan jo epäillä niin paljon, etten syö tavallisia tuotteita, ellen näe laatikkoa, mistä tuote on peräisin tai mistä jauhosta tuote on tehty.
Toivon uusille keliaakikoille tsemppiä. Kyllä siihen varmasti tottuu. Se on vaan pakko hyväksyä, siitä se lähtee.
Hyvää Joulun aikaa
Pulla 267 viestejä – 6.12.2008 15:51
Löysin Keskisen myllyn tattarihiutaleita Citymarketista. Itsekään en suostu syömään Myllyn Parasta, vaikka kuinka pölystä huolimatta olisi gluteeniton. Mielestäni valmistaja voisi tehdä ihan puhdastakin eikä myydä jotain "moskaa".
motusalem 85 viestejä – 15.12.2008 19:26
Onhan noita luontaisesti gluteenittomia oluita, joita voi vetää niin paljon kuin lompakko kestää...
Mitkä niitä on???
hellu-hellu 2 viestejä – 15.12.2008 21:42
Huh.
Minulla todettiin keliakia viime perjantaina(tuli postissa tieto asiasta). Vklopun mässäilin kaikkea ihanaa vehnämättöä, pizzaa, patonkia, ruisleipää... Keskiviikkona olisi ravitsemusterapeutti, mutta aloitin gluteenittoman ruokavalion jo tänään omin avuin. Meinasin tosin tänäänkin vielä herkutella kaikella munkilla, pullalla, kekseillä ym. Mutta aamu alkoi sillä kun suunnistin kauppaan ja tein tilaa uusille gluteenittomille tuotteille ylähyllyltäni ja aloitin gluteenittoman elämäni ensimmäisen päivän reippain mielin...
Joutu tietty kokeileen paria sämpylä-/rieskareseptiä ja tulos oli; kaipaan jop nyt kaikkia ihania leipiä... voivoi. no ei auta muuta kuin sopeutua ja oppia elämään tämän kanssa. Kyllähän niihinkin tottuu. Mutta tsemppiä muille tuoreille ja seniorikeliaakikoille.
Jezu Ylläpitäjä – 16.12.2008 14:33
motusalem kirjoitti:
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Pulla 267 viestejä – 16.12.2008 18:46
Kyllä se gluteeniton ruokavalio täytyy ihan omin avuin aloittaakin. Minä en saanut ravitsemusterapeutin aikaa kuin vasta parin kuukauden päästä diagnoosista. Eivätkä he välttämättä ole mitenkään erikoistuneet keliakiaan. Itse se tieto täytyy kuitenkin hankkia.Kalmia 48 viestejä – 17.12.2008 20:18
Makeannälkäisille suosittelen Mantan kyökkiä (leipomisblogi). Suurin osa resepteistä on gluteenittomia.
Pulla 267 viestejä – 17.12.2008 22:17
Löysin Euromarketista Pilgrimiä, luontaisesti gluteenitonta kirsikkaolutta. Melkein sattumalta osui silmiin. Muut gluteenittomat tuotteet on merkitty sinisellä hintalapulla, että huomaa kaukaa, tätä ei. Avasin kotona ja oli ihan myönteinen kokemus. Aluksi aika erikoisen makuista. Se kyllä kuohui niin paljon, että avatessa meni puoli pulloa hukkaan kallista ainetta.hankris 15 viestejä – 24.12.2008 22:16
Kuulkaapas nyt!
Onko ohjeet muuttuneet oluen suhteen, kun ainakin ennen on ollut niin ettei niitä gluteenittomia oluitakaan saa juoda kuin korkeintaan 2 päivässä!
Ettei ne ylitä sallittuja lukuja, koska eivät ne ihan puhtaita ole!
Mutta tarkistakaa liiton sivuilta!
Pulla 267 viestejä – 25.12.2008 12:25
hankris, niin gluteenittomia oluita, jotka sisältävät ohramallasta. Luontaisesti gluteenittomissahan sitä ei ole. Itse en muihin koskekaan kuin luontaisesti gluteenittomiin - oluista niistäkin on kokemuksia vain siitä yhdestä pullosta...Jezu Ylläpitäjä – 29.12.2008 13:46
hellu-hellu kirjoitti:
Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07
Ceidi 1 viesti – 7.1.2009 19:31
Minulle todettiin keliakia jo pienenä, niin siihen on oppinu melko hyvin äiskän opastuksella.
norppa 59 viestejä – 25.5.2009 17:16
Hyväksyin asian heti, olin helpottunutkin. Sain terveyteni ja elämäniloni takaisin!
Siukku13 60 viestejä – 25.5.2009 22:21
Reilu puolivuotta takana gluteenitonta elämää. Ruoka ja itsetehdyt leivonnaiset kyllä maistuu, mutta kyllä välillä harmittaa oikein urakalla. Itsellä kun ei ollut minkäänlaisia oireita ennen diagnoosia, niin tämä tuntuu enemmänkin rangaistukselta. Olo kun on ihan sama kun ennekin, lompakko on vaan kevyempi
Tosin aika monta kaloria on jäänyt syömättä, kun vieraspaikossa on ollut tarjolla vaan esim keksejä kun muut mättää pullaa, kakkua, torttua....Kai sekin on positiivinen asia sitten.
Mutta ehkä tähän siis joskus tottuu.
milla 412 viestejä – 26.5.2009 05:55
reilun vuoden ollut tässä gluteenittomana.
