venla

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
  • Keliakia ja lapsettomuus 15.4.2014 12:34

    Kun lapsettomuustutkimusten alussa kartoitetaan verikokeilla mahdolliset syyt, myös keliakian vasta-aineet otetaan. Jos lääkäri ei löydä muuta (esim. rakenteellista ongelmaa) tutkimuksissaan, keliakiaa hoidetaan ensisijaisena syynä. En usko että keliakiaa voidaankaan syyttää varmuudella, vaan toivotaan että oikea ruokavalio korjaa tilanteen. Jos ruokavalio ei auta tai uusia oireita ilmenee (omaa kroppaa kannattaa seurata ja tuoda epäilykset esille), tutkimuksia ja hoitoja jatketaan. Joskus syytä ei tosiaan löydy.

  • Keliakia ja lapsettomuus 14.4.2014 15:43

    Keliakia löytyi ensimmäiseksi syyksi omaan lapsettomuuteeni. On kyllä vaikeaa löytää tietoa, edes lääkäreiltä. Voisi kuvitella että keliakia vaikuttaa niin kauan kunnes tulehdus paranee suolistossa ja ravintoaineet alkavat imeytyä normaalisti, esim. foolihappo ja rauta ovat tärkeitä raskauden alkamiseksi. Hoitamaton keliakia lisää myös keskenmenoriskiä. Paranemisaika taitaa olla aika yksilöllinen. Olisikin mielenkiintoista tietää, johtuuko lapsettomuus juuri ravintoainekadosta, ehkä tulevaisuudessa julkaistaan tutkimuksia aiheesta.

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

©2023 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,009s