Susa

Keskusteluviestit

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3 4 5 6 7
 • Pärnusta glut.leipää 30.7.2013 23:54

  Itselläni oli omat leivät mukana, joten en varsinaisesti etsinyt tai katsellut sillä silmällä kaupoissa, mutta Rimissä ei ainakaan ole aiempinakaan vuosina sattunut silmään, Selverissä oli joku vakuumipakattu, mitä kokeilin, muttei maistunut ainakaan itselleni vuosi sitten. Bussiaseman Pagarpoisid-leipomokahvilassa oli yhtä makeaa gluteenitonta tarjolla (7/2013), ei leipää. Ehkä muilla on tarkempia tietoja..?

 • Kreetalla (Maleme) gluteenittomasti? 19.7.2013 18:49

  Hei, löydät nyt tarinaa Kreetan, Malemen gluteenittomasta ravintolaruokailusta Vinkit-osiosta.

 • Kauppojen palvelutiskien gluteenittomuus 23.2.2013 10:45

  Katselin toissapäivänä S-marketin palvelutiskillä, että frittimuikut ja ns. gluteenittomat kalat olivat siellä sulassa sovussa sekaisin ja tiskin takana ollut henkilö käsitteli kaikkia tuotteita samoilla hanskoilla. Tässä olisi hyvä kohderyhmä keliakia-tietouden lisäämistä ajatellen! En ole tarkemmin seurannut, käyttävätkö samoja ottimia kuinka moneen eri tuotteeseen muutoinkin palvelutiskeillä ja kun erilaiset salaatit ovat vieri vieressä niin riski kontaminaatiolle on suuri. Onko kokemuksia tai muita havaintoja?

 • Glukoosi 23.2.2013 10:35

  Keliakia-diagnoosista on pari vuotta, en ole noudattanut luontaisesti gluteenitonta, mutta kärsin vaihtelevasti vatsavaivoista, lähinnä kivuliaista, yölläkin herättävistä ilmavaivoista. Täytyy alkaa tarkemmin selvitellä, mistä johtuu, voi olla ja mitä suuremmassa määrin todennäköistä ärtyneen suolen oireyhtymä. Mutta siis glukoosi, tärkkelyssiirapit jne. aiheuttavat oireita kyllä.

 • Kreetalla (Maleme) gluteenittomasti? 3.2.2013 11:47

  Hei, onko tuoreita kokemuksia Kreetan Malemen tai Plataniaksen ravintoloiden gluteenittomuudesta? Kreikassa tullut matkailtua useita kertoja ennen keliakiaa, käsitykseni mukaan Kreikassa keliakia on melko vieras asia verrattuna esim. Italiaan. Maleme on pieni paikka eikä ravintoloitakaan kovin montaa, joten mitenhän mahtaa keliaakikon ruokailu siellä onnistua? Kuulisin mieluusti kokemuksia.

 • Vierumäen gluteeniton tarjonta? 24.1.2013 14:47

  Hei, onko tuoreita kokemuksia Vierumäen gluteenittomasta tarjonnasta? Scandic Vierumäki ilmoittaa tarjoavansa gluteenitonta, tosin tarkemmin kysyessä vastaavat, että "Ravintolasalimme on iso avara tila, jossa esim. on avokeittiössä pizzauuni ja siten jauhon pölyä on aina ilmassa.
  Samoin keittiömme on avaraa isoa tilaa ja riski on aina olemassa, isoja ruokamääriä valmistettaessa." Mutta noin ylipäänsä, onko kokemuksia tarjonnasta sillä suunnalla, kahvioissa, aamiaisella jne.?

