Ira

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3 4 5 6
 • Kanelin kanssa tarkkana 17.12.2009 16:33

  Onpa hyvä tietää. mun pikkuisella ei maksa ihan kunnossa ole ja sitä vois käyttää tosiaan liikaa riisipuuron päällä. Itse pidän kanelista aivan älyttömästi ja aion katsoa nyt tuota toista kanelia ostettavaksi. kiitos tiedosta.

 • Hotelliaamiainen Saksassa 3.12.2009 19:04

  toi nimi meni väärin...eli se on ruegenwalder js tuulimylly on tunnutsmerkkinä ja tosiaan paketissa hyvät merkinnät gluteenittomuudesta ja laktoosittomudesta. tuotemerkkiä löytyy ihan tavallisista marketeista. toinen hyvä on DS gluteeniton vaalea sämpylä, saksassa löytyy nimeltä kaisersemmel.pakastetuote ja ei tarvi mikroa,sulaa suht nopeasti itsekseen ja hinta ei paha n.3,50 eur 6 sämpylää. Tosin en tiedä löytyykö just Hampurin marketeista DS:n tuotteita hyvin.toivottavasti!

 • Hotelliaamiainen Saksassa 3.12.2009 18:12

  saksassa tiedetään todella vähän keliakiasta. on todella onnea , jos joku sattuu tietämään, mutta ottavat asian vakavasti (ainakin joka kerta minun kohdalla ) ja pyrkivät palvelemaan. tottakai kannattaa ilmoittaa asiasta etukäteen. Minulle oltiin ostettu viimeksi kaksi ihanaa leipää, joita ei tarjoiltu valmiiksi leikattuna, vaan toivat pöytään lautasella. tietty koskaan ei voi tietää, joten ne vanhat neuvot, että omat eväät mukaan on tietenkin hyvä vinkki ja itse tekisin niin jokatapauksessa. Muuten jos makkaraa ja leikkeleitä kaipaat niin käypä kaupassa tutustumassa sellaiseen merkkiin kuin (toivottavasti muistan oikein) Grünenwalt tai grünenwalder, ovat melkein kaikki gluteenittomia ja laktoosittomia ja merkintä on paketissa. Paketissa on tunnusmerkkinä punainen tuulimylly.

 • IsoMitta 12.11.2009 17:18

  no hupsista, Olen aina ohhotellut tuota, että jos tuoteselosteessa ei lue kiellettyä niin se sopii. niin no entäs kontaminaatio? Koin tämän aina niin vaikeaksi, luetaan tuoteselostetta, luulisi olevan jo nykyaikaisempaa keliaakikon elämä. sori vaan kun sanon, mutta saksassa liitto hoitaa nämä selvitykset, onko kontaminaatiota vai ei, painaa ne kirjaan ja päivittää tietoja. kirjan lopussa on liite firmoista, jotka valmistavat gluteenittomia tuotteita, mutta eivät vakuuta onko kontaminaatio tapahtunut varastossa, linjalla jne. sitten on lista firmoista, joista on kysytty tuotteita, mutta eivät ilmoita valmistavansa gluteenittomia tai eivät halua yrityksen sisäisten asioden vuoksi listattavaksi. sitten on liite firmoista,joista kysytty, mutta eivät vastanneet ennen määräaikaa. loput mitkä sitten löytää kirjasta on gluteenittomia ja menevät siis käsittääkseni takuuseen siitä.
  Tokihan virheitä sattuu ja tapahtuu, kun ihmiset on asialla, mutta kyllä tää kirja helpottaa ihan suuresti elämää, eitarvi soitella ja kysellä kun ammatti-ihmiset tekevät tämän.toisaalta sitten ehkä tälle ei ole tarvetta suomessa, tuntuvat ihmiset pärjäävän ilman. no poikkesin aiheesta aikatavalla, ja toivotan Pulla onnea, että saat vastauksen kysymääsi arvoon.

 • igA- sikaflunssan riskiryhmää? 3.11.2009 11:56

  Muuten, minulle ei kerrottu,että on tuo IgA n puutosta. sapettaa kovasti. selvisi vuosien jälkeen kun katsottiin verestä kaikkea mahdollista ihan muiden tutkimusten yhteydessä.

  ja nyt mun on pakko vuodattaa, mulle lääkäri väitti, että IgA n puutostautiset ei kuulu riskiryhmään, saan rokotteen ihan siellä viimisten joukossa eli menee tuonne joulu tammikuulle. ( näin saksassa!).

  meidän pitäis matkustaa suomeen joulukuussa ja ei ole varmuutta olenko saanut rokotetta, kyllä hatuttaa! en ole ollut kotimaassani vuosiin. sain ihan tavallisen flunssan ja siis todellakin yli kaksi viikkoa ja yhä yskin! Sen vuoksi olen kyllä huolissani ilman rokotetta matkustaa.kestääkö muuten teillä muilla IgA puutostautisilla flussat näin kauan?
  Onnistuin jopa kerran saamaan lapseltani hänen pitkittyneen flunssan toiseen kertaan itselleni. Luuulin että tämä on mahdotonta! eli olin n. viikon sairaana ja pari päivää tuntui hyvältä ja sitten alkoi aivan samoilla oireilla eli kurkkukivulla uudestaan toinen viikko.

