kaival

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • Aamiaistarjonta Suomen hotelleissa 9.9.2017 10:54

  pena kirjoitti:
  Terve, onko tietoa miten Unkarissa/ Budabestistä gluteenitontai ruokaa on saatavana kaupoista/ ravintoloista.Matkalle lähdetään ensi kuussa.
  Yst.terve. Pentti

  Hei Pentti,

  Ainakin omassa lähikaupassa Budapestissä oli gluteenitonta leipää, mysliä yms. mitä kaipasin aamupalaksi (emme yöpyneet hotellissa). Pääsääntöisesti ravintoloissa sai hyvin gluteenitonta ja löysimme yhden täysin gluteenittomankin ravintolan nimeltään Drop.

 • Kielikäännös on karmea 13.5.2017 10:12

  Täysin samaa mieltä! Huomasin saman ensimmäisellä reissulla ja sen jälkeen olen mennyt samalla tyylillä kuin sinä. Hyvin olen oireettomana matkustellut ilman ravintoloiden pelottelua.

  Katson myös usein kotona ennen matkaa muutaman paikan valmiiksi mistä saa gluteenitonta niin on helppo niihin suunnistaa esim. ensimmäisenä iltana, kun on matkustuksesta väsynyt.

 • Gluteenitonta Napolin alueella 26.6.2016 17:46

  Olin pari vuotta sitten Sorrentossa ja siellä löytyi hyvin gluteenitonta ravintoloista. En valitettavasti löytänyt enää tekemääni karttaa, mutta englanniksi googlettelemalla löytyy paikkoja. Pizzaa sai ainakin yhdestä paikasta kunhan ilmoitti ennen tuloa jotta ehtivät tehdä taikinan. Pastaa sai useammasta paikasta. Sorrentossa oli todella hyvä mozzarella-ravintola, joka on erityisesti jäänyt mieleen. Rohkeasti siis vain kysyt ravintoloista! Italiassa keliakia on hyvin tiedossa, mutta muista ottaa silti kielikäännös mukaan.

  Kaupasta en sillä reissulla ostanut mitään, kun olimme hotellissa, jossa gluteenittomuus hoidettiin todella hyvin, kun olin asiasta etukäteen varoittanut. Sen verran tiedän, että Italiassa gluteenittomia tuotteita on apteekeissa, kauppojen tarjonnasta en valitettavasti tiedä.

 • Gluteeniton ruokavalio paransi ihottuman 22.4.2016 18:02

  Kokeilin aluksi tarkoituksella gluteenillisia tuotteita, että pystyin olemaan varma että oireet johtuvat gluteenista. Kokeilin myös mm. maidatontakin, jottei oireet johdu muista raaka-aineista.

  Mulla oireet tulevat herkästi, mutta ihottumat paranevat myös onneksi nopeasti. Niveloireiden kesto vaihtelee, riippuu varmaan kuinka paljon gluteenia on saanut. Nykyään siis en testaile, kun on tullut selväksi että gluteeni ei sovi.

  Puhun yliherkkyydestä tai allergiasta. Ei kukaan epäile että syön turhaan gluteenitonta, kun oireeni ovat niin pahat. Tilanteissa joissa en halua selitellä asiaa, sanon että mulla on keliakia.

 • Gluteeniton ruokavalio paransi ihottuman 14.4.2016 12:22

  Minulla parani mystiset, ajoittain hyvin pahat ihottumat sen jälkeen kun aloitin gluteenittoman ihotautilääkärin suosituksesta. Keliakiaa ei verikokeissa näkynyt, mutta arvot oli koholla. Päätin kuitenkin kokeilla gluteenitonta, koska samainen lääkäri sanoi, että voisi auttaa nivelsärkyihin, joista samaan aikaan kärsin myös. Niin katosi sekä niveloireet että ihottumat! Ja ihossa näkyy ja nivelissä tuntuu, jos syön vahingossa vähänkin gluteenia.

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

©2023 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,01s