seikku

Keskusteluviestit

1 2 3 4
  • Mitä matkalle mukaan? 17.3.2010 11:35

    Meillä on huoneistohotelli, eli aamupalat ja päiväsyömiset kokkaillaan siellä. Illalla pitäisi sitten uskaltautua ravintolaan. Noita pakattuja leipiä ei olla vielä kokeiltu, on kuultu niistä niin paljon haukkuja..? Mitkäköhän olisi syötävämpiä? Leivänpaahdin siellä näytti olevan, eli paahtopussit mukaan, jos löytyisi sopiva paahdettava leipä. Poika tykkää ihan älyttömästi paistetusta kananmunasta, eli varmaan pärjäisi vaikka viikon sillä..Hanian lähelle mennään, täytyypä yrittää etsiä sieltä se iso marketti.
    Oma kielipää ei ole mahtavan hyvä, eli pelkään kuinka osaan selittää asiaa. Tossa kielikäännöksessä kyllä näyttää olevan asia hyvin selitetty ravintolaa varten. Eikös maitotuotteet, kuten juustot ja margariinit ole yleisesti ottaen turvallisia sielläkin? Ajattelin, että jäätelöissä esim. Magnum olisi turvallinen(ainakin täällä sitä on syöty, en muista mikä maku), tosin Kreikassa se taisi olla toisella nimellä.

  • Mitä matkalle mukaan? 15.3.2010 17:28

    Kaipailisin teiltä kaikilta, jotka olette matkustelleet keliaakikkona ja varsinkin keliakiaa sairastavan lapsen kanssa, vinkkejä, neuvoja yms. Jotain evästä kannattaa varmaan ottaa mukaan, kun ei kyseisessä kohteessa ole käynyt ennen (Kreeta)eikä diagnoosin jälkeen muutenkaan matkustanut.Ei mitään käsitystä, mistä mitä löytyy. Leipää varmaan ainakin kannattaa ottaa(pitäisi olla vielä luont.glut.)? Mysliä?

  • Lapsikeliaakikkoja? 5.3.2010 12:28

    donna kirjoitti:
    Hei!

    Olen tänä vuonna 8 vuotta täyttävän keliaakikon äiti, siis pojan. Kaipaisin vertaistukea, kaikenikäisten keliaakikkolasten vanhemmilta.
    Meillä on ruokailut sujuneet ensin päiväkodissa ja nyt koulussa melko ongelmitta. Tosin itse en ole viitsinyt nipottaa jos välipalalla on toisilla ollut karjalanpiirakkaa, ja pojalle on tällöin tarjoiltu gluteiinitonta leipää. On sitten taas ollut kuulemma toisinkinpäin.
    Miten teillä muilla arki sujuu, ja käyttekö ulkona syömässä paljon, jos niin millaisissa paikoissa.
    Otan esimerkkinä Hesburgerin. Heillä useissa paikoissa ranskalaiset on tehty samassa rasvassa kuin tavalliset paneroidut kanat ja muut. Silti he myyvät ranskalaisia keliaakikolle tyyliin "voi tulla herkille vatsavaivoja".
    Miten kyläreissut? Itselläni ne ovat olleet haastavimpia.
    Olisin kiva tutustua uusiin keliaakikkoperheisiin!

