Rupert

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3 4 5 6 7 8
 • Miksi suolapähkinät ovat halvempia? 16.1.2015 14:37

  Selittyiskö sillä, että todennäköisesti Sallinen rahtaa Suomeen kalliilla työvoimalla pakattavaksi ja tunnetulla tuotemerkillä leimattavaksi vuodessa vähemmän pähkinöitä kuin Keski-Euroopan tai Kaukoidän nimettömissä pähkinäpaahtimoissa menee linjaston läpi päivässä. Vähän sama juttu, kuin, että belgialaisissa pakasteranskalaissa peseminen, kuoriminen, pilkkominen, öljyminen, pakastaminen ja pussittaminen sekä Suomeen rahtaaminen ei näy kilohinnassa mitenkään kotimaiseen laarissa myytävään multaiseen perunaan verrattuna. Voihan lisäksi olla, että tuollaiseen rasvattuun ja suolattuun tavaraan oli kyse sitten pähkinöistä tai perunoista kelpaa B-luokan raaka-ainekin, mutta kukaan ei ostaisi käsittelemättömiä B-luokan pähkinöitä tai perunoita.

 • Pizza Hutin valikoimaan gluteeniton pizza 16.1.2015 14:19

  Kas, Hesburger saanut seuraajan siinä, että ravintola tietää asiakasta paremmin, mistä annoksesta keliaakikko pitää. Jos nyt kuitenkin täyttävät pizzat vasta ravintolassa, eivätkä vain lämmitä valmista pakastepizzaa, niin miksi eivät voi tarjota koko täytevalikoimaa?

 • Tampereen kiinalaiset, thai- yms. ravintolat? 4.1.2015 19:41

  Tammelantorilla malesialainen Borneo merkkaa myös erikoisruokavaliot listaan ja ainakin viime käynnillä oli merkinnät myös buffetissa. Rautatieaseman takana jatkuvasti nimeään vaihtavassa nepal/kiina/intia/thai ravintolassa oli välipäivinä buffetissa merkinnät, tosin ihan täysin niihin ei uskaltanut luottaa, mutta tarjoilija ymmärsi heti miksi naan-leivästä kieltäydyin. Thai et Laosissa tarjoilija osasi sanoa, että kaikki ovat gluteenittomia, tosin kevätkääryleet jätin silti varmuuden vuoksi väliin. Lotus gardenissa ei muistaakseni ole merkintöjä, eikä buffetin laatu reilu vuosi takaperin muutenkaan vakuuttanut. Golden Unicorn on ainakin omaan makuun kiinalaisempi paikka, tosin sielläkin taitaa joutua olemaan tarjoilijan asiantuntemuksen armoilla.

 • Gluteenia kahvissa? 4.1.2015 19:26

  Eikös jonkin aikaa sitten täällä ollut juttu tutkimuksesta, jossa todettiin, että suoli saattaa erehtyä luulemaan kahvia gluteeniksi. Joten sen perusteella olisi parempi, että keliaakikko lopettaisi kahvin juonnin kuin alkaisi selvittää mahdollisia epäpuhtauksia. Toisaalta voihan olla, että ko. tutkimus on mennyt harhaan, kun kahvissa on ollutkin ties mitä gluteenipitoisia ainesosia.

 • Kontrollikäynti! 16.10.2014 18:01

  Hyvähän se on selvittää, että ruokavalio on varmasti purrut. Mutta jos ekasta kerrasta jäi traumoja, niin kannattaa toisella kertaa pyytää rauhoittavia tai joitain, ettei tule vielä pahempia traumoja toisesta kerrasta, nimimerkillä "kolmanteen tähystykseen en ilman nukutusta mene"...

 • Parhaat jauhot? 6.9.2014 19:46

  Karkeasti noin puolet riisijauhoa, sitten loput tilanteesta riippuen muita jauhoja (maissi, tumma riisi, hirssi, tattari, mantelu, kookos, tärkkelykset, kaura) tai hiutaleita ja siemenet vielä päälle ja hyvä tulee niin leivästä, piirakasta kuin pullastakin ilman valmiita sekoituksiakin. Varsinkin piirakoihin mantelijauho tuo kivaa vaihtelua ja makua.

 • Riisijauhoa isommissa erissä 29.8.2014 20:40

  Tietääkö kukaan, mistä riisijauhoa saisi hankittua isommissa erissä (ja siis alhaisemmalla kilohinnalla...) kuin Risentan 400 g pikkupussi, jolla tuntuu olevan jonkin sortin monopoli K- ja S-ryhmän kaupoissa? Myydäänhän vehnäjauhojakin ties kuinka monen kilon säkeissä.

 • Tuore diagnoosi, mitä saan/en saa syödä? 21.8.2014 22:22

  Jäätelöissä myös kaikki muut kuin keksinmuruja sisältävät on syytä tarkistaa. Maissilastut ja taco-kuoret, niissäkin joissain merkeissä on ainakin jäämiä, ellei ihan rehellisestikin vehnää. Just tänään luin jotain monta vuotta vanhaa keskustelua, jossa oli mainittu tonnikalan tomaattikastikkeessa sisältävän vehnää. Lidlin pakastevihannekset jne. Eli periaatteessa mistään ei voi lukematta olla täysin varma, ehkä just irtobanaaneja ja maitoa lukuunottamatta, ja jälkimmäisestäkään en ainakaan ulkomailla menisi takuuseen...

 • Barilla tuo kauppoihin gluteenittomat pastat 6.8.2014 10:37

  Ei ole vielä tullut vastaan, joten kiinnostaa hinta, onko hinnassa gluteeniton-lisän lisäksi Barilla-lisä, kuten tavis pastoissa?

 • Minetti 17.7.2014 18:58

  Onhan nuo Minettit aika eri makuisia kuin Valiot ja Ingmannit. Pappagallo ja ylipäänsä italialainen jäätelö on parempi vertailukohta. Ainakin minun makuuni sopivat ja tykkään niiden pehmeämmästä koostumuksesta. Tänään kioskilla myyjä tiesi kertoa, että kaikki ovat "saattaa sisältää gluteenia" tyyppisiä, kun eri maut tehdään samalla linjastolla. Tosin varmaan sama muillakin jätskifirmoilla ja kyllähän ne kaikki niitä tötteröitä kylmäaltaan päällä täyttävät, että ei varmasti mistään saa 100% gluteenitonta irtojäätelöä.

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3 4 5 6 7 8

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  2 vinkkiä

  Kuvia
  1 kuva

  Keskustelu
  74 viestiä, 10 aloitusta

  Kommentit
  6 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  4.4.2011 21:09

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,014s