 • Alkoholin sietokyky keliakia-diagnoosin jälkeen 12.1.2013 00:20

  Keliakia-diagnoosin saatuani on alkoholin kulutus vähentynyt suhteellisen olemattomaksi, jos ei se nyt aiemminkaan järin suurta ollut. Tämä nyt sinänsä on mikään ongelma, mutta ihmetyttää kovast, mistä johtuvat oireet, joita tulee jo lasillisesta viiniä tai siideriä. Vatsaoireita ja etenkin kummallista pahoinvointia. Liittyykö keliakiaan millään lailla vaia mistä lie johtuu? Onko muilla mitään vastaavia kokemuksia? Itselläni oli kovin tulehtunut mahalaukku silloin kun diagnoosi tehtiin. Vuosi sitten kontrollitähystyksessä nukka oli osin palautunut, muttei kokonaan, mutta ilmeisesti mitään pahempaa tulehdusta ei mahalaukussa enää näkynyt. Ja lääkärin mukaan ei ollut aihetta enää tähystykseen uudestaan kontrolliin, jollei mitään erityistä.

 • Gluteenittomuus parantaa aknen? 11.1.2013 23:55

  Kyllä on iho-ongelmien katoaminen kaukana, vaikka gluteenitonta dieettiä keliaakikkona noudattaakin!Täytyy sanoa, että aivan päinvastoin on käynyt. Iho-ongelmat vain pahenivat ja lisää ilmaantuu kaiken aikaa. Tutkittu on, mutta syytä ei löydy. Tosin en ole sellaista lääkäriä vielä löytänyt, joka oikeasti haluaisi löytää aiheuttajan ja syyn oireille. Haluavat vain kirjoittaa reseptejä ja tunkea pilleriä naamaan ja tököttejä litrakaupalla... Ei näyttäisi olevan ihokeliakiaa, mutta mitä lie sitten. Onko muilla vastaavia kokemuksia?

 • Gastroskopia 11.1.2013 23:46

  Marianne82:Kävitkö yksityisellä vai julkisella puolella tähystyksessä?

 • Gastroskopia 25.11.2012 14:24

  Tietääkö joku, ovatko gastroskopiassa käytettävät välineet kuinka erilaisia riippuen tutkimuspaikasta? Itselläni tutkimus on tehty kaksi kertaa, joista ensimmäinen yksityisellä ja sujui todella helposti ilman rauhoittavia tms. lääkitystä. Tutkimus oli nopea ja yökkäsin ehkä yhden kerran ja letku tuntui menevän näppärästi "perille" asti. Toinen kerta, joka tehtiin vajaan vuoden päästä, tarkoituksena tarkistaa, miten ruokavalio on tehonnut tehtiin julkisella puolella, koska työnantaja ei enää suostunut maksamaan keliakia-diagnoosin saatuani mitään siihen liittyvää tutkimusta... Lääkäri oli varmsti kokenut eikä ensimmäistä kertaa asialla, joten siitä tuskin johtui, mutta tutkimus oli toisella kertaa todella karmaiseva. Se kesti ja kesti ja yökkäilin aivan koko ajan. Letku tuntui todella paksulta ja en tiedä, mitä kaikkia kohtia se raapi, koska minulla oli kurkku ja nielu kipeä yli pari viikkoa tutkimuksen jälkeen. Hoitaja yritti rauhoitella tutkimuksen aikana minua, mutta mitäpä se auttoi, kun yökötti niin yökötti. Hitaus johtui kaiketi myös siitä, että värkki, joka "tulosti" tietoja ja kuvia oli todella hidas ja piti kovaa meteliä. Hoitajakin kehotti minua vain kestämään ja valitteli rakkineen hitautta. Minusta on järkyttävää, että julkisella puolella välineet ovat tuollaiset ja sen takia monella saattaa jäädä tutkimukset tekemättä, koska kokemukset ovat niin kamalat. Ja tästä taas seuraa tietysti lisää kustannuksia hoitamattomien tapausten muodossa.

<< Alkuun < Edelliset
1 2 3 4 5 6 7

Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.

Lisätiedot

  Yksityisviesti
  Lähetä yksityisviesti

  Vinkkejä
  13 vinkkiä

  Keskustelu
  61 viestiä, 13 aloitusta

  Kommentit
  2 kommenttia

  Rekisteröitynyt
  25.5.2011 11:47

©2024 Glu.fi
Tietoa palvelustaUutisetKäyttöehdotKerro kaverilleOhjeet ja säännötIn englishLähetä palautettaSähkönsäästö ‐ Made ❤ Helsinki ‐ 0,041s