Ira

Keskusteluviestit

1 2 3 4 5 6
Seuraavat > Loppuun >>
 • Gluteenittomat hampurilaiset 11.6.2009 12:30

  keliaiti kirjoitti:
  Ranskasta ei ainakaan saa Mäkkäriltä gluteenittomia. Erehdyimme kysymään ja saimme vastaukseksi esitteen, jossa kerrottiin heidän laskeneen ruokien rasvapitoisuuksiaKysyjä oli kielitaitoinen, joten siitäkään ei ollut kiinni!

  saksasta ja ranskasta ei saa helpolla matkusteleva gluteenitonta...meille annettiin kaloritaulukko saksan mäkkäristä kun kysyttiin gluteenitonta,voih ei! mutta siis saksan mäkkäristä saa gluteenitonta saksan keliakialiiton tekemässä kirjassa on mainittu montakin tuotetta gluteenittomana..mm marjajogurtti tällähetkellä ainakin.(tilanne elää niinkun kaikki tietää, valmistajat muuttuujne) ja onhan se pikkuriski syödä jotain salaattia, kun voi tosiaan olla kontaminoitu ja hlökunta ei tiedä mitään keliakiasta.muuten kaikki kaakaot sisältää saksan mäkkärissä gluteenia.myös koristekaakao esim cappucinossa.

 • Gluteeniton-termin merkitys muuttuu 10.6.2009 18:36

  voisko keliakialiitto tehdän tuon Suviih:N ehdottaman listan..se näyttäis olevan todella tarpeen. niin ja nehän saa palkkaa liitosta ne tyypit jotka siellä on....eikös se ole heidän työtä auttaa keliaakikkoja? Mikaela ota yhteyttä liittoon ja kysy. mä suorastaan järkytyin kuin luin nämä kirjoitukset täällä. pitää oikeen vetää syvään henkee , että rauhottuu...

 • Gluteeniton-termin merkitys muuttuu 10.6.2009 18:27

  higga kirjoitti:
  On kyllä iso muutos, ja luontaisesti gluteenittomia ei voi enää erikseen merkitä.

  Eniten mua huolettaa sanat "erittäin vähägluteeninen" tavisihmisten korvissa tuo tarkottaa just sitä ettei lusikallinen vehnäjauhoja haittaa kun niitä on niin vähän.

  Ja keliakiaruokavalio? Gluteeniton on sentään ilmaissut mikä osa siitä ruuasta puuttuu! Tolla logiikalla laktoositon pitäis olla ilmavaivaruokavalio

  voi näin on! olin juuri mieheni tädin luon kahvilla ja hän sanoi, että sinäkin voit syödä tätä kakkua, tässä on VAIN KAKSI TEE LUSIKALLISTA vehnäjauhoa....voi ei kyllä tuo vähägluteeninen ei ole hyvä merkintä...osaan kuvitella kuinka tämä hankaloittaa just tätä "valistussanomaa" jota mäkin olen rautalangasta yrittänyt vääntää ihmisille..

 • 3 vanhan keliakian toteaminen 10.6.2009 13:50

  hei miten kolme vuotiaalta voidaan todeta keliakia, muuten kuin verikokeista? tehdäänkö gastro nukutuksessa? nimittäin jos verikokeessa todetaankin IgA:n puutostauti ja keliakiatulos on - niin siinäpähän sitten ei jääne muu mahdollisuus kun tuo gastro. vai?hui kun pelottaa, mun tyttö ei kehity ihan normaalisti, on laiha ja oksentelee silloin tällöin ( tosin muutkin lapset oksentelee silloin tällöin). löytyykö kokemuksia?

 • Gluteenittomat herkut+pähkinä 10.6.2009 13:29

  Hei, onko mahdollista, että otat omat muffinssit mukaan kun olet reissun päällä ja kysyt voitko syödä oman kakkusen kahvin kanssa? luulisi onnistuvan vaikka ei ole varmaan kiva roudata mukana eväitä ja sitten vielä kysellä tuollaista.onko muuten helppoa löytää merkinnät paketeista, sisältääkö pähkinää, kun ostat tuotteita? entä oletko tilannut kakkuja muffinseja?mä olen tilannut saksalaista kakkua hammermühlestä ja siellä on hyvät merkinnät ( sain tuotevihkosen)mitätuote voi sisältää.

 • IgA puutos käytännössä? 10.6.2009 13:15

  moi minulla on tuo IgA puutostauti ja en tiedä miten se käytännössä kenties vaikuttaa mun elämään. sen tiedän, että saan flunssan herkästi ja olen kaksi viikkoa AINA kiipeenä.tiedän että tuo IgA liittyy limakalvoihin ja immuunipuolestukseen. Olenkohan sen vuoksi just aina niin herkkä ja pitkään kipeä. ja tankkaan vitamiineja kyllä ihan tarpeeksi, että luusisi sen puolen olevan kunnossa. olisko joku kohtalotoveri täällä jolla olisi enemmän tietoa?Muuten vitamiineista syön b12 vitamiinia 1000uq 100 tab. kuurina, foolihappoa 400 mikrogrammaa ja glutamiinia n. 1g (joka on suolen rakennusaineena todettu aminohappo.)olisko joku muu mikä olisi hyvä limakalvoille oleva aminohappo tai vitamiini?

  voiko tosta IgA puutoksesta parantua?
  kiitos jos joku vastaa!!

 • Miten eksyit Glu.fi:hin? 8.6.2009 20:19

  olen nyt uusi rekisteröitynyt ja löysin aivan sattumalta googlen kautta, että joku oli avannut keskustelun jossain glu.fi osoitteessa..menin siltä sekunnilta sivuille..ja onneksi menin.täyden kympin sivut! aloin jo olla huolissani eikö suomessa todellakaan ole mitään tälläistä, jossa voi puhua tuotteista ilman sensuuria ja ei saa mainostaa tuotetta mentaliteetilla. oikeestu mun elämässä paistaa tänään aurinko ja se on tosi juttu!en tunne ketään kenellä olisi keliakia ja en ole paljoa keskustellut asiasta muiden kanssa.

1 2 3 4 5 6
Seuraavat > Loppuun >>

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Linkkejä
  1 linkki

  Keskustelu
  57 viestiä, 9 aloitusta

  Kommentit
  2 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  8.6.2009 14:44

©2022 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,038s