3 vanhan keliakian toteaminen

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • Ira 57 viestejä10.6.2009 13:50

  hei miten kolme vuotiaalta voidaan todeta keliakia, muuten kuin verikokeista? tehdäänkö gastro nukutuksessa? nimittäin jos verikokeessa todetaankin IgA:n puutostauti ja keliakiatulos on - niin siinäpähän sitten ei jääne muu mahdollisuus kun tuo gastro. vai?hui kun pelottaa, mun tyttö ei kehity ihan normaalisti, on laiha ja oksentelee silloin tällöin ( tosin muutkin lapset oksentelee silloin tällöin). löytyykö kokemuksia?

 • milla 412 viestejä10.6.2009 15:34

  Tuon ikäsille tähystys ainakin tehdään nukutuksessa, jos siis tehdään. Kerran tuli töllöstä tuosta aiheesta.

 • Mainos

 • higga 209 viestejä10.6.2009 18:09

  Jos verikokeessa on se IgA puutos niin otetaan Igg vasta-aineet, niiden perusteella sit gastro joka tehdään nukutuksessa. Jos Igg on normaali niin meillä ainakin seuraillaan (toisella lapsella on toi puutos). Meidän pojalla diagnosoitiin keliakia 1-vuotiaana.

 • Pulla 267 viestejä10.6.2009 19:38

  Miten se IgA:n puutos todetaan? Minulla oli se normaali eikä silti keliakian vasta-aineet olleet koholla. Kuitenkin ihokoepalasta diagnosoitiin keliakia.

 • higga 209 viestejä10.6.2009 20:10

  Pulla kirjoitti:
  Miten se IgA:n puutos todetaan? Minulla oli se normaali eikä silti keliakian vasta-aineet olleet koholla. Kuitenkin ihokoepalasta diagnosoitiin keliakia.

  Siinä keliakia-verikoepaketissa oli IgA: kohdalla tosi pieni arvo ja luki puutos. Sit kun jatkettiin tutkimuksia niin jatkossa seurataan vaan sitä Igg-arvoa. Ja siis toistaiseksi terveellä on tuo puutos (arvo oli jotain 0.01) ja meidän kaliaakikolla se IgA oli jotain 70...

 • keliaiti 36 viestejä20.9.2009 20:35

  Meillä otettiin lapselta vasta-aineet, jotka olivat koholla. Sen jälkeen tähystys nukutuksessa.

 • Henna 2 viestejä8.10.2009 23:58

  Hei,

  Laitan tähän perään, en viitsi uutta keskustelua aloittaa. Meillä on 1v7kk vanha tyttö, joka on ollut tosi hoikka lapsi. Yöhuudot alkoivat jo synnytyssairaalassa ja eivät ole loppuneet vieläkään. Vihdoin ottivat neuvolassa asian vakavasti ja syytä ruvettiin tutkimaan. Otettiin ruoka-aineallergiakokeet, laktoosikoe, hemoglobiini ja keliakiakoe. Lääkäri epäili vahvasti keliakiaa, tytöllä kun ei kiinteetä tuotetta ole ulos tullut yli puoleen vuoteen. Keliakiaa on myös suvussa paljon, vaikkei kummallakaan vanhemmista ole todettu, ei myöskään toisella lapsellamme. Voiko se periytyä kauempaa? Kolmella tädilläni on sekä yhdellä serkullani. Edes kahden viikon maitohappobakteeri-kuuri ei auttanut asiaa, ei myöskään laktoositon ruokavalio. Nukkuessa (yöllä/päivällä) heräilee useita kertoja itkemään ja paukuttelee paljon.

  Miten nopeasti olette saaneet verikokeiden tulokset? Meillä testit otettiin 2 viikkoa sitten eikä vieläkään ole kuulunut mitään. Näkyykö keliakia aina verikokeessa? Tyttö oli testien ottamisen jälkeen 2 päivää ilman viljoja ja heräs yöllä ainoastaan kerran. Olenko ymmärtänyt oikein, ettei ruokavaliota saa lähteä vielä muuttamaan? Syö kuitenkin puuroa tms ihan mielellään. Leipääkin muutaman palan päivässä.

  Jos verikokeissa ei mitään näy eikä jatkotutkimuksia tehdä, kannattaako ominpäin kokeilla gluteiinitonta ruokavaliota? Päiväkoteihin ym ilmeisesti tarvitsee todistuksen, mutta mitä jos gluteiiniton ruovalio parantaa mahan, mutta tautia ei kuitenkaan kokeiden avulla todeta?

  Kamalasti kysymyksiä tämä herättää ja yöunet (ne muutenkin vähäiset) on mennyt, kun asioista yrittää ottaa selvää ja mietiskelee miten lapsen elämä tästä mahdollisesti muuttuu. Kiitos jos joku jaksaa vastata!

 • Mainos

 • higga 209 viestejä9.10.2009 08:00

  Verikoeiden tulos saatiin viikon päästä, jos olette olleet julkisella, soita sinne heti, kyllä ne tulokset on jo valmiit!

  Onhan teiltä maitoallergia poissuljettu?

  Kaikilla verikokeet ei näytä (tältä palstalta löytyy lähinnä aikuisia) mutta ainakin meillä lapsella arvot oli korkealla.

  Kannattaa nyt ekana kysyä ne verikoetulokset ja sit miettiä jatkoa!

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,01s