Kumman helposti sitä tyytyi osaansa, kun ei kamalasti muuttunut tuo ruokavalio. Ennenkään en syönyt pullaa, pizzaa tms. MUTTA se ruisleipä saa joskus himoja aikaan !! Ja pääsiäisenä tuli tippa simmuun, kun mämmiä ois tahtonut !! Ja joskus sitä haaveilee että vois vaan mennä mäkkiin tai subiin ym ja tilata ihan mitä vaan !
KattiMatikka 271 viestejä – 26.5.2009 09:49
Itse olen nyt ollut 1½ vuotta gluteenittomana ja vuosi siinä varmaan suurinpiirtein meni, että tulee kaikki juhlat ja kesät ja joulut vastaan.wiljami 2 viestejä – 26.5.2009 10:17
Moi...!
Itselläni itse taudin määritys ja diagnoosi kesti 5-vuotta ja "letkua" kävin nielemässä n.1,5 vuoden välein, kunnes lopulta muutos suolinukassa varmistui ja virallinen päätös astui voimaan v.2002 Eli siinä ajassa ehti hyvin totuttelemaan ajatukseen ja tutustumaan asiaan... Tosin epävarmuus asian suhteen vei mielialoja laidasta laitaan...(=
Dietin aloittaminen ja elämäntapa muutos oli sen jälkeen suht.helppoa, kun vaihtoehdot oli aika vähissä...(= Kyllähän se aina on ns.kova paikka, kun kulinaristina joutuu luopumaan tietyistä herkuista ja totutuista tavoista jne. Tosin monta hauskaa tapausta asiaan liittyen on sattunut, kunhan ne osaa ottaa huumorilla eikä sutautumalla asiaan "märehtien" tai tyyliin miksi juuri minä ? Onneksi tämän päivän tarjonta on jo monipuolista ja valmiina saa melkein mitä vaan... Niin kaupasta, ravintoloista ja matkaillessa. Itse pelkäsin laihtuvani rajusti, mutta kävi päinvastoin ikävä kyllä...(=
Ei muuta tsemppiä arkeen ja uusien mahtavien makujen mailmaan
vois sanoa, et hymyä kyynelten takaa..( =
ps. kesti muuten tosi kauan ennen kuin löytyi vähänkään edes perinteistä ruisleipää maultaan muistuttava vastine...)=
ja kyllähän se oikeasti on niin, että asiasta saa aina vääntää niin kotona,koulussa kuin konttorissakin...( =
Loppu kevennys: Paikallisen konditoriakahviln tädin naama vähän "venähti", kun näin tiskissä vadelma leivoksen,joka oli munaton,maidoton,sokeriton jne. ja ajatteli mielessäni, että mistähän se on oikeasti tehty...? No joka tapauksessa päätin leivoksen ottaa ja sanoinkin, että otttaisin tuon "monivamma" leivoksen ja siinä vaiheesa ei enään "kahvilan tädin" pokka pitänyt eikä kyllä minunkaan, mutta ehkä se on juuri sitä oikeanlaista suhtautumista tähän "vammaan" ja auttaa elämää ja eteenpäin asian kanssa...
Kiitokset sivujen ylläpitäjälle/jille tosi asialliset sivut ja tuntuu oikein toimavankin...!
Terv. Wiljami65
Terv. Wiljami65
Wiljami65
Kari 364 viestejä – 26.5.2009 12:31
Siukku13, kun toteat olosi oireettomaksi. Sama juttu kun minulla. Koko homma löytyi viime elokuulla. Oletko ollut luutiheyden mittauksessa..? Mä olin ensin siinä, ja löydös oli osteoporoosi. Tuolloin keliakiasta ei vielä harmainta haisua. Löytyi syvällisten syynäysten jälkeen. Ystävän neuvo: käy mittauttamassa, ellet jo ole ollut. On muuten täysin kivuton juttu..siinä selällään maatessa korkeintaan saattaa nukahtaa Ainakin yksi juttu olis poissuljettu.
Olin tänään läheisen ala-asteen siis koulu tapahtumassa. Thaimaalainen rouva tarjoili riisikääröja, vihannesta ja jauhelihaa, kaikki gluteenitonta. Oli hyvä lounas.
Siukku13 60 viestejä – 26.5.2009 13:16
Kari: onkos siitä jotain hyötyä että löytyy osteoporoosi, siis meinaan että voiko sitä jotenkin hoitaa? Pääseköhän siihen mittaukseen ihan noin vaan.
Kyllä mä meinaan tätä gluteenitonta diettiä noudattaa vaikka ottaakin päähän.
Vaula 141 viestejä – 26.5.2009 17:35
Minulla keliakian toteamisesta on reilu 8 vuotta, ja jo alusta alkaen diagnoosi oli pitkälti helpotus - olo oli ollut pitkään niin kehno että oli oikeastaan mahtavaa saada tietää että pelkällä ruokavalion muutoksella pääsee taas "terveiden kirjoihin". Keliakia harmittaa oikeastaan vain silloin kun pitäisi saada kaupasta jotain nopeaa, take-away-tyyppistä syötävää tai kun olen ravintolassa jossa en löydä ruokalistalta mitään minulle sopivaa.
Olen kyllä monta kertaa todennut, että hyvänä puolena tässä sairaudessa on se, ettei ainakaan tule sorruttua niin helposti herkkuihin ja muihin vähemmän terveellisiin ruokiin kun esim. kauppojen paistopisteiden tuotteet, valmispizzat jne. on poissa laskuista
ps. Unohdin mainita että ruisleipää on kyllä edelleen ikävä.
Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat ottaa osaa keskusteluun. Jos sinulla ei ole vielä omaa käyttäjätunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy. Se on nopeaa ja ilmaista! Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään oikean yläkulman valikosta.
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.