Mitä matkalle mukaan?

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
  • seikku 36 viestejä15.3.2010 17:28

    Kaipailisin teiltä kaikilta, jotka olette matkustelleet keliaakikkona ja varsinkin keliakiaa sairastavan lapsen kanssa, vinkkejä, neuvoja yms. Jotain evästä kannattaa varmaan ottaa mukaan, kun ei kyseisessä kohteessa ole käynyt ennen (Kreeta)eikä diagnoosin jälkeen muutenkaan matkustanut.Ei mitään käsitystä, mistä mitä löytyy. Leipää varmaan ainakin kannattaa ottaa(pitäisi olla vielä luont.glut.)? Mysliä?

  • MrsBucket 92 viestejä15.3.2010 17:38

    En ole itse matkustellut sen jälkeen kun siirryin gluteenittomalle ruokavaliolle. Mieleeni tuli kahden sukulaiseni viimekesäinen matka entisille kotiseuduilleen Karjalaan. Siellä ei ainakaan heidän käymissään paikoissa tiedetty koko keliakiasta mitään. Joten kannattaa varautua eväin ainakin siihen suuntaan mentäessä.

  • Mainos

  • Nonna 13 viestejä15.3.2010 18:19

    Oltiin viime kesänä kolme viikkoa Kreetalla Rethymnonissa. Sieltä löytyy ruotsalaisten pitämä kahvila, josta olen laittanut linkin tänne. http://www.glu.fi/linkit/gluteeniton/Tuoretta+leip%E4%E4+Kreetalla/183/?sc=kreeta
    Heiltä saa leipää pakkasesta sekä tilattuna tuoreena. Oli oikein hyvää ja maukasta. Tilaavat jauhot Ruotsista.

    Kreikankielinen keliakiakäännös kannattaa ottaa mukaan.

    Meillä oli mukana vähän leipää ja mm. riisimuroja ostimme sieltä.

    Olen kuullut että Hanian Lidlin lähellä olevasta isosta marketista löytyi myös gluteenittomia tuotteita (itse en ole käynyt). Mikäli lomapaikassanne on keittomahdollisuus, isoimmat apteekit myyvät mm. pastaa.

    Ruokaa tyttäremme sai joka kerta ja nopeasti löysimme suosikkiravintolat. Periaatteessa kaikki grillistä on aika turvallista.

    Keliakian kanssa pärjää oikein hyvin Kreetalla. Muistaa vain pyytää jäätelöt ilman keksikoristeita ja varmistaa etteivät ole laittaneet leipäkuutioita salaattiin.

  • Kiipuli 90 viestejä15.3.2010 22:18

    Mä ottasin mukaan leipää, jotain pientä makeeaa (esim suklaata, jossa usein on vehnää maailmalla) ja ehkä jotan myslipatukoita (esim Semperin Treat on hyvä). Joskus olen ottanut mukaan mustikkakeittopurkkeja (säilyvät huoneenlämmössä) jos tuntuu ettei uskalla mitään syödä. Lämminkuppikeitot pelastaa jos tulee todella hätä, ja on kevyitä kantaa mukaana.

    Salaatit on turvallisia ilman kastiketta. Mitään muuta en koskaan syö varmentamatta että ymmärtävät gluteenittoman ruoan idean.

    Grilliruoka ei ole hyväksi, koska mm. esim maailman ehkä myydyimmässä grillikastikkeessa (HB) on ruista. Jätskissäkin voi olla usein jäämiä, eikä kukaan takaa kuinka vähän tai paljon niitä on.

    Omat eväät mukaan ja PALJON malttia selostaa asiaa + kielikäännös, niin ei siellä nälkään kuole. Paras mahdollisuus olisi tietenkin huoneistohotelli, jossa voi tehdä omat ruoat.

    T: Kiipuli joka matkustaa usein Euroopassa

  • Mamma 117 viestejä17.3.2010 09:18

    Mukaan leipää ainakin ja Provenan pikapuuroa. Puuron voi tehdä vaikka hotlan aamupalatilassa, jos ei ole omassa hotellihuoneessa keittomahdollisuutta. Yleensähän teetä tarjoilevat joten kuuma vesi löytyy kannusta. Kyllä tässä äkkiä luovaksi oppii

  • Jezu  Ylläpitäjä17.3.2010 10:10

    Mamma kirjoitti:
    Mukaan leipää ainakin ja Provenan pikapuuroa. Puuron voi tehdä vaikka hotlan aamupalatilassa, jos ei ole omassa hotellihuoneessa keittomahdollisuutta. Yleensähän teetä tarjoilevat joten kuuma vesi löytyy kannusta. Kyllä tässä äkkiä luovaksi oppii

    Thaimaassa olivat pirulaiset tehneet teen suoraan kannuun, niin ei oikeen teehen viitsinyt tehdä aamupuuroa, olisi tosin saattanut olla mielenkiintoinen makuelämys Ei vaan mennyt perille, että halusin pelkkää kiehuvaa vettä ilman teetä.

