tare

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • Gluteenitonta Thaimaassa? 4.3.2014 07:52

  Meje kirjoitti:
  Asun nyt kolmatta vuotta Thaimaassa, Pattayalla. Keliakia-diagnoosista on reilu puoli vuotta ja täytyy todeta, että ravintolassa syominen tuntuu ainakin näin alkuvaiheessa melko työläältä operaatiolta. Tarjoilijoilta tai kokilta vehnien jne. perään kysely tai keliakia-käännöksen esittely aikaansaa vain yleistä hämmenystä: kielimuuri ja thaimaalaisten vaikeus sanoa "ei".

  Yes Yes everything is OK -väittämiin ei siten missään nimessä kannata luottaa, vaan on ruuan saavuttua silmämääräisesti koetettava syynäta lautasen sisältö että syödäkö vai ei. Hyvä "plan B" on kuitenkin, että täällä kaikissa ravintoloissa tai katukeittiöissä saa riisiannoksen kanalla/lihalla tms. ilman epäilyttäviä sooseja ja sitten on tietenkin tarjolla iso repertuaaari tulisempia thai-ruokia.

  Kv. pikaruokaketjut, kuten KFC, McDonalds ja Burger King ainakin Pattayalla kokemukseni mukaan näyttävät valmistavan ranskalaiset perunat erillisessä rasvakeittimessä. Ainuttakaan leipomoa en ole onnistunut löytämään, joka gluteenitonta valmistaisi. Parissa ruokakaupassa myydään australialaisia gluteenittomia, kuten puuroa, pitsaseos-jauhoja, salaatinkastikkeita, riisikakkuja ja sen sellaisia.

  Phuketiin matkaajille vinkiksi, että siellä on ruotsalaisvetoinen ravintolaketju nimeltä Two Chefs, useita ravintoloita pitkin Phuketia. Valmistavat gluteenitonta leipää, tilattava päivää ennen noutoa.

  Sawasdee Khap terveisiä amphoe Prachuabkirikhan
  Olen saanut näinä vuosina joina minulla on keliakia todennettunna ollut monilta eri ns. länsimaisilta leipureilta edellisenä päivänä tilaamalla gluteenittomia tuotteita, ja jos asut siellä laita uuni kotiin ja leivo itse ,sopivia raaka-aineita löytyy Thaimaasta helposti ,toki Pattaya en tiedä kun koskaan ei ole tullut tarvetta vierailla paikkakunnalla mutta muualla kysymällä on palvelua usein saanut, tuotteiden todellinen gluteenittomus ja valmistusolosuhteet ne jääkt aina leipurin omalletunnolle mutta minulla on hyvin mennyt tähän asti,ja jos olen epäillyt valmistusta en sitten varmasti ole tilannut.

 • Ohran näköinen riisilisäke? 20.12.2013 11:45

  hmmmmmm ,olikohan niitä riisilaatuja about 800 erilaista ,saatan muistaa väärinkin mutta erittäin monenlaisia värejä,makuja,laatuja, ja jopa rakenteellisia eroavaisuuksia riiseistä löytyy ,vaikka niitä ei välttämättä kaupoissa ole tarjolla,asiantuntijat sanovatkin usein että se laatikkoon pakattu kaupan riisi on sitä "pilattua" teollisesti käsiteltyä riisiä,Aasiassa lajike tarjonta on hieman reilumpaa kuin meillä pohjolassa,mutta suosittelen käymään paikallisissa Aasialaisia ruokatarvikkeita myyvissä kaupoissa ja kysellä heiltä,kaupoista löytyy paljon gluteenittomiinkin aterioihin sopivia tuotteita joita markettien hyllyissä ei ole

 • Erikoinen tempaus kauppiaalta 25.9.2013 06:39

  ..... Itse ainakin tutkin monesti gluteenittomien kauppojen valikoimaa, enkä välttämättä osta mitään. Onko tästä jotain haittaa kauppiaalle, jos tulen hakemaan tuotteen myöhemmin?

  vastaat melkein : JOS tulen hakemaan.....

  .ymmärrän erittäin hyvin pienen erikoislikkeen harmin kun asiakkaat tutkivat tuotteet liikkeessä ja marssivat markettiin ja vaativat/haluavat markettia tilaamaan hyllyynsä näitä tuotteita,näinhän se kaikki erikoisosaaminen ja henkilökohtainen palvelu kuolee? joskus vain olisi pitkässä juoksussa parempi maksaa se "sentti" extraa erikoisliikkeelle jotta olisi mahdollista tehdä kannattavaa työtä,yrittäjä on monesti alansa asiantuntija mutta se marketin hylly ei yleensä palvele.

 • Gluteenitonta Thaimaassa? 10.3.2013 17:49

  Sawasdee khap kaikki kohtalotoverit ,Hua Hin Villa Market lisää kysynnän vuoksi koko ajan gluteenittomia tuotteita ,harmi vain tuotteiden sijainnit on vähän siellä täällä joten itse on kaikki etsittävä hyllyistä yksi kerrallaan mutta pipareita ,muroja ,myslejä,jauhoja jne löytyy ,ja sitten kaupungista löytyy Germany bakery niminen leipomo jossa voi tilata gluteenittomia tuotteita ,minimimäärä on 10kpl per. tuote ,tilaus toimitettava ed. päivänä leipurille,leipomo sijaitsee pääkadulla kun menet ohi uuden linja-autoaseman ja on samalla puolen tietä kuin Market Village ostoskeskus n. kilometri_puolitoista siitä eteenpäin kohti Takieb kukkulaa. Minulla käyttökokemuksena ns.Keliaakikon Thaikäännöksestä on ollut "hersyviä" nauruja mutta hyvin joka puolella maassa toimeen keliaakikkona tulee kunhan itse katselee syömisensä eikä luota "jees jees" lupaukseen ruuan sisällöstä jos tilailee jotain eikä näe mitä kaikkea siihen kokki laitteleekaan.

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,014s