Glutanon "Gluteeniton vehnäleipä" – 29.9.2010 21:21
Glutanon sivuilta löytyi mielenkiintoisesti nimetty gluteeniton tuote: Vehnäleipä. Tuote on kuitenkin luontaisesti gluteeniton ja vehnätön.
Täältä voi käydä katsomassa: http://www.glutano.com/fi/produkte/brot/weissbrot.html
Onkohan tätä Suomessa myynnissä?
D-vitamiinit – 29.9.2010 21:18
Reetta kirjoitti:
Schärin uutuudet – 29.9.2010 20:35
Gluteeniton maailma -sivuston mukaan Schäriltä on ilmestynyt taas joitakin uutuuksia (tai ainakin uutuuksia Suomen markkinoilla):
Maria-keksit
Brot mix-jauhoseos
Minipatonki
Onko joku nähnyt näitä myynnissä?
Twinnyjä en vieläkään ole kaupasta löytänyt Ciabatta Rusticoa näkyi olevan Kuopiossa ainakin Citymarket Päivärannassa, mutta en ole vielä testannut.
Glu.fi 2v-synttärit 29.9. – 29.9.2010 19:33
Suuret kiitokset Jezulle palvelusta! Paljon olet vaivaa nähnyt tämän eteen ja sisältö sivustolla on monipuolinen. Käyttäjien toiveita olet kuunnellut todella hyvin ja sivusto on muuttunut näiden parin vuoden aikana entistä käyttäjäystävällisemmäksi ja käyttäjiään paremmin palvelevaksi.
Syksystä – 29.9.2010 18:34
Itse kävin viikonloppuna suolla karpalossa. Ei mikään huippuvuosi karpaloiden suhteen, ilmeisesti viimekesän helteet ja kuivuus ovat satoa verottaneet. Omaan tarpeeseen sain kuitenkin poimittua riittävän määrän.
Nyt on kyllä paras aika syksystä, aamut ovat mukavan kirpeitä, mutta vielä ei ole räntää ja loskaa.
Kouluruokailusta – 25.9.2010 08:41
Itsekin olen käynyt keliakian kanssa läpi kaikki koulutusasteet. Ala-asteella ruoka oli todella hyvää, ruoka tuli tavallista pienemmältä keskuskeittiöltä ja emäntä opetteli tekemään gluteenittomia sämpylöitäkin minua varten. Yläasteella ja lukiossa ruoka olikin jo enemmän laitosruokaa vastaavaa, mutta silloinkin sain aina samaa kuin muutkin (tosin esim. kalapuikkopäivinä minulle oli paistettuja kalanpaloja). Leiväksi tekivät usein sämpylöitä, tosin välillä ne olivat lihapullan kokoisia! Tämä vähän herätti hilpeyttä kanssaruokailijoissa. Ala-asteelta lukioon meillä siis oli vain yksi ruokavaihtoehto/päivä (ruoka kun oli ilmaista). Nykyään oppilaitoksella on Sodexon lounasruokala ja täällä olen törmännyt samaan ongelmaan mitä muutkin, eli liharuoka on korkeintaan kerran viikossa gluteeniton. Pääasia tietysti, että sitä gluteenitonta edes saa, mutta kyllä silti joskus harmittaa kun omat ruokavaihtoehdot on karsittu välillä vain siihen yhteen vaihtoehtoon. Gluteenitonta pastaa ei ole koskaan tarjolla ja harvemmin ne pastakastikkeetkaan olisivat gluteenittomia. Leipää kuitenkin saa ja leviterasia on erikseen.
Glu.fi nyt myös englanniksi – 24.9.2010 18:14
Hmm.. Kun klikkasin tuosta "käännä sisältö toiselle kielelle" -linkistä, ei avautuvalla sivulla ollutkaan näkyvissä niitä tekstejä ja kuvaa mitä suomenkielisessä versiossa oli. Onko näin tarkoitus olla vai eikö linkki toimi kunnolla? Nopeuttaisi huomattavasti kääntämistä jos suomenkieliset tekstit näkyisivät täytettävissä kentissä.