    Viime reissulla tulikin sitten hankittua oma vedenkeitin matkoja varten, niin ei haittaa, vaikka huoneesta puuttuisi keitin.

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • Mamma 117 viestejä17.3.2010 10:54

    No just. Aika outoa, ovat Thaimaassa yleensä niin vieraanvaraisia ja tekevät kaikkensa jotta vieraat viihtyvät. Hyvä pointti tuokin, oma keitin mukaan, vie vaan tilaa matkalaukussa. Vai löysitkö kenties minikokoisen?

  • Mainos

  • seikku 36 viestejä17.3.2010 11:35

    Meillä on huoneistohotelli, eli aamupalat ja päiväsyömiset kokkaillaan siellä. Illalla pitäisi sitten uskaltautua ravintolaan. Noita pakattuja leipiä ei olla vielä kokeiltu, on kuultu niistä niin paljon haukkuja..? Mitkäköhän olisi syötävämpiä? Leivänpaahdin siellä näytti olevan, eli paahtopussit mukaan, jos löytyisi sopiva paahdettava leipä. Poika tykkää ihan älyttömästi paistetusta kananmunasta, eli varmaan pärjäisi vaikka viikon sillä..Hanian lähelle mennään, täytyypä yrittää etsiä sieltä se iso marketti.
    Oma kielipää ei ole mahtavan hyvä, eli pelkään kuinka osaan selittää asiaa. Tossa kielikäännöksessä kyllä näyttää olevan asia hyvin selitetty ravintolaa varten. Eikös maitotuotteet, kuten juustot ja margariinit ole yleisesti ottaen turvallisia sielläkin? Ajattelin, että jäätelöissä esim. Magnum olisi turvallinen(ainakin täällä sitä on syöty, en muista mikä maku), tosin Kreikassa se taisi olla toisella nimellä.

  • taigis 101 viestejä17.3.2010 13:27

    Hei

    Toki riippuu hieman lapsen iästäkin, mitä mukaan ottaa. Puuropussit ok, jos kyse pienemmästä lapsesta. Vakumipakattu Schärin leipä on hyvää matkalle mukaan, näkkileipä, tytöillä oli pienempänä myös keksejä mukana, myslikin on ok.
    Riisikakkuja löytyy yleensä mistä vaan, hyviä välipaloja reissussa ovat perunalastut, hedelmät, suklaa, jogurtit, jäätelö.
    Apartomentos hotelli on ehdoton keliaakikkona reissatessa, oma jääkaappi on tosi hyvä.
    Ajan mittaan oppii, mitä kannattaa ottaa mukaan. Itselleni otan nykyään, Schärin leipää, näkkileipää ja mustikkamysliä.
    Minun keliaakikkotyttäreni ovat lähdössä kesäkuussa ensimmäiselle omalle etelänmatkalleen,ilman äitiä, heilläkin matkakohteena silloin Kreeta. Kertokaahan miten matka meni ja vinkkejä siltä suunnalta.
    Hyvää matkaa!
    ps. Olethan muistanut varata lentokoneeseen gluteenittomat ruuat?

  • seikku 36 viestejä17.3.2010 14:14

    Kiitoksia kaikille vinkeistä! Juu,lentokoneruoka pitäisi olla kunnossa. Reilu kuukausi on vielä lähtöön. Kerron sitten kuinka kävi..!

  • Kiipuli 90 viestejä17.3.2010 21:01

    Mä olen nähnyt jossain isolla kentällä sellasia 2 dl:n vedenkeittimiä. Olikohan Amsterdamissa tms. Harmittaa vieläkin, etten ostanut, semmonen olisi todella kätevä matkassa. Ei vie enempää tilaa kuin pieni hiustenkuivain.

  • Jezu  Ylläpitäjä18.3.2010 11:52

    Mamma kirjoitti:
    Hyvä pointti tuokin, oma keitin mukaan, vie vaan tilaa matkalaukussa. Vai löysitkö kenties minikokoisen?

    Ei löytynyt minikokoista, tosin niitä on ainakin lentokentillä myynnissä, mielestäni myös Helsinki Airportissa Piti vaan saada nopeasti keitin Hong Kongissa ja jostain paikallisesta halpahallista löytyi laite n. 9 eurolla. Kannatti ostaa kun hotellin aamiainen olisi ollut n. 30e/aamu.

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • Mainos

  • Mamma 117 viestejä18.3.2010 16:28

    Ok, kiitos, täytyy tiirailla myyntikojuja josko tärppäis. 2 dl keitin olisi kyllä ihan yliveto. Ja aamiaisesta aika kova hinta 30e. No, saahan sitä hanastakin kuumaa vettä jos uskaltaa käyttää, riippuu tietty matkakohteesta.