    Meillä on 11-vuotias poika, keliakia diagnoosista on kulunut viisi kuukautta. Kuukauden päästä pitäisi mennä verikokeisiin, että onko arvot kuinka laskeneet, kun olivat huiman korkealla, jännittää hirveästi. Kotona kaikki on sujunut alkujärkytyksen jälkeen hyvin. Ruokavalioon siirtymistä helpotti se, että vanhempi poika oli pienenä monelle ruoka-aineelle allerginen, niin silloin oppi lukemaan paketteja ja tekemään myös gluteenittomia juttuja, mutta onhan tämä paljon tarkempaa hommaa nyt. Poika itse tuntuu ottavan asian luontevammin, äitinä säälittää toisen "kohtalo". Meillä ei ole suvussa kellään muulla diagnoosia, siis ainakaan vielä.
    Kavereiden synttärit mietityttivät aluksi, mutta nyt on takana viidet ja olen laittanut varmuudeksi omat herkut mukaan, mutta KAIKISSA on ollut lapselle omia herkkuja. Mieltä on lämmittänyt kovasti ihmisten huomaavaisuus.
    Ulkona on käyty syömässä Rossossa(toiminut hyvin),Mäkkärillä(sanovat paistavansa ranskalaiset eri öljyssä??) ja Kotipizzassa(toimii). Keväällä olisi tiedossa matka Kreikan saarelle, saa nähdä kuinka siitä selvitään. Kielikäännökset mukaan ja toivotaan parasta..Hirvittää kyllä jonkin verran.

  • Gluteeniton pannari? 3.3.2010 15:15

    Minä olen tehnyt lapsen keliakia diagnoosin jälkeen(syksystä saakka) vaikka kuinka monta erilaista versiota eri jauhoja vaihdellen, tuon Mantan kyökin ohjeella ja ihan "tavallisen" pannarin ohjeella ja sitten omasta päästä keksityillä, mutta aina niistä tulee kovin littanoita verrattuna vehnäjauhoversioon. Maku on hyvä, mutta tuntuu että tulee tavallaan liian vähän syömistä. Leivinjauhokaan ei vaikuta, tulee yhtä ohutta sen kanssa ja ilman. Pannarihan on litteää, mutta vähän tuhdimpaa kaipaisin. En tiedä sitten, jos tekee vaikka puolitoista kertaisen annoksen, kypsyykö kunnolla. Onko teillä joku kikka siihen, että saatte onnistumaan, pitääkö esim. sähkövatkaimella sekoittaa voimakkaasti tms? Alkuviikosta lapset olivat mummulassa ja sain (salaa) syödä silloin "tavallista"..

  • Gluteeniton laskiaispulla! 6.2.2010 20:06

    Täytynee huomenna rohkaistua kokeilemaan ensimmäistä kertaa glut. pullaa.En ole kovin innokas leipuri muutenkaan ja gluteenittomista jauhoista en ole oikein saanut onnistumaan. On jäänyt kääretortun, lettujen ja pizzapohjan tekemiseen, no ne ainakin on onnistunut. Täytyy vaan alkaa opettelemaan. Siihenhän se varmasti perustuukin, ettei ole kauheasti tarjontaa noissa tuorejutuissa, kun ihmiset leipoo itse. Hinnat ovat kyllä huimia.

  • Gluteeniton laskiaispulla! 5.2.2010 12:48

    Ihmettelen suuresti, että eikö reilun 20 000 asukkaan kaupungissa kukaan muu kaipaile minkään sortin tuoretavaraa pullatiskille, tai edes ole kysellyt. Myyjästä päätellen olin suunnilleen ensimmäinen kysyjä. Itse asiakaspalvelussa olevana yritän käyttäytyä fiksusti kaupoilla ollessani, koska tiedän miten ärsyttävää vinkuminen on, mutta nyt en kyllä pystynyt peittämään ärtyneisyyttäni ja se näkyi ja kuului. Voi myyjäparkoja, sillä eihän se heidän syynsä ole..

  • Gluteeniton laskiaispulla! 5.2.2010 12:40

    Voi hel....i!!!! Nyt keittää.

