Refraktorinen keliakia

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!
<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>
 • evita 62 viestejä1.4.2010 17:47

  Onko kenelläkään tietoa tuollaisesta keliakian muodosta?Joillain ihmisillä oireet jatkuvat tiukasta dieetistä huolimatta.Netistä löytyi tietoa mainitusta tautimuodosta,sekä muista mahdollisista taudeista jotka tuhoavat suolinukkaa.Onko kuinka harvinainen?Sattuuko tähän porukkaan ketään kellä olisi todettu.

 • mankeli 14 viestejä1.4.2010 18:24

  Jännä sattuma, kirjoitin juuri keliakia-aiheiseen kandintyöhöni refraktorisesta keliakiasta!

  Refraktorisessa keliakiassa tietyt solut (ohutsuolen epiteelin sisällä sijaitsevat T-lymfosyytit )poikkeavat ominaisuuksiltaan tavallisessa keliakiassa esiintyvistä soluista. Nämä solut ovat herkempiä muodostamaan lymfoomia eli imukudoskasvaimia.

  Tautia hoidetaan käsittääkseni kortikosteroideilla ja immunosupressiivisella lääkityksellä.

  En löytänyt lukuja siitä kuinka harvinainen kyseinen keliakian muoto on. Itsekin olisin kyllä kiinnostunut tietämään lisää tästä!

<< Alkuun < Edelliset
Seuraavat > Loppuun >>

Tule mukaan keliaakikoiden omaan yhteisöön Glu.fi:hin – täysin ilmaiseksi!

Piditkö sisällöstä? Jaa se myös ystävillesi!

Osallistu keskusteluun

Eniten luetut keskustelut alueella

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,014s