 • Keliakia epäilys 31.10.2009 19:41

  hei,

  Onko tutkittu licken planus eli punajäkälätauti? selviää biobsilla, joka otetaan suun limakalvolta. Entä onko hiiva, lähinnä Candida Albicans poissuljettu? Hiiva tekee myös rakkuloita suuhun eikä välttämättä valkoista sammasta. hiiva turvottaa vatsaa ja aiheuttaa silloin tällöin ripulia.Hiivasairaudessa tulee kova väsymys lähinnä sen vuoksi, että hiiva syö b-vitamiinia.

  Keliakiassa voi olla mitä moninaisimmat oireet, kannattaa tehdä tuo apteekin testi tai pyytää lääkärissä että tehdään nuo keliakiatestit ja pissuljetaan ainakin IgA tauti, joka taas saattaa näyttää verikokeessa, että keliakiaa ei ole, vaikka olisikin.silloin on gastro ainoa tutkimusvaihtoehto ainakin suolistokeliakiassa.

 • Oireet kun on vahingossa syönyt gluteenia? 28.10.2009 12:26

  söin vehnätärkkelystä sisältävän leivän ja alkoi yöllä kuvottaan ja yritin oksentaa. tämä oli tosi outoa sillä kun olin syönyt yhden haukkasun patukkaa, joka sisälsi vehnäleseitä ja runsaasti, niin ei tullut mitään oireita. sen tiedän että jos kauan kun syön gluteenia, paino alkaa putoamaan ja ruokahaluttomuus iskee päälle. ( olen kyllä erittäin tarkka ruokavalion suhteen, mutta ex työpaikalla olen saanut puolivuotta gluteenin jäämiä ruuassa)

  kyllä on ihme tauti tämä keliakia, kun reagoimme eri tavalla ja aika radikaalisti!

 • Sikainfluenssa 26.10.2009 15:22

  sain ihan tavallisen kuumeettoman flunssan ja olin sängyssä kolme päivää, sydäntykytystä, verenpaine nousi huippulukemiin ja pöyrrytti. vielä yli viikon ,kun tauti alkoi niin yskin. olen miettinyt että mitenkähän minun käy jos saan sikainfluenssan..ei hyvältä näytä. otan ensiksi tavallisen influenssa rokotteen ja miten reagoin siihen (toivottavasti hyvin,edelliskerralla sydän kipuja) päätän otanko sikainfluenssarokotteen. jotenki mua sapettaa, kun "näytän" niin terveeltä ja mm. yks puolituttu ihmetteli miksi peruin lomamatkan ja kuittasi sikainfluenssa pelkoni sehän on ihan kuin tavallinen influessa, eihän terveet siitä sen enempää kärsi.Voi että tätä ihmisten viisautta. ja On varmaan turha toivoa ihmisiltä, että jos on terve niin voisko ottaa sen rokotteen, ettei levittäisi tautia. tämä on tosiaan turha toive. itsekin kun vielä olin superimmuniteetin piirissä parikymppisenä en olisi ikinä ottanut rokotetta ja en olisi ajatellut, että saatan tartuttaa ja levittää tautia. no sitä ajattelee toisin kun tulee oikein kipeäksi.

 • Keliakiaa enemmän naisilla? 21.10.2009 20:00

  Totta se on, tutkimusten mukaan autoimmuunisairaudet kohtaavat jostain syystä useimmin naisia kuin miehiä. Olen lukenut mm. maksan autoimmuunisairaudesta ja punajäkälästä, jotka ovat tosiaan useimmin naisilla. Ajattelin myös joskus, että miehet ehkä eivät hakeudu hoitoon herkemmin kuin naiset, mutta onkohan ihan totta. Jos maksa ei toimi niin kyllä siinä kipeäksi tulee ja aivan varmasti hakeutuu hoitoon niin mies kuin nainenkin.toinen hirvitys on tuo punajäkälä, kyllä hoitoon mennään ja lujaa...

 • Daim 20.10.2009 19:34

  tupla on hyvää ja ei todellakaan tee tuplasta yhtään sen sporttisempaa, jos siihen laitetaan vehnähiutaleita..voi itku.

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3 4 5 6

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Linkkejä
  1 linkki

  Keskustelu
  57 viestiä, 9 aloitusta

  Kommentit
  2 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  8.6.2009 14:44

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,017s