Keliaakikko Lyonissa

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
Keliaakikko Lyonissa

Euroopan-kierroksemme ensimmäinen pysähdyspaikka Ranskassa oli historiallinen Lyon. Hotellin ravintolassa tuli syötyä muutamat gluteenittomat illalliset, mutta myös kaupungin keskustasta löytyi gluteenittomia vaihtoehtoja - hyviä ja ei niin hyviä.

Kun suhasimme metrolla hotellilta keskustaan vanhan Lyonin funiculaire-asemalle, pystyi samalla 1.6 euron lipulla köröttellä ylös Notre-Damen kukkulalle. Kun lähdimme laskeutumaan 300 metriä korkealta kukkulalta, josta oli loistavat näkymät yli koko Lyonin, huiteli lämpömittari +33 asteessa. Suuntana oli UNESCOn maailmanperintökohde, Lyonin vanhin osa.

Samalla hikisellä kierroksella tutustuimme muutamiin irkkupubeihin, joista Smoking Dog (16 Rue Lainerie) jäi mieleen parhaana - kohtuulliset hinnat ja ilmainen netti. Myös St. Jeanilla sijaitseva St. James (19 Rue Saint-Jean) tuli kokeiltua.

Tutuksi tuli myös "uuden puolen" L'Eau Vive -luontaistuotekauppa (65 Rue Victor Hugo), jossa oli erittäin runsas gluteenittomien tuotteiden valikoima. Eräästä Petit Casino -marketista (26 Rue du Plat) tarttui mukaan gluteenitonta pastaa ja siideriä.

Pitkän miinuksen voi antaa Hippopotamus-pihviketjuravintolasta, jossa palvelu oli periranskalaisen tympeää (paikkoja on useita Lyonissa, en valitettavasti muista osoitetta). Vuosien takainen kokemus Pariisin Hipposta oli huomattavasti miellyttävämpi, toisaalta silloin ei ollut keliakiaa kiusana. Englantia ei osattu tai ei haluttu puhua ja ranskankielistä keliakialappua päiviteltiin pitkään ja äänekkäästi. Sain lopulta tilattua pihvin vihreällä salaatilla ilman kastiketta. Tilattu punaviinilasi ei koskaan saapunut pöytään asti, mutta eipä sitä löytynyt laskultakaan. Vedet lähinnä "heitettiin" pöytään. Pihvi oli surkea, erittäin läski- ja rustopitoinen. Laskua saimme odotella pitkään. Emme jättäneet tippiä.

Lyon oli oikein viihtyisän oloinen vanha kaupunki ja siellä mielellään pyöri pari päivää. Harmi, että ruokapaikkojen suhteen haasteita piisaa ranskaa taitamattoman keliaakikon näkökulmasta.

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Kommentit

Ei vielä kommentteja. Jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!

Kommentoi

Vinkkejä samasta maasta

 • Gluteenittomat ravintolat Pariisissa

  Ranska ‐ Lisääjä Jezu  ‐ 5.1.2014

  Gluteeniton Pariisi, mitä ihmettä? Sellainen pikkulehti kuin Wall Street Journal listasi Pariisin gluteenittomat...

 • Keliaakikkona Ranskassa 1

  Ranska ‐ Lisääjä Katco ‐ 22.7.2011

  Bonjour ja terveiset etelä-Ranskasta! Ei voi muuta kuin kehua Provencea. Kertaheitolla ihastuttiin puolison kanssa ja...

 • Sans gluten Ranskassa 3

  Ranska ‐ Lisääjä maissipallo ‐ 10.7.2009

  Keliaakikkona Ranskan matka sujui kohtalaisesti. Menut olivat aina ranskaksi, joten tarjoilijan apua kaivattiin heti....

 • Gluteeniton leipomo Pariisissa 2

  Ranska ‐ Lisääjä Jezu  ‐ 4.2.2012

  Osui silmään David Lebovitzin blogimerkintä, jossa kerrotaan Pariisiin avatusta Helmut Newcake -nimisestä...

 • L'Annexe - Bar & Restaurant

  Ranska ‐ Lisääjä Jezu  ‐ 2.6.2012

  Kun olimme päivän kierrelleet Champagne Routea Epernayn ympäristössä alkoi nälkä kummasti kurnia. Päätimme mennä...

 • Restaurant Le Grand Camp

  Ranska ‐ Lisääjä Jezu  ‐ 2.1.2012

  Euroopan kiertueemme ensimmäinen kohde Ranskassa oli Lyon ja hotellina Holiday Inn Garden Court Lyon-Villeurbanne....

 • Ristorante Benvenuto

  Ranska ‐ Lisääjä arkkari ‐ 26.9.2014

  Nizzassa ei läheskään kaikissa ravintoissa ymmärretty keliakia-ruokailun vaatimuksia - toisissa oltiin aika uskomattoman...

 • Gluteenitonta Etelä-Ranskassa, Korsikalla ja Lampedusalla

  Ranska ‐ Lisääjä LG1982  ‐ 21.2.2019

  Nizzasta näytti täällä olevan varsin huonoja kokemuksia, joten lisäilläänpä omia kokemuksia. Lento Nizzaan oli...

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Vinkkiin liittyvät kuvat

Lisätiedot

 • Maa
  Ranska
 • Sijainti
  Lyon, Ranska
 • Ajankohta
  7/2011
 • Lisääjä
  Jezu 
 • Lisätty
  6.4.2012 22:31
 • Muokkasi
  6.4.2012 22:32

Anna arvio vinkille

Kirjaudu sisään arvioidaksesi tämä vinkki ja nähdäksesi sen tämänhetkisen arvion.

©2023 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,017s