sattara

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • Lieksasta lisää gluteenitonta 23.11.2014 12:31

  Lieksassa käsin tehtyä kotiruokaa valmistava Perhekokki/A&S Sveholm Oy laajentaa tuotantoaan täysin gluteenittomiin ja laktoosittomiin elintarvikkeisiin ensi vuoden alkupuolella, tuotantolinjojen odotetaan olevan valmiit tammi-helmikuussa. Tuotteiden markkina-alueena on koko Suomi. Gluteenittomaan sortimenttiin kuuluvat mm. täytetyt letut, lasagne, lihapullat, pizza ja pihvit.

 • Parhaat jauhot? 6.9.2014 19:02

  Tähän mennessä parhaat marjapiirakat ovat onnistuneet Provenan Gluten free flour mix with oats -jauhoilla. Piirakkaan saa hyvin väriä ja pohja kypsyy vaikka olisi enemmänkin täytettä.

 • Uusi gluteeniton leipomo Lieksaan 8.3.2014 19:17

  Porokylän Leipomo aloittaa gluteenittomien tuotteiden valmistuksen Lieksassa. Aluksi muutamia tuotteita kuten gluteenitonta leipää, sämpylöitä, pullaa sekä karjalanpiirakoita. Valikoimaa on tarkoitus kehittää tulevaisuudessa eteenpäin. Kukkojakin on koevalmistettu. Tuotteet lähtevät markkinoille huhti-toukokuussa, markkina-alueena on koko Suomi.

 • Gluteeniton huulirasva/puna? 1.12.2011 13:52

  Perjantaina 25.11. oli Ilta-Sanomissa Hyvät naiset -osiossa tietoa tuoreesta tutkimuksesta. Tässä teksti kokonaisuudessaan:
  Keliaakikko, varo huulipunaa. Keliakiaa sairastavien kannattaa olla varuillaan huulipunien kanssa. Tutkijat Pia Prakash ja Marie Dorum kertovat AOL Healthy living -sivustolla useiden meikkituotteiden sisältävän gluteiinia, vaikkei tätä ole erikseen pakkauksessa mainittu. Saman suosituksen antoivat useat amerikkalaistutkijat gastroenterologien kokouksessa.
  Vaikka gluteiinia löytyy myös puutereista, meikki- ja kosteusvoiteista, erityisesti huulipunan kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä sitä joutuu pieniä määriä suuhun huulien kautta. Tutkimuksissa on huomattu, että lähes jokainen gluteenille herkistynyt sai keliakialle tyypillisiä oireita huulipunan joutuessa suuhun.

  Mihin tässä enää voi luottaa, jos pakkauksissa ei ole lueteltu kaikkia ainesosia?

 • Gluteeniton lanttulaatikko? 9.12.2010 12:42

  Olen tehnyt jo useamman joulun lanttu- ja porkkanalaatikot Yhteishyvästä napatulla ohjeella, vaihtanut vain gluteenittomiin korppujauhoihin. Ohje täältä: http://www.yhteishyva-ruoka.fi/reseptit/lisukeruoat_a_k/fi_FI/kahden_juureksen_laatikko/. Tässä ohjeessa porkkanalaatikkoon ei tule riisiä, joka on aina tökkinyt valmislaatikoissa.

 • Gluteenittomia tuotteita tarjouksessa! 21.1.2010 21:17

  Aamulla piti lehteä lukiessa hieraista silmiään useampaan kertaan: paikallisessa Valintatalossa kaikki gluteenittomat pakasteleivät tarjouksessa: Ota 3 maksa 2, edullisin ilmaiseksi! Huomenna aion käydä tarkistamassa mitä on tarjolla.

 • Monta keliaakikkoa tunnet? 15.3.2009 22:39

  Aikoinaan lapsen hoitopaikan tädeistä yksi oli keliaakikko, häneltä kuulin tästä ensimmäisen kerran tarkemmin, itselläni ei vielä silloin ollut todettu keliakiaa. Diagnoosin jälkeen keliakia-yhdistyksen kautta on tullut tutuksi muutaman kasvo. Siipan kummitytön poikaystävä on myöskin keliaakikko. Mutta sellaisia, joiden kanssa tulisi vaihdettua esim. ruokaohjeita tai vinkkejä, ei ole.

 • Gluteenittomuus ravintoloissa 15.3.2009 22:07

  KattiMatikka kirjoitti:
  Turhauttaa kyllä kun esim. ABC ketjussa, jota käytän automatkoilla on melko kirjava suhtautuminen niihin listaruokien gluteenittomuuteen. Tilaan aina samalla tavalla eli esim. "kevyt kana gluteenittomasti valmistettuna". Osassa paikkoja näen selvästi kassan ruudulta (siitä hinta ruudulta), että lukee "kana glut. Osassa paikkoja todetaan, että se on gluteeniton kun siinä on G merkintä. Välillä olen sitten juossut keittiössä asti varmistamassa tilaustani. Ärsyttää... Samalla tuo leipä on aina sellainen mysteeri. Melkein lennän selälleni kun joissain paikoissa tulee se puhdas voi samalla kun tuovat leivän

  Minulla on aivan samoja kokemuksia ko. ketjusta. Tässä männä syksynä paikallisesta ABC:ssa tilatessani erehdyin sanomaan kysyvästi: sehän on gluteenitonta? Tähän sain töykeän vastauksen: ei se automaattisesti ole gluteenitonta, VAAN SE VOIDAAN VALMISTAA GLUTEENITTOMANA. Olen jo ehkä liiankin tottunut tällaiseen käytökseen, mutta mukana ollut siippani veti asiasta herneen nenään ja ryhtyi töykeäksi hänkin. Syötyämme tarjoilija hyvitteli käytöstään ylimääräisillä jäätelöillä, jotka voimme ottaa mukaan. Mutta sen verran huono maku jäi, ettei ole sen koommin tullut siellä käytyä syömässä.

 • Ensitunne 15.3.2009 21:55

  Olin ehtinyt ennen diagnoosia jo ottaa keliakiasta selvää lukemalla kaiken aiheesta löytyvän kirjastosta, joten shokkia ei missään vaiheessa tullut. Mies oli enemmänkin huolissaan puolestani: nyt et voi enää juoda oluttakaan. No sekin asia on kyllä korjautunut. Sääli niitä, joiden ensitiedot jäävät ravitsemusterapeutin varaan, minä ainakaan en saanut mitään uutta tietoa sieltä.

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  1 vinkki

  Keskustelu
  9 viestiä, 2 aloitusta

  Kommentit
  5 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  15.3.2009 21:32

©2023 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,011s