tytti

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3 4
 • Döner Kebab 5.4.2015 01:52

  Döner kebab tarkoittaa turkin kielellä kebab-lihaa, joten se on useiden kebab-ravintoloiden nimissä. Jostain syystä ainakin suomen kielellä ruoan nimi on lyhentynyt pelkäksi kebabiksi.(Esim. Saksassa puhutaan usein kebabin sijaan pelkästä döneristä viitaten sekä ruokaan että ravintolaan.) Luulisin siksi, ettei Döner Harju ja mainitsemasi Döner Kebab ole samaa ketjua. Mutta mukavaa jos hyvää ruokaa sieltä saa!

 • Kontaminaatio - kuinka tarkkaan pitää varoa? 7.10.2014 19:54

  Näistä olen ottanut sen kannan ettei puisia työvälineitä/leikkuulautoja käytetä ollenkaan. Kaikki on muovisia/metallisia tms. Kalatiskiltä en osta mitään leivitettyjen tai muiden gluteenipitoisten ruokien vierestä. Kotona meillä syödään kylläkin vain gluteenitonta, joten voidaan ihanan huoletta olla laiskoja ja siivoilla murusia pöydiltä sitten kun huvittaa! Tästä suuri kiitos miehelleni, joka mukisematta syö kanssani samaa ruokaa. Tämä säästää meitä molempia stressiltä. Omat voit, juustot, yms. aina jos kodin ulkopuolella syödään. Jotenkin näihin rajoituksiin on niin tottunut oman diagnoosin 11 vuoden aikana. Olin kyllä aluksi vuosikausia kokoajan hermona.

 • Gluteenittomat huulipunat/-kiillot? 5.10.2014 23:13

  http://www.keliakialiitto.fi/liitto/nyt/uutiset/?nid=155

  Tämä näyttää olevan ainakin Suomen Keliakialiiton virallinen suositus.

 • Keliakia mediassa 2.10.2014 12:18

  Oho! Tämä juttu kyllä kiinnostaa! http://www.hs.fi/tiede/a1411960809637

  Vaikka hieman myös ällöttää... Olen kyllä lukenut joskus aiemminkin, että mm. allergioiden laaja yleistyminen on tapahtunut samaan aikaan, kun suolistoloisia on alettu häätämään järjestelmällisesti ihmisten mahoista lääketieteen kehittyessä (kaiketi noin viimeisimmän vuosisadan aikana). Se voisi selittää myös allegioiden ja keliakian vähäisemmän esiintymisen kehitysmaissa.
  Toivottavasti kuulemme tästä pian lisää!

 • arvot?? 29.8.2014 16:07

  http://www.glu.fi/keskustelu/aihe/Verikokeista/74/

  Olisikohan noista keskusteluista apua?

 • Gluuteenitonta pizzaa Helsingissä 23.8.2014 11:56

  Voi ei! Kävin eilen Töölössä Denniksessä aikeinani syödä pizzaa. Tilatessani tarjoilija (kiitos hänelle!) kuitenkin mainitsi, ettei pizzan gluteenittomuudesta ole takeita, koska jauhopölyä leijailee niin paljon keittiössä ja uunikin on sama kuin tavallisten pizzojen. Olin ällistynyt, koska olen käynyt eri Denniksissä ainakin 7 vuoden ajan syömässä gluteenitonta pizzaa, eikä tästä ole koskaan aiemmin mainittu mitään. Olen kysynyt aina vielä tilatessani: "teettehän pizzan jotenkin niin erikseen, ettei siihen mene yhtään vehnää" tms. Tämä tarjoilija sanoi kuitenkin että tilanne ja valmistustapa on sama heidän kaikissa ravintoloissaan. Todella harmittavaa. On kuitenkin hyvä että tarjoilija neuvokkaasti tästä mainitsi. Otin sitten pasta-annoksen, se kuulemma tehdään toisella puolella keittiötä ja on turvallista. Muuten: heidän ovessaan oli Oiva-raportti, viimeisin tarkastus tehty elokuussa ja arvosana oli erinomainen (myös kohdassa "yliherkkyyttä aiheuttavat ainesosat". Hmm???

 • Gluuteenitonta pizzaa Helsingissä 15.8.2014 01:09

  Tajusin juuri, että erinomainen tapa varmistua pizzerian (tai muunkin ravintolan) luotettavuudesta on tutkia Oiva-raportteja (oivahymy.fi). Olin itse juuri menossa syömään Putte'siin pizzaa, kunnes luin heidän Oivaraporttinsa: siinä mainittiin miinuksena erikseen että gluteenia joutuu myös gluteenittomaan pizzaan, mutta että tästä mainitaan asiakkaalle tilauksen yhteydessä. Hmm, siis toimii vain ehkä gluteeni-intolerantikoille tai joillekin trendigluteenittomille?? Oletteko käyneet tuolla syömässä, mainittiinko teille kontaminaatiosta? Aika hämärää toimintaa. Ottaa kyllä päähän. Gluteeninhajoittajalääkettä odotellessa...
  P.S.: noista Kotipizzoista vielä: oli suuria eroja eri Kotipizzojen välillä. Samaten esim. Dennikset.

 • Galluppia 15.5.2014 20:33

  Ihan mikä vaan paitsi ei Puuppola - se haisee bensalle tai jollekkin kummalle! Harmittaa, ilomielin tukisin pientä kotimaista tuottajaa.

 • Kasvissyönti ja keliakia 9.4.2014 11:26

  Tässä myös yksi joka syö kasvis/kalaruokaa. Muistelen että joskus 4 vuotta sitten Rolls-nimisestä hampurilaispaikasta sai gluteenittoman kasvishampurilaisen. Se oli kyllä semmoinen pieni ja vaatimaton, enkä ole sen jälkeen nähnyt vaivaa sen ostamiseen... asun itse pääkaupunkiseudulla, kyseinen Rolls taisi olla Turussa. Nettisivujen mukaan Rollseja löytyy myös Oulusta peräti kolme kappaletta! Ranskalaisia saa syödä useassakin paikassa, se vaihtelee. Täytyy vain aina kysyä.
  Gluteenittomista kasvisruoista on mainittava meidän perheessä suurkulutuksen kohteena olevat tofu ja tempeh, edullisesti saatavana ainakin Helsingin Aaasialaisista Vii Voan - sekä Aseanic trading -kaupoista. Ja kesäisin on aina pakko ostaa grillattavaksi tofumakkaroita, nykyisin paketti on vähän muuttunut ja nimenä on Pouttu Onni Tofu Kasvisgrilleri. Saatavana myös nakkeja! Näitä on siis tarjolla ainakin S-markettien makkarahyllyssä.

 • Keliakia mediassa 15.3.2014 11:54

  http://www.iltasanomat.fi/hyvaolo/art-1288665416107.html

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3 4

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  13 vinkkiä

  Tuotteita
  4 tuotetta

  Keskustelu
  34 viestiä, 2 aloitusta

  Kommentit
  12 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  1.3.2010 23:34

©2020 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautetta – Mitä mieltä uudistuneesta palvelusta? Anna palautetta! ‐ 0,042s