Täydellinen gluteeniton pulla, maistuu "oikealle" pullalle

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
Täydellinen gluteeniton pulla, maistuu "oikealle" pullalle

2½ dl kylmää maitoa
1 rkl Psylliumia (Kirjassa nimellä Fiberhusk)
25g hiivaa
½ dl sokeria
½ tl hjorthornssalt (suomennettuna hirvensarvisuolaa, mutta tämän voi korvata 1tl leivinjauhetta)
1 tl kaardemummaa
1 ml suolaa (1ml = maustemitallinen, 1 millilitra)
50g pehmeää voita
n. ½ dl maitorahkaa
4-4½ dl (240-270g) hienoa jauhoseosta (Semper Fin Mix) HUOM! Ei pelkkää tärkkelystä

Sekoita kylmä maito ja psyllium kulhossa, ja anna turvota noin 10 min. Murusta hiiva joukkoon, ja sekoita kunnes se on sulanut. Lisää sokeri, hirvensarvisuola (tai leivinjauhe), kaardemumma, suola, voi, maitorahka ja suurin osa jauhoista. Sekoita voimakkaasti, itse käytin yleiskonetta ja sen saa antaa laulaa kunnolla. Hyvää tässä on se, ettei tätä pullataikinaa voi työstää liikaa. Lisää loput jauhoista ja työstä taikinaa vielä hetki. Taikinasta tulee paksun sokerikakkutaikinan oloista, eikä sitä voi vaivata käsin. Ohjeen mukaan taikinan voi siirtää pursotuspussiin ja pursottaa 16 kpl pientä pullaa leivinpaperilla vuoratulle pellille. Itse käytin samaa menetelmää kuin sämpylöiden teossa, eli kostutin kevyesti kädet, ja kaavin taikinasta palloja silikonisen nuolijan avulla. Tämä toimi paremmin kuin pursotinpussi versio, sillä näin pullia voi kevyesti muotoilla käsin. Taikinasta saa siis 16 pikkupullaa tai 8 isompaa (normaalikokoista).

Kun pullat on leivottu, anna niiden nousta kevyellä keittiöliinalla peitettynä lämpimässä vedottomassa paikassa tunnin verran. Pullat voi voidella ennen paistoa, mutta se ei ole välttämätöntä. Itse voitelin pullat tuttuun tapaan vatkatulla kananmunalla, ja paistoin 250 asteessa noin 8-10 minuuttia kunnes ne olivat kauniin ruskeita. Pullien on hyvä antaa jäähtyä leivinliinan alla, näin ne säilyvät mehevinä. Itse tein ensimmäisestä satsista pikkupullia, ja voitelin ne uunista tultua sulatetulla voilla ja kierittelin sokerissa. Jos haluaa esteettisesti panostaa, niin kannattaa paistaa pullat silikonimuffinssivuoassa, pysyvät paremmin kohollaan näin.

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Comments

No comments yet. Share your valuable opinion and comment!

Add comment

Tips from same category

  • Gluten-free beers

    Author Jezu  ‐ 10/03/2010

    I started to gather a list of all gluten-free beers in the world. List is still quite Finnish weighted but it's growing...

  • Gluten-free karelian pies

    Author Jezu  ‐ 12/28/2010

    This recipe comes from Finnish Celiac Association's old webpage. Many users were looking for this recipe so I shared it...

  • Gluten-free "mämmi" (2 pans)

    Author Jezu  ‐ 08/15/2011

    Approx 250 g potatoes (3 mid-size) Approx 1 1/2 litres water 200-250 g buckwheat flour 1 bag of pitted prunes (220 g) 3...

  • Lay's Stax chips

    Author Jezu  ‐ 11/09/2010

    Lay's Stax chips in blue plastic cans are naturally gluten-free - there's gluten-free text at the back of the can. And...

  • Gluten Free Corn Fritters

    Author Sascha ‐ 03/19/2013

    Very simple, very tasty, these make a great sunday morning breakfast in bed, or to have your partners folks over to...

  • Key Lime Pie recipe

    Author Jezu  ‐ 10/26/2016

    Key Lime Pie Key lime pie is one of my favorite pies. My version of the pie is meringue-topped. Lime, meringue and a...

  • Jelly Belly

    Author Jezu  ‐ 11/18/2010

    There's "gluten free food" text on the back of the Jelly Belly packages. Great candies with zero fat - 4 calories per...

  • Alpro Soya

    Author Jezu  ‐ 08/30/2010

    Oy Seege Ab says that all Alpro Soya products on Finnish market are gluten-free and in addition milk free. Go and taste!

  • onnen resepti

    Author 88whitehead ‐ 08/28/2023

    onnen resepti on yksinkertainen: tee jotain uutta ja hanki esimerkiksi viileitä tunteita...

Notice that anyone can add any kind of content into service. Also all advertised products are not gluten-free. Administrator is not responsible and you take full responsibility what you eat. If you notice vandalism or contents that include gluten, please notify the admistrator.

Tip related images

Tip has no related images yet.

More information

  • Author
    Carsu
  • Added
    10/01/2012 2:00 PM

Give rating for tip

Log in to rate this a tip and to see it's average rating.

©2024 Glu.fi
Service infoNewsTerms of serviceTell friendHelp and rulesSuomeksiFeedbackSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,017s