    Tulin just S-ketjun ja K-ketjun ISOISTA kaupoista, kävin katsomassa, josko olisi ollut pojalle Runebergin torttuja tai laskiaispullia, mutta juuri niinkun arvelinkin, "tavallisia" vaikka kuinka ja monelta valmistajalta ja kun kysyin, niin eivät valitettavasti kuulu meidän valikoimiin. S-marketissa on Vuohelan leipiä, mutta ei mitään pullatyyppistä juttua, eikä pysty tilaamaan. Sit kysyin K-ketjun kaupasta, olisivat tilanneet mulle erikseen, erikoishinnalla tietenkin. Lupasivat selvittää, saisiko pakaste pikkupullia jostain, se nyt auttaisi jo todella paljon. En ole kyllä törmännyt tavalliseen pullaan, korvapuusteja vaan. Onko teillä tietoa kenellä olisi? Moilasen patonkia olivat tilanneet pyynnöstäni,(siitä iso plussa) koska se taitaa olla ainoa, missä ei ole vehnätärkkelystä. Se sitten vähän helpotti kiukkuani.

  • Johtuuko keliakista? 31.1.2010 18:45

    Itse monelle jutulle allergisena tiedän, että ns. luonnonkosmetiikka saattaa aiheuttaa herkemmin allergisia oireita. Ostan melkein kaikki ihonhoitotuotteeni apteekista. Ongelmana vielä monella allergisella on viivästynyt reaktio, joten on usein tosi hankala selvittää ja muistella esim. mitä on edellisenä päivänä käyttänyt tai syönyt. Uskoisin, että jos oireita tulee kosmetiikasta, ne johtuvat ennemmin jostain yliherkkyydestä kuin keliakiasta.

    lapsonen kirjoitti:
    tuiki kirjoitti:
    itselläni on ongelmia shampoiden ja väriaineiden kanssa,
    esim. wellan tuotteet ei sovi päänahkalleni..
    miten muilla?

    Itse lopetin aikoinaan semmosen tuotteen käyttämisen, kuin Lumene Moisturizing Day Cream = Kosteuttava Päivävoide, koska huomasin sen sisältävän kauramaitoa. Tuote ei muutenkaan sopinut iholleni, ja ehkä juuri siksi.

    Onkohan Wellan tuotteissa sitten jotain gluteenipitoista? Aika paha jos on, itselle ei ole normaaleista shampoista ennen tullut mieleenkään tuollaista. Mitä mieltä ootte vehnänalkioöljyn käyttämisestä hiusten hoitoon? Voiko keliaakikko käyttää sellaista?

  • Enkelisuklaapatukat Panda??? 15.1.2010 10:36

    sartsu kirjoitti:
    Ohrakas ei käy. Tieto on kyllä jonkinverran ristiriitaista, kun keliakialiiton sivuilla oli näin. Sopivat keliakikolle: - tärkkelysmakeuttajat esim. glukoosi-fruktoosisiirappi, tärkkelyssiirappi ym. vaikka raaka-aineena olisi vehnä tai ohra

    Mutta onko vielä eri asia:tärkkelysSIIRAPPI(ohrasta)kuin ohratärkkelys?

  • Mitä tehdä kun keliakiakipu yllättää? 13.1.2010 20:42

    Itse kärsin pari-kolme vuotta sitten muutaman kuukauden ajan TODELLA kovista alavatsakivuista, syytä ei löytynyt tutkimuksista huolimatta ja sitten vaiva vaan katosi jossain vaiheessa. Jotain suolistoperäistä se varmaan kuitenkin oli, kouristuksista päätellen. Sain silloin Litalgin - nimistä särkylääkettä, joka vaikuttaa juuri vatsan alueen kouristustyyppiseen kipuun.Auttoi melko nopeasti ja sai yöt nukuttua. Nyt olen pitänyt aina laukussa yhden tabletin varalla, onneksi en ole tarvinnut. Lääkäriltähän voisi kysyä, että onko se sopiva myös tuollaiseen kipuun ja pyytää reseptiä. Minulla Burana ei auttanut yhtään. Riippuu varmaan siitä, kuinka kova mahakipu on. Itsekään en turhaan lääkkeitä popsi, mutta tuossa tilanteessa oli kyllä aivan pakko.

1 2 3 4

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,012s