Jezu 

Keskusteluviestit

  • Saako mistään luontaisesti gluteenitonta pitsaa? 1.1.2009 21:16

    motusalem kirjoitti:
    Nyt kun Gluteenitonta pitsaa saa Kotipizzastakin, niin pari faktaa pohjasta pelokkaille. Ne on pakasteita yksittäisvuuissa muovikalvoon pakattuina....niitä ei todellakaan pyöritetä piserioissa....eikä muuten Rossossakaan. Että sanoisin, että huoletta voi pitserian gluteenitonta pitsaa syödä.

    Lähinnä sitä tarkoitin, että tavallisissa pitserioissa jauhopölyä on paljon pöydillä jne. Edellyttää aika paljon huolellisuutta tekijöiltä, ettei jauhoja kulkeudu niihin gluteenittomiin pitsoihin. Varsinkin ruuhka-aikaan kun kovalla kiireellä tehdään hommia.

  • Ihmiset eivät tiedä keliakiasta 1.1.2009 21:14

    motusalem kirjoitti:
    Joissakin tuotteissa to hintaero ei meinaa mahtua meikäläisen tajuntaan...olut ei muuten ole yksi näistä tuotteista...

    Hyvä esimerkki gluteenittomat kalapuikot - 3.79 euroa paketti, kun tavallisia oli samaan aikaan myynnissä eurolla kolme pakettia.

  • Lentoasemat 30.12.2008 23:36

    Lentoasemien ruokapaikat ovat lähes toivottomia.

    Frankfurtissa on jo sentään kahviloissa gluteenittomia myslipatukoita (merkattu oikein tuotteeseen, tosin pirun pienellä) ja Heathrown uudessa 5-terminaalissa on kioskeilla vaikka mitä gluteenitonta - karkkeja, patukoita, sipsejä.

    Olen jutellut yhden USAlaisen keliaakikon kanssa, muihin ulkomaalaisiin en ole törmännyt.

  • Fazerin suklaat + Myllyn paras 29.12.2008 13:53

    Tämä menee ehkä vähän ohi, mutta mainitaan kuitenkin.

    Fazer oli koonnut hauskan joululahjan sinisistä levyistä - 9 kappaletta 200 gramman levyjä oli verhottu yhdeksi jättiläislevyksi, joka painoi 1.8 kiloa.

    Toivottavasti ensi vuonna käyttävät 300 gramman levyjä, niin voi ostaa muutenkin kuin lahjaksi taviksille tuollaisen jättilevyn

  • Kuinka kauan teillä meni keliakian hyväksymiseen? 29.12.2008 13:46

    hellu-hellu kirjoitti:
    Huh.
    Minulla todettiin keliakia viime perjantaina(tuli postissa tieto asiasta). Vklopun mässäilin kaikkea ihanaa vehnämättöä, pizzaa, patonkia, ruisleipää... Keskiviikkona olisi ravitsemusterapeutti, mutta aloitin gluteenittoman ruokavalion jo tänään omin avuin.

    Mulla oli aivan sama, mässäilin ihan valtavasti kaikkea epäterveellistä vehnämössöä sekä mallasjuomaa gastroskopian ja tulosten saannin välisenä aikana - sen jälkeen homma loppuikin kuin seinään.

    Oma kokemukseni ravintoterapeutilta oli lähinnä huvittava - tunnuin tietävän keliakiasta enemmän kuin hän, tosin häneltä sai kassillisen gluteenitonta safkaa alkustartiksi.

    On muuten saanut omaa lääkäriäkin opettaa asiassa, kun hänen mukaansa keliaakikko voi juoda ihan vapaasti maissiolutta ja tämähän ei pidä ollenkaan paikkaansa.

  • Ikäviä tilanteita 29.12.2008 13:38

    Tulipa tuossa käytyä eräässä Jyväskyläläisessä marketissa ja kalatiskillä tutkailin sitten erinäisiä kala- sekä äyriäisherkkuja.

    Kysyin katkarapujen ja kastikkeen gluteenittomuudesta. Kaveri kävi takahuoneessa tutkimassa, josko alkuperäinen paketti löytyisi. Ei löytynyt, joten kaveri ei osannut sanoa mitään tuotteen gluteenittomuudesta.

    Seuraavaksi kysyin lohihyytelöstä, josta kommentti oli, että "eihän siinä ole kuin liivatetta." Pakettia hän ei vaivautunut etsimään. Ehkei tuotteessa ollut mitään gluteenipitoista, mutta tuo välinpitämättömän oloinen heitto jätti hyytelön väliin omalla kohdallani.

    Yleensä selvittävät tuolla asiat perinpohjaisesti, mutta olisiko nyt ollut jouluapulaisia tuuraamassa.

  • Paras jouluruoka? 26.12.2008 20:21

    Tässä kun vielä viimeisiä kinkun suikaleita sulatellaan heitän kysymyksen, mikä oli paras gluteeniton jouluruoka, jota söit tänä vuonna?

    Parasta mitä itse popsin oli alusta asti tehty gluteeniton porkkanalaatikko. Kiitokset tekijälle taas kerran Tosin ei lanttu- ja perunalaatikoissakaan moittimista ollut.

    Kyllä Keski-Suomessa osataan ruokaa laittaa

  • Leipäjuusto... 23.12.2008 00:18

    ...tai juustoleipä, ihan miten vaan.

    Olinpa tuossa eräässä ravintolassa syömässä kylmäsavuporosalaattia, jossa oli myös leipäjuustoa. Kokemus oli mielenkiintoinen, kun maistoin tummaksi paahdettua juustoa - maku oli aivan kuin olisi "tavallisia" lettuja syönyt.

    Samantien sitten tarjoilija paikalle ja kysyin, ettei pintaan ole levitetty venhäjauhoja tai muuta vastaavaa ennen paistamista. Ystävällinen tarjoilija kävi keittiöstä kysymässä ja kuulemma juusto on käytetty vain juuri pestyllä parilalla.

    Maku oli kuitenkin niin kummallinen, että kaavin päällyset pois ja söin pelkät juustopalat. Mitään oireita ei jälkikäteen tullut.

    Onko teillä ollut samanlaisia kokemuksia? Oletteko maistaneet rasvassa tiristettyä juustoleipää? Kuuluuko sen maistua letuille?

  • Kuvat vinkkeihin 21.12.2008 16:58

    Nyt vinkkeihin voi lisätä myös kuvan. Tästä on varmasti hyötyä ainakin reseptien lisääjille, niin saatte lopputuotoksestakin kuvan palveluun

    Kuvan voi lisätä kaikkiin uusiin vinkkeihin. Myös vanhoihin vinkkeihin kuvan lisäys onnistuu vinkkisivun oikeasta laidasta löytyvän Muokkaa vinkkiä -linkin kautta.

    Tässä esimerkki kuvallisesta vinkistä (pikkukuvaa klikkaamalla kuvan saa vinkin loppuun isona):

    Gluteenitonta Amsterdamissa

  • Joulureseptejä 20.12.2008 17:52

    Löytyisikös tänne muitakin reseptejä?

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

    Yksityisviesti
    Lähetä yksityisviesti

    Vinkkejä
    396 vinkkiä

    Tuotteita
    591 tuotetta

    Kuvia
    976 kuvaa

    Linkkejä
    189 linkkiä

    Keskustelu
    2364 viestiä, 649 aloitusta

    Kommentit
    646 kommenttia

    Rekisteröitynyt
    28.4.2008 23:07

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,028s