Hennamarjatta

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3
 • Uusia gluteenittomia Rainbow-tuotteita 27.11.2013 16:39

  Olisi kiva saada uusia muroja, erityisesti suklaamuroja. Ja ne gluteenittomat kermajäätelötuutit olisi myös meidän toiveena.

 • Uudet hampparit Mäkkärillä 6.9.2013 21:26

  Tyttöni 13 v ei koskaan oppinut tykkäämään siitä vanhasta gluteenittomasta hampurilaisesta, joten niinä harvoina kertoina kun mäkkärissä kävimme, hän söi pelkät ranskalaiset. Luin tältä sivulta uudesta sämpylästä ja puoliväkisin laitoin hänet maistamaan uutta hampurilaista. Hän suorastaan ahmi ruokansa ja oli iloinen, kun vuosien jälkeen sai mäkkäriltä hyvän hampurilaisen.

 • Pöyristyttävät keliaakikkomatkaajat 15.6.2013 19:47

  Juulin kirjoitti:
  MIten niin ei voi vaatia? Eihän kyse ole mistään ydinlaukaisukoodeista... vaan leivästä. Ei sen tekeminen ole niin vaativaa kuin monet luulevat.
  Tietenkin voi vaatia ja pitääkin vaatia. Tilanne ei muutu koskaan jos hyssytellään ja ollaan hiljaa näistä epäkohdista.

  Vähän kannattaa katsoa, missä on, ennenkuin alkaa valittamaan. Jos olet Turkissa jossakin turistirysässä, jossa ei ole edes kuultu keliakiasta, ei voi olettaa, että tarjolla olisi hyvää tuoretta leipää. Miten hitossa se leipä voi olla jollekkin maailman tärkein asia!

 • Pöyristyttävät keliaakikkomatkaajat 15.6.2013 18:35

  Se piti vielä sanoa, että olen kyllä sitä mieltä, ettei keliaatikko voi vaatia ulkomailla sopivaa leipää. Meillä on aina omat leivät ja murot mukana. Ja ilman leipääkin pärjää.

 • Pöyristyttävät keliaakikkomatkaajat 15.6.2013 17:19

  Suomalaiset ovat nöyriä matkustajia, jotka eivät osaa vaatia palvelua. Esim. Britit ova osanneet vaatia, he saavat aina parhaimmat huoneet ja me suomalaiset saamme aina tyytyä takapihan huoneisiin. Sama pätee erikoisruokiin. Me ollaan oltu kerran Kreikassa ja all inclusive-hotellissa. Matkatoimistolta ei tullut mitään apua, joten hoidin asiat itse. Minulla oli mukana kreikankielinen keliakialappu ja pyysin päästä ravintolapäällikön juttusille. Esitin hänelle ystävällisesti ongelman ja näytin lappua. Hän oli erittäin yställinen, meni lapun kanssa keittiöön ja palasi hetken kuluttua. Hän oli keskustellut pääkokin kanssa ja kaikki oli sen jälkeen helppoa, ravintolapäällikkö tuli jokaisella ruokailulla kertomaan meille, mitä saa syödä ja mitä ei. Ei meille tienkään mitää erikseen tehty, ruokalajeja oli vain niin monia, että niistä riitti runsaasti valilnnanvaraa. Jälkiruokaleivonnaset eivät sopineet, mutta lapselle kelpasi jäätelö, jota sai itse kauhoa niin paljon kun vain jaksoi syödä. Paikalliset eivät siis olleet ongelma vaan suomalainen matkatoimisto.

 • Paistotuoretta leipää cittarista 20.11.2012 17:18

  Ostin jyväisen leivän ja se hävisi yhden päivän aikana... saa kuulemma ostaa toistekkin.

 • Varoitus: Geishoja Dumle-pussissa 9.11.2012 12:48

  Ostin lapselle Fazerin joulukalenterin. Ei pitäisi sisältää gluteenia mutta nyt vähän epäilyttää, että onko mukaan mennyt Gieshakarkkeja. Ja kun joulukalenterin luukkuja ei ole vielä avattu, ei kukaan vielä tiedä, mitä sieltä oikeasti löytyy. Keskustelin jo asiasta lapseni kanssa ja pyysin olemaan tarkkana.

 • Gluteenitonta hiihtokeskuksissa? 30.10.2012 13:07

  Kokemusta on Rukan gluteenittomasta tarjonnasta. Ravintoloista on saanut gluteenitonta ruokaa. Tällä hetkellä Vuosellinpuoleinen ruokatarjonta on suppeampi, koska SkiBistro on palanut ja tilalla on Konttibistro. Gluteenitonta keittoa on tarjolla mutta usein vain yhtä vaihtoehtoa. Pakasteesta löytyy hyviä kanelikierteitä, Pisteen kahvilasta sai vain kuivia sitruunamuffinseja.
  Rukakeskuksessa sijaitsevassa ruokakaupassa on ihan kohtuullinen valikoima gluteenittomia tuotteita. Ravintoloista ihan ykkönen on sveitsiläinen ravintola Alphut, josta saa mm. todella hyvää lihafondueta.

 • Mitä evääksi lentokoneeseen 5-vuotiaalle 5.8.2012 22:48

  Liisa kirjoitti:
  Meillä on lapsilla lääkärintodistus, että pitää saada kuljettaa mukana omat eväät.

  Minkähän ikäiselle lapselle saa ottaa lääkärintodistuksella omat eväät?

 • Ensimmäiset labrat diagnoosin jälkeen 5.8.2012 22:44

  Meillä on kaikki kontrollilabrat ovat olleet ok. Siitäkin huolimatta, että aikankin aluksi tuli vahinkoja. Puolen vuoden välein on otettu verikokeita, seuraava on vasta kahden vuoden kuluttua. Lapsi oli kovasti sairas ennen diagnoosia ja iloksemme kaikki vaivat hävisivät noin kuukauden kuluttua ruokavalion vaihdoksen jälkeen. Nyt jälkeenpäin ajatellen uskon, että lapsikin muistaa pahan olonsa vielä pitkään. Hän pitää hyvin itse huolen siitä, ettei syö mitään sopimatonta. Toivotan lapsellesi onnea.

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Mainos: Vähennä gluteenitonta ruokahävikkiä ja tilaa edulliset hävikkituotteet Matsmartilta. Nyt tarjolla Myllärin gluteenittomia jauhoja! Tilaa gluteenittomat hävikkituotteet tästä.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  1 vinkki

  Keskustelu
  21 viestiä, 1 aihe

  Kommentit
  5 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  12.1.2011 19:01

©2022 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,011s