  • Tallulah 476 viestejä18.3.2010 17:16

    seikku kirjoitti:
    Kiitoksia kaikille vinkeistä! Juu,lentokoneruoka pitäisi olla kunnossa. Reilu kuukausi on vielä lähtöön. Kerron sitten kuinka kävi..!

    Älä koskaan luota pelkästään matkatoimistoon kerran ilmoittamalla että automaattisesti olisi erityisruokavalio lennolla! Soita noin viikkoa ennen suoraan lentoyhtiöön ja varmista asia. Nimimerkillä about viidesti olisin ilman ruokaa jäänyt... Opin sen siitä kun pari kertaa jäin tosiaan ilman ruokaa, vaikka ensimmäinen ilmoitus jo oli suoraan lentoyhtiölle. Eikä muuten auta aina sekään että on lentoyhtiön kanta-asiakas ja erityisruokavalio lukisi tiedoissa. Eikä sekään että sen lisäksi soittaa ja varmaistaa asian kuten ystävälleni on käynyt.
    Kreeta sinällään on helppo kohde, ruokaa löytyy käytännössä jokaisesta ravintolasta.

    taigis, ajan mittaan oppii myös ettei mitään tarvitse mukaan eikä silti näe nälkää.

  • Jezu  Ylläpitäjä18.3.2010 19:11

    Tallulah kirjoitti:
    taigis, ajan mittaan oppii myös ettei mitään tarvitse mukaan eikä silti näe nälkää.

    Monta kertaa olisi nälkä tullut ainakin minulle, jos ei olisi ollut ainakin ensimmäiseksi päiväksi/illaksi omia eväitä mukana. Jenkeissä tämä on ollut haaste, kun sinne ei oikeen omia eväitä viitsi tullimääräysten takia viedä.

    Keliaakikko vm. -07 / Celiac since -07

  • seikku 36 viestejä18.3.2010 21:02

    Tallulah kirjoitti:
    seikku kirjoitti:
    Kiitoksia kaikille vinkeistä! Juu,lentokoneruoka pitäisi olla kunnossa. Reilu kuukausi on vielä lähtöön. Kerron sitten kuinka kävi..!

    Älä koskaan luota pelkästään matkatoimistoon kerran ilmoittamalla että automaattisesti olisi erityisruokavalio lennolla! Soita noin viikkoa ennen suoraan lentoyhtiöön ja varmista asia. Nimimerkillä about viidesti olisin ilman ruokaa jäänyt... Opin sen siitä kun pari kertaa jäin tosiaan ilman ruokaa, vaikka ensimmäinen ilmoitus jo oli suoraan lentoyhtiölle. Eikä muuten auta aina sekään että on lentoyhtiön kanta-asiakas ja erityisruokavalio lukisi tiedoissa. Eikä sekään että sen lisäksi soittaa ja varmaistaa asian kuten ystävälleni on käynyt.
    Kreeta sinällään on helppo kohde, ruokaa löytyy käytännössä jokaisesta ravintolasta.

    Kiitos tiedosta!

  • seikku 36 viestejä18.3.2010 21:07

    Oho, mulla on vaikeuksia vastata lainauksella..

    Siis kiitos tiedosta, täytyypä soitella Finnairille. En olisi osannut ottaa ollenkaan huomioon tuollaista.

  • Mainos

  • LG1982  164 viestejä18.3.2010 22:08

    Kyllä ne vakuumipakatut leivät paahdettuina menettelee, mutta muutoin voivat kyllä jäädä lapsilta syömättä. Näkkäri kevyttä kannettavaa. Margariini ok, mutta ulkona syödessä käytä vain erillisiä voinappeja. Pussikeitot/ kiisselijauhe myös ok, mitään nestemäistä en lähtisi itse kantaan ja joutuisi pakkaan ruumaan. Suklaa sulaa helposti, joten kuivatut hedelmät, pähkinäsekoitukset, perunalastut ok. Näitä saa myös rantakohteista lähes joka paikasta ja usein gluteenittomia. Lähinnä perunalastut saattavat sisältää gluteenia. Jäätelöt myös usein ok samoin mehujäät. Tuoreita hedelmiä saa myös kaikkialta, kunhan muistaa pestä huolellisesti.

  • taigis 101 viestejä18.3.2010 22:10

    Tiedän sen, ettei nälkään missään jää, kaikkialla on ruokaa jota voi syödä.
    Mutta,en välttämättä viitsi lyhyttä lomaani käyttää siihen, että etsisin paikan päältä ne gluteenittomat tuotteet mitä haluan. Itse ainakin kaipaan leipää ja koen, että on helpompi se ottaa lähtiessä suomesta mukaan, kuin metsästää sitä tuntemattomasta paikasta, käyttää siihen turhaan aikaa ja energiaa.

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,014s