2½ dl kylmää maitoa
1 rkl Psylliumia (Kirjassa nimellä Fiberhusk)
25g hiivaa
½ dl sokeria
½ tl hjorthornssalt (suomennettuna hirvensarvisuolaa, mutta tämän voi korvata 1tl leivinjauhetta)
1 tl kaardemummaa
1 ml suolaa (1ml = maustemitallinen, 1 millilitra)
50g pehmeää voita
n. ½ dl maitorahkaa
4-4½ dl (240-270g) hienoa jauhoseosta (Semper Fin Mix) HUOM! Ei pelkkää tärkkelystä
Sekoita kylmä maito ja psyllium kulhossa, ja anna turvota noin 10 min. Murusta hiiva joukkoon, ja sekoita kunnes se on sulanut. Lisää sokeri, hirvensarvisuola (tai leivinjauhe), kaardemumma, suola, voi, maitorahka ja suurin osa jauhoista. Sekoita voimakkaasti, itse käytin yleiskonetta ja sen saa antaa laulaa kunnolla. Hyvää tässä on se, ettei tätä pullataikinaa voi työstää liikaa. Lisää loput jauhoista ja työstä taikinaa vielä hetki. Taikinasta tulee paksun sokerikakkutaikinan oloista, eikä sitä voi vaivata käsin. Ohjeen mukaan taikinan voi siirtää pursotuspussiin ja pursottaa 16 kpl pientä pullaa leivinpaperilla vuoratulle pellille. Itse käytin samaa menetelmää kuin sämpylöiden teossa, eli kostutin kevyesti kädet, ja kaavin taikinasta palloja silikonisen nuolijan avulla. Tämä toimi paremmin kuin pursotinpussi versio, sillä näin pullia voi kevyesti muotoilla käsin. Taikinasta saa siis 16 pikkupullaa tai 8 isompaa (normaalikokoista).
Kun pullat on leivottu, anna niiden nousta kevyellä keittiöliinalla peitettynä lämpimässä vedottomassa paikassa tunnin verran. Pullat voi voidella ennen paistoa, mutta se ei ole välttämätöntä. Itse voitelin pullat tuttuun tapaan vatkatulla kananmunalla, ja paistoin 250 asteessa noin 8-10 minuuttia kunnes ne olivat kauniin ruskeita. Pullien on hyvä antaa jäähtyä leivinliinan alla, näin ne säilyvät mehevinä. Itse tein ensimmäisestä satsista pikkupullia, ja voitelin ne uunista tultua sulatetulla voilla ja kierittelin sokerissa. Jos haluaa esteettisesti panostaa, niin kannattaa paistaa pullat silikonimuffinssivuoassa, pysyvät paremmin kohollaan näin.
Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!
Ei vielä kommentteja. Jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!
Sinun tulee olla kirjautuneena, jotta voit kommentoida. Jos sinulla ei ole vielä omaa käyttäjätunnusta, ole hyvä ja rekisteröidy. Se on nopeaa ja ilmaista! Jos olet jo rekisteröitynyt, kirjaudu sisään oikean yläkulman valikosta.
Suomen gluteeniton olutvalikoima 22
Lisääjä Jezu ‐ 2.10.2008
Lista päivitetty 5/2023: Tässä ei-niin-pieni lista gluteenittomista olusista, joihin olen Suomessa törmännyt. Lähes...Gluteeniton omenapiirakka (pellillinen) 8
Lisääjä tuittuli ‐ 1.10.2009
Ainekset pellilliseen omenapiirakkaa 3 munaa 2 ½ dl sokeria 100 g margariinia 1 ½ dl maitoa tai vettä 4 ½ dl...Helppo gluteeniton kauraleipä -resepti 1
Lisääjä Jezu ‐ 13.2.2014
Minulla oli mennyt vanhaksi paketillinen Semperin puhdaskaurahiutaleita ja päätin tehdä niistä leipää - enää piti löytää...
Lisääjä Tuulia ‐ 9.10.2012
1 pkt. taatelia (n. 170 g) 3 dl vettä 200 g margariinia/voita 2 kananmunaa 3 dl sokeria 1 tl soodaa 1 tl...
Lisääjä Susanna ‐ 29.11.2009
Sain naapuriltani loistavan gluteenittomien piparien ohjeen jo vuosia sitten. Tässä ykkösluokan resepti jakoon...
Gluteeniton Makea piirakkapohja 3
Lisääjä Suviih ‐ 8.3.2009
Hyvä pohja esimerkiksi omena- tai marjapiirakoille (mustikka, vadelma). Helppo valmistaa, aineet sekoitetaan ilman...
Lisääjä Betti ‐ 1.8.2009
Hei! Laitanpa tänne pizzapohjaohjeen,jota itse käytän. Helppo mutta ei hauras. Pizzapohja (gluteeniton) 4 dl vettä 1...
Lisääjä Suviih ‐ 10.3.2009
Olen tehnyt pasteijoita kahdella eri taikinavaihtoehdolla (soveltuvat muuten myös joulutorttujen...
Lisääjä Viveka ‐ 30.7.2009
Mainio ohje mustikkapiirakalle. Vaihdoin jauhot Sunnuntain tummiin glutenittomiin jauhoihin. Ohjeessa ei sanottu, mutta...
Lisääjä Jezu ‐ 21.12.2008
Leivon varsin harvoin, mutta pitihän sitä mokkapaloja yrittää. Tässä oma johdantoni tutusta reseptistä tarkkojen...
Lisääjä Mamma ‐ 16.12.2013
Tämä kakku on helppo tehdä ja mikä parasta se on taivaallisen hyvää ja kostea sisältä. Olen tehnyt muutaman kerran...
Lisääjä Viveka ‐ 30.7.2009
Löysin tuolta erinomaisen kinkkupiirakan ohjeen, josta tein gluteenittoman version. Jujuna on tuo pohjaan laitettava...
Gluteenittomat ja maidottomat lihapullat
Lisääjä Jezu ‐ 18.1.2009
Kun oli unohtunut ostaa maitoa, pullista tulikin maidoton versio, mutta eipä se juuri makuun vaikuttanut. Reseptin...Gluteeniton juustokakku -resepti 2
Lisääjä Jezu ‐ 1.1.2014
Jostain syystä tuli mieleen kokeilla juustokakun leipomista gluteenittomana. Kun vihdoin löytyi pohjaksi resepti, jonka...Hiivattomat ja gluteenittomat sämpylät
Lisääjä TiinaMaarika ‐ 31.10.2016
Nyt löytyi ihana resepti, josta valmistuu pilvenpehmeitä sämpylöitä. Ystävättäreni antoi reseptin minulle. Reseptiä...Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.
Vinkkiin ei ole vielä liitetty kuvia.