Nuudelit – 21.9.2010 19:50
Mihin kaikkiin gluteenittomiin nuudeleihin olette törmänneet? Itse olen syönyt Mama-riisinuudeleita (löytyy miltei kaikista kaupoista) ja Aroi-riisinuudeleita ( paketissa maininta gluteeniton). Nyt löysin Wok'n roll -merkkisiä maissinuudeleita (hyllynreunassa oli gluteeniton merkki ja tuoteselosteessa ei mitään kiellettyä), mutta makuun pitää ehkä hetki totutella. Lisäksi aasialaisiin tuotteisiin erikoistuneesta kaupasta löysin papunuudeleita, joita uskalsin syödä kun tuoteselosteesta ei mitään kiellettyä löytynyt, valmistajaa en kyllä valitettavasti enää muista .
Puuroista ja muroista – 21.9.2010 17:52
Kannattaa testata Provenan lisäksi noita Semperin ja Puuppolankin kaurahiutaleita, sillä mielestäni noiden merkkien välillä on makueroa. Itse pidän eniten Provenasta (maustamattomasta).
Muistan kyllä ajat jolloin ns. tavalliset kauratuotteet olivat sallittuja ja silloin söin Elovenaa. Nyt kuitenkin jätän syömättä, sillä kauran kontaminaatio on todennäköisesti hyvin suurta (puimureita ei puhdisteta eri viljalaatujen välillä, viljasiiloissa voidaan säilöä eri viljoja -> kuinka huolellisesti puhdistetaan?, kuljetus myllylle/tuotantolaitokseen -> puhdistetaanko säiliöt ennen kauran kuljetusta?, muiden viljojen pöly myllyssä, välineiden puhdistus eri viljalaatujen välillä...). Periaatteessa kaurahiuraleiden joukossa voi hyvinkin olla vaikkapa murskattu vehnänjyvä, mikäli sellainen on puimuriin, viljasiiloon tai kuljetusvälineeseen sattunut jäämään. Periaatteessa kaurapellossa voi kasvaa myös jotain muuta viljaa, sillä jos edellisenä vuonna kyseisellä peltoalalla on viljelty vaikkapa ohraa, saattaa jokunen ohran korsi nousta kasvuun seuraavana vuonna ja tuottaa jyviä. Gluteenitonta kauraahan kasvattavat sopimusviljelijät ja niillä pelloilla joissa gluteenitonta kauraa kasvatetaan, ei kasvateta välillä gluteenipitoisia viljoja.
Muroja käytän itse melko vähän, mutta joskus olen ostanut Semperin gluteenittomia hiutaleita (tosin hinta on aivan kamala). Myös Rainbow riisimuroja olen silloin tällöin käyttänyt (Keliakialiiton tutkimuksen mukaan ovat ok keliaakikoille kuten Rainbow maissihiutaleetkin).
Toffeesekoitus, gluteeniton? – 21.9.2010 17:36
Juu, pääsiäisen aikaanhan siitä oli liiton tiedotteessa tai vastaavassa juttua, että suklaamunia joissa tuo saattaa sisältää -varoitus on, saa syödä, sillä suklaan määrä on niin pieni ettei gluteenia saa "liikaa". Käytännössä siis jos syö palan tai kaksi tuollaista saattaa sisältää tuotetta, niin keskivertokeliaakikolle ei pitäisi tulla oireita. Äärimmäisen herkät keliaakikot ovat tietysti asia erikseen.
Huomaa, että kuka tahansa voi lisätä palveluun millaista sisältöä tahansa. Myöskään kaikki mainoksissa olevat tuotteet eivät ole gluteenittomia. Ylläpitäjä ei voi vastata sisällön oikeellisuudesta ja olet aina itse vastuussa siitä mitä suuhusi laitat. Jos huomaat ilkivaltaa tai gluteenipitoisia sisältöjä, ilmoita siitä ylläpitäjälle.
Yksityisviesti
Lähetä yksityisviesti
Vinkkejä
136 vinkkiä
Tuotteita
22 tuotetta
Kuvia
190 kuvaa
Linkkejä
14 linkkiä
Keskustelu
629 viestiä, 55 aloitusta
Kommentit
139 kommenttia
Rekisteröitynyt
19.1.2009 22:18