marimekko

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • Turun pizzeria Milan 11.10.2011 15:23

  Ei mielestäni saa Milanista erityisesti mitään gluteenitonta. Riisinhän pitäisi kyllä gluteenitonta olla, vai mietitkö kontaminaatioriskiä? Turussa ainakin Rossosta ja Denniksestä saa gluteenitonta pizzaa ja pastaa.

 • Mahavaivat katosivat ulkomailla! 3.10.2011 22:32

  Ei ole kyllä minulla kyse stressivatsasta, joka ulkomailla rauhoittuisi, sillä stressiä oli enemmän kuin koskaan Suomessa. Nyt olen siis takaisin Suomessa ja kappas kappas, vaivat palasivat!!

  En voi ymmärtää mikä täällä Suomessa on, että maha ei pysy kunnossa millään. Koitin tuota LeilaRe:n vinkkiä luontaisesti gluteenittomista tuotteista, muttei sekään tunnu auttavan. Lähden nyt etsimään vastausta maitotuotteista. Parhaani mukaan yritän syödä täysin maidotonta, koska ainakaan laktoosittomat eivät tuo helpotusta. Kokeilin myös, vaikuttaisiko jos ostaisin maitotuotteet Lidlistä, koska sieltähän löytyy paljon tuotteita, joiden valmistusmaa on Saksa!

  Vielä en ole helpotusta saanut, ehkä myös siksi etten ole pystynyt noudattamaan täysin maidotonta ruokavaliota (tietysti luonnollisesti gluteenittoman lisäksi). Kaikki tuotteet kun ovat yleensä korkeintaan laktoosittomia tai vähälaktoosisia.

  Onko joku huomannut, että jostakin lisäaineesta tulisi mahavaivoja? Joku sellainen, mitä Suomessa käytetään, mutta ulkomailla ei?

 • Mahavaivat katosivat ulkomailla! 26.8.2011 00:51

  Pakko kertoa kummallisesta ilmiöstä, minkä olen kohdannut asuessani ulkomailla. Nimittäin "keliakiani" (jos se todella sitä on, en ole enää niin vakuuttunut diagnoosistani) tuntui paranevan ulkomailla! Suomessa en saa vaivoja mitenkään kuriin, vatsa on jatkuvasti enemmän tai vähemmän sekaisin, söin sitten mitä tahansa tai kuinka tarkasti noudatin gluteenitonta dieettiä. Elämästä meinasi välillä tulla sietämätöntä, kun jokainen ruokailuhetki pelotti, koska sitä seurasi lähes joka kerta vatsan sekaisin meneminen.

  Nyt kuitenkin asun Saksassa ja kaikki vatsavaivani katosivat jo muutamassa viikossa! Miten ihmeessä tämä on mahdollista? Syön täälläkin vain gluteenitonta ruokaa, ostan luontaistuotekaupoista mm. Schärin tuotteita ja täällä pystyn syömään myös ihan normaaleja maitotuotteita, kun taas Suomessa olen todennut, että vähän paremmin kulkee kun valitsee laktoosittoman. Täällä mahani on lähes täydessä terässä enkä välillä edes muista millaista helvettiä se Suomessa oli!

  Onko kellään muulla samanlaisia kokemuksia tai tietoa, että mikä ihme saattaa tämän takana olla?

  Sain jo vuosi sitten golonoskopiasta tiedon, ettei tautini välttämättä olekaan keliakia, vaikka diagnoosi on minulle jo ennen annettu. Voisiko tämä siis olla jotain ihan muuta kuin keliakiaa? Käytetäänkö Suomessa kaikissa elintarvikkeissa esim. jotain säilöntäainetta tai jotakin sellaista, mitä Saksassa ei käytetä ja siksi voin täällä niin paljon paremmin?

  Olisi kiva saada tietää mikä Suomessa minun mahavaivani aiheuttaa, koska "joudun" palaamaan täältä taas pian Suomeen ja kauhulla jo odotan, että alkavatko vaivat taas siellä tuttuun tapaan....

 • Oireet ei parane! 28.9.2010 19:18

  Olen ollut keliaakikko nyt noin puolitoista vuotta, mutta oireettomana en ole pysynyt juuri missään vaiheessa. Kaikkialla puhutaan, että keliaakikko pysyy oireettomana oikealla ruokavaliolla ja voi elää normaalia elämää. Minun tapauksessani näin ei ainakaan ole.

  Noudatan dieettiä erittäin tarkasti, tarkistan aina pakkausmerkinnät, pyydän ravintolassa varmasti gluteenitonta jne. Kotona syödessä homma pysyy kasassa, mutta lähes joka kerta ruokailu kodin ulkopuolella tuottaa oireita. Oli se sitten ravintola, pikaruokapaikka, koulun ruokala tai kyläily - saan aina tutut vatsaoireet ja päivä on pilalla.

  Olenko jotenkin vain älyttömän herkkä vai miksi tuntuu, että muut selviävät sillä, että seuraavat dieettiä niin hyvin kuin pystyvät, mutta minä en saa sairauttani kuriin vaikka mitä tekisin?? Pitääkö minun tosiaan syödä loppuelämäni vain kotona, jotta tautini pysyy oireettomana? Kuinka usein teillä muilla tulee oireita esim. ulkona syödessä?

 • Vuohelan karjalanpiirakat 24.1.2010 22:48

  Hassua, minä taas ostan noita Moilasen karjalanpiirakoita aina, vaikka ne maksavatkin ihan hirveästi! Olen muutamaa kylmätiskissä myytävää piirakkaa maistanut ja ne ovat ihan hirveitä mielestäni verrattuna näihin Moilasen pakastettuihin. Onhan se vähän kovaa, mutta silti parempaa.

  Mutta ehkä tämä todistaa, että kaikilla keliaakikoilla ei ole sama turtunut makuaisti, vaan meilläkin on erilaiset mieltymykset!

  Ja samaa olen miettinyt, että mikseivät firmat tee enemmän kaikille sopivia tuotteita, kun saisivat siten hintaa alas, kun kuluttajia olisi enemmän. Käsittämätöntä, miten tätä ei vielä ole tajuttu...

 • Gluteenitonta Saksassa? 24.1.2010 14:52

  Olisiko kellään tietoa Saksan gluteenittomista tuotteista? Jos joku tietäisi varsinkin Nürnbergin tarjonnasta, niin olisi kiva kuulla.

  Millaisia tuotteita ja merkkejä Saksassa myydään ja missä kaupoissa? Entä onko ravintoloista kokemusta? Nimiä kehiin!

  Pystyisiköhän suomalaisia tai muunmaalaisia gluteenittomia merkkejä tilaamaan Saksan kauppaan, jos kauppiaalta kysyisi?

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  1 vinkki

  Keskustelu
  6 viestiä, 3 aloitusta

  Kommentit
  3 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  8.10.2009 18:58

©2023 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,011s